Paikallisia

18.3.2023 Ajankohtaista

Kuntarankingissa huono tulos Mikkelille

Mikkelin sijoitus laski taas kuntarankingissa. Siinä yhdistetään EK:n yrityskyselyn tulokset, kuntatalouden tilastot ja alueelliset yrittäjätilastot. Mikkelin menestys tutkimuksessa on laskenut vuodesta 2017. Heikentymistä tapahtui elinkeinopolitiikassa, saavutettavuudessa, kuntataloudessa ja yritysilmastossa.
– Vaikuttaa siltä, että poliittisen päätöksenteon ja yrityskentän näkemykset ovat eriytyneet toisistaan. Tulosten perusteella on tarpeen arvioida, mitä teemme jatkossa eri tavalla, Mikkelin kehitysyhtiö Miksein toimitusjohtaja Timo Paakki sanoo.

Savon Sammutinhuolto Safetyconille

Savon Sammutinhuollon uusi omistaja on mikkeliläinen turvallisuusalan koulutuksia ja virtuaalisia oppimisympäristöjä tarjoava Safetycon Oy. Toimitusjohtaja Iivari Valkonen näkee kaupan myötä syntyvissä synergioissa mahdollisuuksia. Entinen omistaja Harri Kivinen on tyytyväinen, että yritys säilyy paikallisessa omistuksessa ja sitä kehitetään.

Miun Juurille D.O. Saimaa -tähdet

Naisvuoren kupeessa toimiva Miun juuret -kahvila on saanut D.O. Saimaa -tähtiluokituksen. Se myönnetään vähintään kolmea D.O. Saimaa -tuotetta tai raaka-ainetta säännöllisesti käyttävälle yritykselle. Miun Juurten leipomossa raaka-aineet pyritään pitämään kotimaisina ja mahdollisimman paikallisina.

Hilun kahvi ja pulla avasi

Kirjalassa toiminut Hilun kahvi ja pulla avasi uudessa liiketilassa Teollisuuskadulla. Kahvilan yrittäjänä jatkaa puumalalainen Hilpi Olasvirta. Palveluita on monipuolistettu lounaalla, ja kesäksi on suunnitteilla terassi.

 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0