Automatkailu kiinnostaa suomalaisia

16.3.2023 Auto & Kone

Autoliiton barometrin mukaan lähes 40 % viime vuonna ulkomaan matkan tehneistä suomalaisista käytti matkallaan moottoripyörää tai autoa. Automatkailu kiinnostaa suomalaisia, vaikka kohonneet kustannukset ovatkin pakottaneet säästämään.
Automatkailun suosio jatkui myös koronan aikana. Ulkomaan kohteet ainoastaan vaihtuivat kotimaan matkailuun. Autoliiton syksyllä tekemän barometrin mukaan 55 % suomalaisista oli vähentänyt rahan käyttämistä matkailuun liikkumiskustannusten nousun takia. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että suomalaiset eivät enää matkustaisi. Kohteet, matkustustapa ja matkustuskertojen määrä ovat vain saattaneet muuttua.
Barometrin mukaan reilu kolmannes suomalaisista oli tehnyt ulkomaan lomamatkan vuoden 2022 aikana. Lomailijoista 28 % lähti Suomesta ulkomaille omalla autolla tai moottoripyörällä, minkä lisäksi 11 % vuokrasi auton tai moottoripyörän kohteessa.
– Matkakohteisiin pystyy tutustumaan aivan eri tavalla, jos käytössä on oma tai vuokrattu auto tai vaikka skootteri. Kansainvälisten ajokorttien suuresta suosiosta on pääteltävissä, että myös kaukomatkat ja ajoneuvojen käyttö niillä on taas suosittua, Autoliiton matkailupäällikkö Susanna Suokonautio-Hynninen kertoo.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0