Ei mitään kesäautoja

28.2.2023 Auto & Kone
Nostalgiaa
Ford Tudor Sedan (keskellä) vuodelta 1928 oli yksi vanhimmista Talwiajon autoista.
Talwiajo ajettiin jo 49. kerran.

Keski-Suomen Talwiajo on yksi maan vanhimpia ajelutapahtumia, ja siellä ovat liikkeellä vain mobilismiin ympärivuotisesti sairastuneet.
Laukaan ja Keuruun välisellä reitillä mukana oli tälläkin kertaa useita autokuntia myös Mikkelistä ja Mäntyharjusta. Pieksämäkeläinen Olavi Nenonen ajoi 120 kilometrin reitin hyvin ilmastoidulla BMW:llä, olihan kyseessä vuoden 1972 K75-mallin moottoripyörä. Mäntyharjulainen Olavi Summanen oli ajossa vuoden 1956 MG Magnetella. Savosta löytyi myös taito- ja tietokilpailun voittaja, Wartburgilla ajanut pöljäläinen Riku Kukkonen.
Ajo järjestettiin 49. kerran. Sitten viime kerran oli joukosta poistunut vuoden 1925 Citroënilla ajanut elämäntaiteilija Matti Järvenpää, mutta auto oli mukana tälläkin kertaa, Ville-Veikko Järvenpään ohjastamana.

PETRI P. PENTIKÄINEN

 

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0