Kymppi tuli täyteen

Osaaja
Jari Tuohimaa on tuttu kasvo myös mökkiläisille. JTJ-Teamin palvelukirjo sattuu heidän pirtaan mainiosti.
Rakentaminen, remontoiminen, kiinteistöjen huolto ja konepalvelut tuovat leivän JTJ-Teamin pöytään.

On kulunut 10 vuotta siitä, kun JTJ-Team Oy näki päivänvalon kolmen rakennusalan ammattilaisen yhteisyrityksenä. Työmaita ja mitä erilaisimpia työtehtäviä on riittänyt ympäri Suomen, aina julkistilojen remontoinneista uudisrakentamiseen.
– Kun aloitimme ystävänpäivänä 2013, ei silloinkaan ollut mikään helppo tilanne, yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Jari Tuohimaa vertaa.
Vaikka rakennusalan työtilanne on tällä haavaa totuttua rauhallisempi, niin JTJ-Teamilla on työmaita riittänyt. Kevään ja kesän osalta tilanne näyttää valoisalta, vaikka materiaalien kallistuminen ja kohonnut korkotaso kiusaavat kuluttajia.

Maaliskuun alussa JTJ-Teamin omistajarakenteessa tapahtui muutos. Jatkossa yrittäjänä toimii yksin Tuohimaa. Yrityksen toisena osakkaana tunnettu Janne Honkanen auttaa osa-aikaisena työntekijänä tarpeen mukaan.
JTJ-Teamin työmaat löytyvät Hirvensalmelta, Mikkelistä ja Mäntyharjulta. Kauemmaksikin lähdetään jos tarve vaatii, mutta ei ihan ensimmäisenä.
– Reissuhommia on sen verran tullut tehtyä, että suurin into niihin alkaa olla ohi.

Yrityksen historian mittavin urakka oli valtakunnallinen. Ennen korona-aikaa JTJ-Team remontoi uuden sisäilmeen maamme kaikkiin Toyota-jälleenmyyntipisteisiin. Lisäksi yhtiön käden jälki on näkynyt lukuisissa ravintoloissa, sekä Vianor- ja Jungle Juice Bar-ketjuissa ympäri Suomen. Julkisista kohteista viimeisin on ollut Hirvensalmen seurakunnan vainajien säilytystilan remontti, jossa oli otettava huomioon museoviraston määräykset tarkoin.
Tyypillisimpiä remonttityömaita ovat kattoremontit ja mökkien laajennukset. Tuohimaa tietää kokemuksesta, että katot kannattaa remontoida ennemmin vuosia ajoissa kuin päivän myöhässä.
– Terasseja ja laitureita rakennetaan paljon ja ne ovat tänä päivänä reippaan kokoisia, rakentaja tietää.

Rakennushommien lisäksi töitä riitti talvella muutenkin. Tästä on pitänyt huolen yrityksen toimialaan kuuluvat kiinteistönhuoltotyöt. Koneelliset lumityöt ja liukkauden torjunta ovat työllistäneet tasaisesti.
Kasvua JTJ-Team hakeekin nimenomaan konepuolen töistä ja yritys on hankkiutunut kaluston osalta omavaraiseksi. Kaivinkoneen, kuorma-auton, pyöräkoneen ja traktorin avulla työt ovat uudiskohteissa samoissa käsissä perustuksista lähtien. Tämä on Tuohimaan mukaan monelle asiakkaalle tärkeä seikka.
– Olemme tehneet konetöitä myös muille rakentajille. Ja mielellämme palvelemme ketä vain, yrittäjä mainostaa.

Vuosituhannen vaihteesta saakka yrittäjänä vaikuttanut mies on tehnyt monenlaisia töitä. Koivua jalostavan Vilkon Oy:n myyntipäällikön pestistä yrittäjäksi siirtyminen tapahtui jääkiekon nimissä, sillä pääartikkelina oli tuolloin puumailojen ytimessä käytetyt haapa-aihiot. Pian komposiittimailat kuitenkin syrjäyttivät puiset ja myös niihin liittyvän bisneksen.
– Se oli sitä aikaa, puutavarasta selvästi keskimääräistä enemmän tietävä mies päättää reippaasti.

 

JARNO LAATIKAINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0