Aamukahveille on tilausta

Yrittäjien aamukahvit
Haukivuorella tiukinta keskustelua Wanhassa Osulassa käytiin kaupungin maankäyttöjohtaja Topiantti Äikkään ja yrittäjien välillä. Kaavoituksen ja rakennusvalvonnan sujuvuus sekä alemman tieverkon kunto eivät tyydytä.
Mikkelin satelliittipitäjien yrittäjillä oli asiaa, kun Miksei, Mikkelin kaupunki ja Veej`jakaja lähtivät kiertueelle.

Pelkkää kahvittelua ei viiden paikkakunnan tilaisuuksissa nautittu, vaan puheenaiheina oli ajankohtaisten asioiden ohella etenkin maankäyttöön ja kaavoitukseen sekä tekniseen toimeen liittyvät asiat. Myös rahoitukseen sekä yrityksen kehittämispalvelut kiinnostivat yrittäjiä.
Alemman tieverkon kunto huolestutti sekä elinvoiman että matkailun ja mökkiläisten kannalta katsottuina.
– Vapaa-ajan asukkaiden merkitys paikkakuntien yrityksille on merkittävä, kertoi puheenjohtajana toiminut Miksein palvelujohtaja Mari Meriläinen.

Toisena paikkakuntana vuorossa oli Haukivuori. Vuonna 2007 Mikkeliin liitetyn kunnan asukasluku on muun Etelä-Savon ja Itä-Suomen tavoin laskenut voimakkaasti. Tämä on luonut paineita paikallisille yrityksille, sillä tulovirta ei tahdo riittää varsinkaan palvelualoilla.
– Tämä on kuin Itä-Suomi minikoossa, eräs yrittäjä virkkoi Mikkelin reuna-alueen käytännön ongelmista.

Yhteisten ongelmien eteen on tehtävä töitä hartiavoimin. Tästä olivat yhtä mieltä kaikki osapuolet. Viiden paikkakunnan kiertueella julkishallinnon edustajat kävivät Haukivuoren lisäksi Anttolassa, Otavassa, Suomenniemellä ja Ristiinassa. Eri toimijoiden yhteisvierailut eivät jää ainutkertaiseksi, sillä jatkoa on luvassa lokakuussa.
– Löimme jo lukkoon sen, että tapaamme pitäjillä kaksi kertaa vuodessa, Meriläinen linjaa.
Mukana järjestelyissä olivat julkisen sektorin toimijoiden lisäksi myös paikalliset yrittäjäjärjestöt.

 

JARNO LAATIKAINEN

+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0