Automyynnin remontti on valmis

24.4.2023 Auto & Kone
Uudistus
Savilahden Auton Hyundai-tuotevastaavaa automyyjä Tomi Pynnöstä, myyntipäällikkö Jouni Mustosta ja automyyjä Mikko Sorjosta alkaa pikkuhiljaa hymyilyttää, sillä uuden merkin puitteet ovat kunnossa jo hyvissä ajoin ennen vapun jälkeisen viikonlopun avajaisia.
Savilahden Auton uusi merkkiedustus alkaa toukokuun alkupuolelta.

Kaapelikadun päässä sijaitsevan Savilahden Auton Mikkelin toimipisteellä on saatu automyynnin remontti päätökseen. Muutoksen myötä Seat-edustus siirtyi saman konsernin emoliikkeen eli Jyväskylän Autotarvikkeen alle. Tilalle tulee Hyundai, jonka myynti-, huolto- ja varaosapalvelut alkoivat Mikkelin ohella myös Savilahden Auton Savonlinnan liikkeellä. Liike viettää uuden merkin avajaisjuhlallisuuksia toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.
Entuudestaan Jyväskylän Autotarvike-konsernissa korealaismerkki on ollut edustettuna jo Jyväskylässä. Mikkelissä Hyundai-edustus on ollut vuosien varrella usealla liikkeellä, kuten Auto-Sunilla, Auto-Killalla ja Autoarinalla. Viimeksi mainitulla on jälleenmyyntisopimus voimassa vielä ensi vuoden elokuun loppuun saakka.

Savilahden Auton myyntipäällikkö Jouni Mustonen kertoo uuden merkin olevan heille iso asia. Hän luonnehtii Hyundaita maailmanlaajuisesti merkittäväksi tekijäksi autoalalla. Korealaismerkki on tuonut viime vuosina markkinoille lukuisia hybridejä ja puhtaita sähköautomalleja.
– Vaihtoehtoja löytyy myös edulliseen hintaluokkaan. Pitkä, viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta on kova sana.
Valtakunnallisesti Hyundain markkinaosuus henkilöautomyynnistä on ollut viime vuosina vajaa neljä prosenttia. Savilahden Auton edustaman Volkswagenin markkinaosuus on pyörinyt ennen koronan aiheuttamia uusien autojen saatavuusongelmia alle 10 prosentin kieppeillä. Yhteenlaskettuna Mikkelin seudun uusista autoista karkeasti ottaen joka seitsemäs myydään jatkossa Kaapelikadun päästä.

Huolto- ja varaosatoiminnoille täysin uuden merkin edustus on luonnollisesti iso muutos. Hyundai-autoilla on Etelä-Savossa noin 1 000 auton kanta. Tähän saakka Savilahden Auton korjaamot ovat palvelleet lähinnä Volkswagenin, Audin ja Seatin merkkihuoltoasiakkaita.
Saman valmistuskonsernin automerkit ovat tuoneet tiettyä synergiaa, mutta nyt tilanne on toinen. Huoltopäällikkö Mika Toivonen kertoo yrityksen värvänneen sekä Mikkeliin että Savonlinnaan merkin tuntevat asentajat.
– Kaikki toiminnollisuus on jo pystytetty ja palvelut avattu myös huolto- ja varaosapalvelujen osalta, Toivonen kertoo.

 

Parempaan päin

Työtilanne huoltokorjaamolla on ollut Toivosen mukaan hyvällä tasolla, vaikka talvella oli hiljaisempiakin hetkiä. Automyynnin puolella tilanne on myös piristymään päin. Talvella kysyntä oli laimeaa varsinkin uusien autojen osalta.
Jouni Mustosen mukaan markkinatilanne on ollut odottava.
– Tekemistä meillä on silti riittänyt, sillä uusia kauan odotettuja autoja on luovutettu asiakkaille mittavasti.
Paljon puhutusta, koronan ja Ukrainan sodan vuoksi kärsittävästä, uusien autojen saatavuusongelmasta on päästy osittain eroon. Autonvalmistajat ovat muokanneet markkinoille nopeammin valmistuvia malliversioita, joissa ei ole välttämättä kaikkia normaaliolosuhteissa helpommin saatavilla olevia, lähinnä mukavuuspuolen varusteita.
Tämä ilmiö on ohjannut ostotilanteessa valintoja siihen suuntaan, mitä nopeammin on saatavilla.
– Suurin sähköautobuumi on hieman myös tasoittunut. Nyt myydään polttomoottoriautojakin ja näyttäisi olevan niin, että oma käyttötarve ratkaisee valintoja, Mustonen kertoo.

 

JARNO LAATIKAINEN

 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0