Esteri vie Etelä-Savoa TV-kartalle

22.2.2023 Ajankohtaista
"Näin on näkemykset."
Esteri on harvinaisen pirteä ikäihminen, jonka kurkkuun juuttuva pastilli on tehnyt jo monta hauskaa tepposta. Kuva: MTV3
Putoushahmosta jalostui riemastuttava supersavolainen.

Mikkelin Haukivuorelle pelmahti asumaan viriili ja vetreä ikäihminen, Esteri Vakkilainen. Tieto hänestä on levinnyt Putous-ohjelmassa esiintymisen myötä valtakunnallisesti.
Kolmen jakson jälkeen tiedetään, että Esteri on hevosrakas, porkkanan persiljan kanssa smoothieksi suraut-tava ja julkisuudesta unelmoiva harrastajateatterilainen.
Sen sijaan marketeista ja epoksin sekä Botoxin eroista hän ei ole ihan ajan tasalla.
– Näin on näkemykset, kuittaa häntä ansiokkaasti esittävä Joonas Kääriäinen, joka Esteriksi muuntuessaan hölpättää savoa.

Joonaksen lapsuudenkoti on kalvitsalainen maalaistalo, jota asuivat isovanhemmatkin. Sukua on Kalvitsassa edelleen.
– Esterissä näkyy eteläsavolainen asenteeni, Joonas arvioi.
Vakkilaisen tunnistaa muotisuuntauksia kunnioittamattomista releistä. Hihkaisevaan tyyliin puhuja kehittyy jakso kerrallaan, yllätyksittäin.
Uteliaisuutta herättää Esterin nyhtämä ostoskärry. Sen salattu sisältö on näyttelijälle loputon aarre. Kärryyn ja leikkisästi lepattavaan hameenhelmaan Joonas sai apua mahtavalta puvustus- ja maskeeraustiimiltä.
Putouksen käsikirjoittajista Pietari Vihula puolestaan sommitteli näkemys-moton Joonaksen kanssa.

Miten Joonas päätyi Putoukseen? Kun oli kysytty kiinnostusta osallistua, hän toimitti esimerkkiesityksensä tallenteen tuotannolle. Näyttö riitti.
– Helppoa oli produktioon lähteä, koska tunnen ohjaajan. Asuimme samassa kimppakämpässä viisi vuotta.
Juuri nyt Joonakselle kuuluu silkkaa hyvää. Putouslaiset tekevät tiistaisin suunnitelmia, joista edetään neljäksi päiväksi harjoituksiin. Yleisölle esitykset välitetään lauantai-iltaisin.
– Hyvin olen kiireessä jaksanut, hän hymyilee.

Joonas on aiemmin näytellyt Mikkelin, Kajaanin ja Kouvolan teattereissa ja Kaukasus-ryhmässä. Monenlaisesta näyttelijän työstä pitävä mies on ryhmän vetovastuussa.

VIRPI KONTINEN

 

+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0