Kaakkois-Suomi Etukoneen vastuulle

26.7.2023 Auto & Kone
Perheyritys
Etukoneen yrittäjä Pekka Piispa ja konemyyjä Eero Immonen hakevat uudelle Kouvolan pisteelle konemyynnin ammattilaista. – Työt alkavat heti kun sopiva tekijä löytyy, Piispa kertoo.
Perheyrityksen toimialue laajentui toisella mokomalla kesäkuussa.

Mikkelin ja Savonlinnan alueella Agritek Oy:n maahantuomien maataloustraktoreiden ja työkoneiden myynti-, huolto- ja varaosatoiminnoista vastaava Etukone Oy kasvattaa myyntireviiriään. Agritekin ja Etukoneen hiljattain solmiman sopimuksen mukaisesti Kaakkois-Suomen alueen myyntitoiminnot siirtyivät mikkeliläisyrityksen hoteisiin.
Yrittäjä Pekka Piispa kertoo konemyyjän rekrytoinnin olevan parhaillaan menossa Kouvolan pisteelle. Itse myyntialue on laaja käsittäen Kotkan, Lappeenrannan ja Imatran seudut rajaa pitkin aina Parikkalaan saakka.
– Uusi alue on myyntivolyymiltaan samaa luokkaa kuin Mikkelin ja Savonlinnan seutujen yhteis­alue, Piispa kertoo.

Mikkelissä ja Savonlinnassa Etukone huoltaa myymänsä laitteet, mutta Kaakkois-Suomen osalta huolto järjestyy uuden korjaamoyrittäjän, Metsäkylän Autometallin, kautta edellisen huoltokorjaamoyrittäjän jäädessä eläkkeelle.
Myynnin kannalta isompi alue luo entistä paremmat mahdollisuudet pärjätä kovassa kilpailussa, sillä kokonaismyyntimäärän odotetaan karkeasti tuplaantuvan sekä uusien että vaihtokoneiden osalta. Tämä tarkoittaa myös mittavampaa vaihtokonevalikoimaa, joka hyödyttää asiakkaita koko alueella.

Konekauppa on kärsinyt inflaatiosta hintojen nousun myötä. Toisaalta koneita tarvitsevat ammattilaiset ja tarpeen vaatiessa niitä on vain uusittava tai korjattava.
– Käytettyjen koneiden kysyntä on ollut hyvällä tasolla. Uusien kysyntä näyttää nyt paremmalta kuin pitkään aikaan, Piispa kertoo konekaupan kesätunnelmista.
Pääasiallinen asiakaskunta uudella alueella ovat maatilat sekä koneurakoitsijat. Alueilla on keskinäisiäkin eroja. Piispa sanoo rannikon läheisyydessä viljanviljelyn olevan otollisempaa kuin Etelä-Savossa. Tämä aiheuttaa omat erityispiirteensä myös konekauppaan, sillä isoilla peltoalueilla tarvitaan tehokkaita traktoreita ja työkoneita.

Agritek Oy tuo maahan muun muassa New Holland –traktoreita, Kverneland ja Faresin–työkoneita sekä Trima-kuormaimia. Maahantuoja kuuluu SGN-group –yritysryppääseen, joka tunnetaan pitkäaikaisena ja monipuolisena konekaupan ja vapaa-ajan kaupan laitemaahantuojana.
Etukone Oy on mikkeliläinen, vuodesta 1988 toiminut koneliike, joka työllistää 16 henkilöä liikevaihdon ollessa 4 miljoonaa euroa. Etukoneen kanssa samaan yritysryppääseen kuuluvat myös henkilö- ja hyötyajoneuvojen myynti-, huolto- ja varaosatoimintoja harjoittavat Ajanvaunu Oy sekä Autoarina. Autoalan yhtiöt työllistävät yli 40 työntekijää ympärivuotisesti.

 

JARNO LAATIKAINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0