Konekauppaa tehdään, minkä voidaan

Kaupantekijät
Korjaamo työllistää tasaisesti. Koneiden noutopalvelu on osoittautunut suosituksi Etukoneen palveluksi. Traktoria irrottamassa konemyyjä Eero Immonen.
Jos on autokaupan puolella paineita, niin samaa voitaneen sanoa myös konekaupasta. Tosin hieman eri vivahteilla.

Traktoreiden ja työkoneiden myynti-, huolto- ja varaosatoimintaa harjoittavan Etukone Oy:n arjessa kriisivuodet näkyvät haasteina monella tapaa.
Koneiden saatavuuden ohella kaupantekoa häiritsevät korkojen ja inflaation kujanjuoksu. Tämän kehityksen seurauksena hinnat ovat kohonneet selvästi ja kun ostovoima on samalla hiipunut, on se tiennyt pohdintaa niin ostajissa kuin myyjissä.
– Korjaamon puolella on riittänyt vilskettä, sillä olemassa olevasta kalustosta on ammattikäyttäjien etenkin pidettävä huolta, tietää yrittäjä Pekka Piispa.

Talven ajaksi Piispa povaa alalle rauhallisia liikkeitä. Viime vuosi oli myös haasteellinen, mutta se on nyt kahlattu läpi. Etukoneella ei ole koronan tai Ukrainan kriisin aikana ketään lomautettu, kuten ei samaan konserniin kuuluvissa autoliikkeissäkään, Ajanvaunussa ja Autoarinassa.
Piispan mukaan on mietittävä tulevaa ja pyrittävä pitämään työntekijöistä huolta myös vaikeina aikoina.
– Taisteluahan tämä on aina ollut. Mutta toivottavasti asiat menevät parempaan suuntaan, kokenut yrittäjä miettii.
Kevääksi Piispa povaa jo parempaa. Vaalit on käyty ja uusi hallitus aloittaa toimintaansa. Ihmeitä hän ei päättäjiltä asioiden edistämiseksi odota, mutta tiettyä selkeyttä yleisesti ottaen.
– Jokainen meistä tiedostaa päästö- ja ympäristöasiat, mutta poliittista epävarmuutta ei kaivata yhtään enää lisää, yrittäjä viestii.

Tällä hetkellä markkinoilla ostetaan kilvan hyviä vaihtokoneita. Tietyt merkit ja mallit menevät kaupaksi kuin kuumille kiville. Kauppaa tehdään aktiivisesti kumpaankin suuntaan.
– Kysytyimpiä tällä hetkellä ovat käytetyt traktoreiden kippikärryt.
Ukraina on käytännössäkin näkynyt yrityksen arjessa. Piispan mukaan he ovat välittäneet sinne esimerkiksi traktorilla toimivan generaattorin.

 

JARNO LAATIKAINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0