Kesän matkatuote laajenee Puumalan suuntaan

Matkailu
M/S Aino on osa tulevan kesän Hop on hop off -liikennettä. Sillä voi matkustaa Mikkelistä mm. Astuvansalmen kalliomaalauksille tai Puumalan kohteisiin.
Mikkelin Hop on hop off -liikenne on herättänyt alan ammattilaisissa kiinnostusta.

Monellakaan tämän kokoisella seudulla ei ole tarjota vastaavaa. Näin vakuuttaa projektipäällikkö Hanna Airas, joka odottaa innokkaasti nyt starttaavaa kolmatta Hop on hop off -kesää.
Saimaan alueen matkailua tehostava kyytituote on herättänyt alalla niin paljon kiinnostusta, että mikkeliläiset ovat saaneet esitellä konseptia useammallekin seudulle.
– Saa olla tosi ylpeä, että tällainen mahdollisuus on suotu. Ei kaikilla kaupungeilla ole mahdollisuutta eikä resursseja lähteä toteuttamaan tällaista. Täällä tarve on hoksattu, Airas kiittelee.

Tuotteen ajatuksena on tarjota matkailijoille käteviä kulkuyhteyksiä alueen paikoin hankalissakin sijainneissa oleviin matkailukohteisiin. Osa vuoroista taittuu bussilla, osa laivoilla.
Tämän kesän satsaus on tehty Puumalan suuntaan. Keskiviikkona ja perjantaina Puumalaan pääsee Mikkelistä laivalla, ja paluumatkan voi tehdä bussilla. Laivakyydistä voi jäädä myös välietappeihin, kuten Astuvansalmen kalliomaalauksille tai Sahanlahden matkailukeskukseen. Torstaisin on yhteys Puumalan saaristoristeilylle.
Puumalassa mukaan on otettu Niinisaaren ja Lintusalon alue, jossa on jo ennestään satsattu pyöräillen matkaileviin. Bussiyhteys tarjoaa mahdollisuuden nostaa polkupyörä kyytiin ja vaihtaa maisemaa.
– Alueella on useita kohteita, esimerkiksi museotila. Matkaan voi yhdistää myös melontaa, Airas sanoo.
Polkupyörälle ostetaan oma lippu, ja kaikki yhdensuuntaiset liput ovat tänä kesänä myynnissä Matkahuollon kautta. Päiväretkiä voi ostaa Mikkelin verkkokaupan kautta.

Kolmatta kesää tarjolla oleva matkailutuote on ollut joka vuosi hieman erilainen. Erilaisia myynti- ja markkinointikanavia on testattu. Tuotteissa toimivia asioita on jatkettu ja vähemmän toimivia karsittu.
Esimerkiksi opastettu, lyhyt vaellus Neitvuorella on ollut hankala markkinoida. Kohderyhmä eivät ole vaelluksen aktiiviharrastajat, jolloin asiakkaita on vaikeampi tavoittaa.
– Ne, jotka sinne lähtivät, olivat oikein tyytyväisiä ja otettuja. Mutta paljon on vielä niitä, jotka haluavat mennä omatoimisesti, Airas arvioi.
Tämän kesän tuotelisäykset ovat vastaamista asiakaspalautteisiin.
– Tuli vahvasti viestiä, että Puumalaan olisi kiva päästä laivan kyydissä. Harvalla ulkopaikkakuntalaisella on Saimaalta minkäänlaista kokemusta. Nyt sitä saa kunnolla, ja vähän pidemmän pätkän.
Myynti on Airaksen mukaan käynnistynyt hyvin. Yksi lähtö on jo loppuunmyyty, ja ryhmätiedusteluja on tullut.

 

PETRI P. PENTIKÄINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0