Savilahden Autolle kolme uutta merkkiä ja vaihtoautohalli

Uusia edustuksia
Savilahden Auto Oy aloittaa syksyllä Mikkelissä Citroenin, Opelin ja Peugeotin myynnin ja huollon.

Jyväskylän Autotarvikkeen tytäryhtiö Savilahden Auto myy tällä hetkellä Volkswagenin ja Hyundain autoja. Vastikään alkaneen Hyundai-edustuksen ja syksyllä mukaan liittyvän automerkkikolmikon yhdistävänä tekijänä on maahantuoja, Bassadone Automotive Nordic.
– Uudet automerkit tuovat lisää vaihtoehtoja asiakaskunnallemme. Näin pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä laajemmalla tarjonnalla sekä Mikkelissä että Savonlinnassa. Panostamme uusien edustuksien myötä myös Mikkelin liiketiloihimme, joihin tehdään mittava peruskorjaus. Samassa yhteydessä rakentuu myös kokonaan uusi vaihtoautohalli, Jyväskylän Autotarvikkeen toimitusjohtaja Harri Välimäki kertoo.

Jyväskylän Autotarvike Oy kuuluu R. Ruth Oy -konserniin, jolla on ollut liiketoimintaa jo vuodesta 1883. Konsernin päätoimiala on autokauppatoiminta, jota harjoitetaan Jyväskylän Autotarvike -konsernin puitteissa Jyväskylässä, Mikkelissä ja Savonlinnassa.
Konsernin muut toimialat ovat kahvila-, ravintola- ja hotellitoiminta sekä kiinteistö- ja sijoitustoiminta. R. Ruth Oy on Robert Ruthin jälkeläisten omistama vakavarainen sukuyritys, joka työllistää keskimäärin 193 työntekijää neljällä paikkakunnalla Suomessa.
Jyväskylän Autotarvike -konsernille uuden yhteistyön aloittaminen Bassadonen omistaman Auto-Bon Oy:n kanssa merkitsee liiketoiminnan laajentumista vahvemmaksi monimerkkiautotaloksi.
– Autokauppa on tilanteessa, jossa keskittyminen on ollut jo pitkään vallitseva trendi. Tälläkin strategisilla liikkeellämme vahvistamme R. Ruth-konsernissa harjoitettavaa autokauppaliiketoimintaa tulevaisuutta varten, Välimäki kertoo.

Auto-Bon maahantuo, markkinoi ja myy jälleenmyyjäverkostonsa välityksellä Citroën-, DS-, Opel-, ja Peugeot-merkkisiä henkilö- sekä tavara-autoja, niiden varaosia, tarvikkeita ja niihin kytkeytyviä palveluja kuluttajille Suomessa sekä Baltiassa.
Muutosten myötä Savilahden Auto myy tulevaisuudessa joka viidennen uuden auton Mikkelissä.
– Merkkikattaus on jatkossa monipuolinen. Tarjontaa on henkilöautojen lisäksi myös hyötyajoneuvopuolella joka tarpeeseen, Savilahden Auton myyntipäällikkö Jouni Mustonen painottaa.

Muutosten kourissa

Autoala on sähköistymisen myötä keskellä yhtä historiansa rajuinta murrosta. Jälkimarkkinointipuolella tämä tulee näkymään viiveellä. Huoltotarve vähenee ja alan palvelutarjonta kaventuu kysynnän laskiessa.
Nopea tekninen kehitys vaatii jatkuvaa kouluttautumista. Tällä osa-alueella riittää pienemmillä ja villeimmillä toimijoilla haasteita yllin kyllin. Muutokset luovat myös mahdollisuuksia, ja tulevaisuudessa nähdään erilaisia erikoiskorjaamoja ja -osaajia kuin mihin polttomoottoriautojen kanssa on totuttu.
Tämän kaltaiset peliliikkeet kuvaavat sitä, että alan toimijat haluavat turvata liiketoimintansa ja sitä kautta työpaikkoja. Samalla autokauppa jatkaa keskittymistään.

 

JARNO LAATIKAINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0