Rengas- ja huoltopalvelut jatkuvat Rokkalassa

23.2.2023 Auto & Kone
Liiketoimintakauppa
Lasse Martikainen ja Pasi Rasa löivät kättä päälle rengasliikkeen ja korjaamon liiketoimintakaupan merkiksi. AD-korjaamo Rasa & Väänänen muuttaa Porrassalmenkadun varteen maaliskuun lopussa.
Konkarit tappoivat kaksi kärpästä yhdellä iskulla. AD-Autokorjaamo Rasa & Väänänen jatkavat toimintaansa L. Martikainen Oy:ltä jäävissä tiloissa.

Jo reilut 30 vuotta autokorjaamotoimintaa harjoittaneen AD-korjaamo Rasa & Väänäsen oli tehtävä jotain, kun Mannerheimintien varrella sijaitsevan toimitilan vuokrasopimus oli sanottu irti kaupungin toimesta. Samaan aikaan oli monialayrittäjä Lasse Martikainen laittanut rengasliike-huoltokorjaamon liiketoiminnan myyntiin.
Martikaisen paja on ollut alkuvuoden kiinni työntekijän äkillisen sairastumisen vuoksi. Kun uutta työntekijää ei ole löydetty, oli tehtävä ratkaisu: korjaamon liiketoiminta oli laitettava myyntiin.
– Tämä oli ainoa ratkaisu, sillä itse en ehdi tätä hoitamaan, Martikainen taustoittaa.

Pääasiallisesti puutavara- ja lämpösäädeltyjä elintarvikekuljetuksia operoiva yrittäjä ei jää toimettomaksi tulevaisuudessakaan.
– Jos ei kolme-neljä keskeneräistä asiaa ole kerrallaan, jotain on vialla, kokenut yrittäjä toteaa pilke silmäkulmassaan.

Anttolassa myös muuta liiketoimintaa omaava Martikainen on huojentunut siitä, että rengasmyynnille ja korjaamotoiminnalle löytyi kokenut jatkaja. Viereisellä tontilla, entisen Karjaportin pihapiirissä sijaitsevassa raskaan kaluston huoltohallissa, korjataan ja asennetaan renkaita jatkossakin muihinkin kuin omiin ajoneuvoihin.
– Palvelen edelleen pienkoneiden, traktoreiden ja raskaan kaluston rengasasioissa, mutta henkilö- ja pakettiautojen osalta apu löytyy täältä, Martikainen lupaa.

Pasi Rasalle hiljattain solmittu liiketoimintakauppa oli helpotus siinäkin mielessä, että korvaavat korjaamotilat löytyivät hyvällä sijainnilla. Halu oli nimenomaan löytää halli mahdollisimman läheltä entistä toimipaikkaa ja kaupungin keskustaa.
– Tämä taitaa olla ainoa autokorjaamo tällä suunnalla, kokenut korjaamoyrittäjä pohtii.
Osuuskunta Tuottajain Maidon omistamassa rakennuksessa naapurina toimii Valma-kauppa. Martikainen ehti remontoida korjaamotilat ja onpa hallissa uudet sähkökäyttöiset nosto-ovetkin. Lattiapinta-ala on Rasan mukaan samaa luokkaa kuin mitä aiemmassakin paikassa. Lisäksi alakerrassa on hulppeat varastotilat.
Siellä on parhaillaan lukemattomia rengassarjoja kausisäilytyksessä, mutta ei kauaa, sillä kevät on tulossa kovaa vauhtia. Rengashotellipalvelut siirtyvät liiketoimintakaupan myötä AD-Autokorjaamo Rasa & Väänäselle.
– Täältä ne kevään koittaessa saa autoonsa alle laitettuna, Rasa viestii silmäillessään rengaspinoja.
Jo konkariosastoon kuuluvilla Pasi Rasalla ja yhtiökumppani Olli Väänäsellä on syytä hymyyn myös siltä osin, että jatkoa yritykselle on luvassa, sillä osakkaana ja arjen töitä mukana tekemässä on myös Pasin poika Sami Rasa.
– Se on hieno asia, isä-Rasa nyökkää.

JARNO LAATIKAINEN

 

+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0