Ennakointi on kiinteistönhuollossa tärkeää

15.12.2022 Rakentaminen
Markku Haapalehto on toteuttanut vaimonsa Päivin kanssa mosaiikkitöitä, joista tässä näkyy Paratiisi. Värisuunnittelu kuuluu Markun lempitöihin.
Töitä on eniten kesäisin ja ulkona.

Eteläsavolainen Mikkelin Mökkihuolto pystyy järjestämään miehityksensä sen mukaan, kuinka monta rakennus- ja huoltoalan ammattilaista kulloinkin tarvitaan. Heihin kuuluu myös sähkö- ja putkitöiden osaajia. Toiminimen ohjaksissa on oululaislähtöinen yrittäjä Markku Haapalehto, jonka Päivi-vaimokin on osa-aikaisesti mukana alan urakoissa, kuten maalaamisessa. Tiloja yrityksellä on Vanhan Kangasniementien varrella ja Puumalassa.
Toimintaideana on auttaa ihmisiä ja luoda turvallisuuden tunnetta. Luottamusta Haapalehtojen liiketoimintaan herättää se, että kohteista valtaosa tehdään kerralla valmiiksi.
– Poikkeuksena ovat seuraavien kohteiden pohjustustyöt, Markku tarkentaa.

Mökkihuollossa kohteet huomioidaan kokonaisuuksina ja toteutukset ideoidaan yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Työtilausten laajuus vaihtelee sammaleiden tiilikatoilta poistosta uudisrakentamiseen ja kokonaissaneerauksiin asti. Töitä paiskitaan eniten kesäisin ja ulkona. Yleisimmin työllistävät maalaus- ja saneerauskohteet sekä vesikatot ja sadevesijärjestelmät.
– Meiltä tilataan myös viheralueiden ja tonttien hoitoja, kuten raivauksia ja haravointia. Autamme myös akuuteissa lumiongelmissa, Haapalehto esittelee.
Lisäksi vuoden mittaan korjataan tai muurataan uusia tulisijoja ja tehdään peltitöitä, hirsien uudistamisia sekä laatoitus- ja mosaiikkitöitä, joista taidonnäyte on Haapalehtojen oma talo.

Käyttämänsä työtekniikat Markku on oppinut käytännössä harjoitellen. Jo nuorena rakentamisesta ja remontoinnista isän ja veljen yrityksissä kasvoi sydämen asia. Tutuiksi ovat tulleet myös muun muassa asunto-osakeyhtiöt, seurakunta- ja teollisuustilat sekä voimalaitokset.
Haapalehto muistuttaa, että fyysiset lainalaisuudet ovat määrääviä.
– Toimimme tarkoin kartoituksin ja suunnitelmin, jotta pysymme aikatauluissa ja konseptissa. Jatkuvien selitysten meri upottaisi.
Mies onkin tyytyväinen saamaansa myönteiseen asiakaspalautteeseen. Kiinteistöyrittäjän ideologiaan kuuluu sekin, että kaikkea ei välttämättä tarvitse tehdä kerralla. Projektinhallinta kannattaa.
– Tärkeää on ennakointi. Töitä voidaan toteuttaa vaikka viisivuotissuunnitelmien mukaan. Näin esimerkiksi vanhojen kohteiden arvo säilyy.

Haapalehto ei keksi joulun alla valituksen aiheita nykyisestä elämästään. Sen hän on kirjaimellisesti rakentanut itsensä näköiseksi. Optimistisen tuntuinen mies on aiemmin porskutellut vaihtelevalla onnella läpi nousukausien ja lamojen.
Hän kallistuu perheessään ja yrityksessään hyvään oloon ja sen levittämiseen. Hän lähestyy monia asioita myös veijarimaisella huumorilla.
– Porukkamme tekee kaikkea, mitä se vain pystyy tekemään, onnellinen mies virkkaa.

 

VIRPI KONTINEN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0