Nuori yrittäjä liikuttaa kuntoilijoita Otavassa 24/7

|

Yrittäjä Roope Honkanen painottaa kunkin kuntoon sopivaa harjoittelua.

50670 Gymille vetävät sijainti ja uudet laitteet.

VIRPI KONTINEN

Otavan vanhalla koulutilalla aloitti loppukeväällä Roope Honkasen kuntosaliyritys 50670 Gym. Nuori yrittäjä kertoo, että itsenäiseksi yrittäjäksi jossain elämänvaiheessa ryhtyminen on ollut hänelle selvä, pelkoja herättämätön asia.
– Hyvin paljon apua ja neuvoja olen saanut Mikkelin uusyrityskeskukselta. Sieltä sain luottamuksen siihen, että pystyn toteuttamaan yritysideani.
Honkanen kävi myös TE-keskuksen kautta etäopetuksena yrittäjäkurssin, josta valaistuivat esimerkiksi pankkisuhteisiin liittyvät seikat.

Toiminimi Roope Honkanen aloitti tämän vuoden tammikuussa, mutta kuntosalin suunnittelua oli tuolloin takana jo kuukausia. Yritystoiminnan käynnistämisprosessiin kuului muun muassa sellainen vaihe, että sali olisi sijainnut koulutilan toisessa, huonokuntoisemmassa kiinteistössä. Nykyiset harrastetilat vuonna 1984 rakennetussa Puistosalissa vaativat nekin aikamoista kunnostusta.
– Tärkeintä oli varmistaa hyvä sisäilma ilmanvaihtoremontilla. Lisäksi uudistin sähköjärjestelmän ja rakensin uudet sosiaalitilat.
Honkanen myös purki vanhat laboratorioluokan rakenteet saadakseen niistä toimivia lisätiloja. Pihaan taas kunnostettiin ulkotilaa autojen pysäköintikäyttöön.

Honkasen yritys käyttää noin 150 neliömetriä kiinteistöstään. Sen yläkerrassa sijaitsevat vapaapaino- ja vastuspainopuoli sekä alakerrassa tilava lämmittely- ja venyttelytila. Vaikka tarmokas yrittäjä on usein paikalla itsekin, salia on mahdollista käyttää myös omatoimisesti.
– Asiakkaan lunastamalla lätkällä on kulku urheiluharrastetiloihini vuorokauden ympäri, hän avaa.
Salilla viihtymisen takaavat ennen kaikkea täysin uudet laitteet, jotka on valittu monipuolisuutta korostaen. Houkuttimia ovat myös kilpailukykyinen hinnoittelu ja mahdollisuus kertakäynteihinkin verkon kautta maksaen. Nyt vakioasiakkaita on yli 50, ja muun muassa markkinatutkimuksen viitoittamasti tammikuuhun 2023 mennessä heitä olisi noin 150.

Millaisia näkymiä Honkasella on tulevaisuuteen?
– Olen nyt Mikkelin Oppilaitoskiinteistöjen vuokralainen. Vanhan koulutilan alueelle havitellaan tulevina vuosina 20 yritystä. Tavoite voi olla haasteellinen, koska paikallinen rakennusvalvonta on tarkkaa, nuori yrittäjä pohtii.
Hänellä itsellään muhii parhaillaan oman yritystoimintansa laajentamiseen liittyviä lisäliikeideoita loppuvuodeksi.
– Jutellaan niistä sitten myöhemmin, hymyilee Honkanen, jolle saliyrittäjyyskin pälkähti mieleen aika yllättäen.
Tällä erää näyttää varmalta ainakin se, että syksyllä salille tulee töihin liikunnanohjaaja, joka tuottaa ryhmäliikuntapalveluita.

 

Roope Honkanen

• 26-vuotias otavalainen, jonka työmatka vanhan koulutilan kuntosalille on vain 100 metriä.
• Opiskeli ensin rakennusalan perustutkinnon ja jatkoi armeijan jälkeen aikuiskoulutukseen, josta valmistui raskaan kaluston ajoneuvoasentajaksi.
• On työskennellyt Motonetin ja Autokillan varaosamyyjänä sekä Fordin työnjohtopuolella.
• Nauttii mahdollisuudesta treenata omalla kuntosalillaan, joka on lähellä kyläläisiä esimerkiksi Rantakeitaan ja Hirvensalmen kunnan tiloihin verrattuna.

Cruisaten kylänraitti täyteen

|
Toista kertaa järjestetty Haukivuori Cruising keräsi 10.9. jo liki 90 ajoneuvoa Asemankylän raitille. Uutuutena oli mm. tuning-osasto, ja myös raskaita ajoneuvoja oli paljon. Päivä ...

Päiväpostin harveneminen uhkaa pieniä paikallislehtiä

|
Paikallislehdet saavat vihaista palautetta myöhästyneistä lehdistä. PETRI P. PENTIKÄINEN Puumala-seuran kustantaman Puumala-lehden tilaajat ovat vuodenvaihteesta lähtien saaneet paperilehden tilauksen yhteydessä maksuttoman digioikeuden. Mukava lisäetu ...

Heinäkuun viisi erikoista

|
Lomailun yhteydessä on mukava käydä tapahtumissa. Listasimme heinäkuulta hieman erikoisempia tapahtumia. SELMA RIEPPONEN Hevoshuutokauppa, Mikkeli 15.7. Mikkelissä ensimmäistä kertaa järjestettävä hevoshuutokauppa toimii St Michel ...

Pyöräilijöille on uusia reittejä

|
Opaskartat ohjaavat palveluiden pariin. PETRI P. PENTIKÄINEN Vanhasta viitostiestä on uuden valmistuttua tullut suosittu pyöräilyreitti välillä Mikkeli–Juva. Lähiaikoina ilmestyy myös opaskartta, johon on merkitty ...

SM-kisat tähdittävät kesäkautta

|
Motoparkin puitteet sopivat järjestäjien mielestä erinomaisesti yleisöystävällisen rallisprintin seuraamiseen.   JARNO LAATIKAINEN Autourheilupiireissä on yleisesti tiedossa mikkeliläisten osaaminen SM-rallien järjestäjänä. Viime keväänä ensimmäistä kertaa ...

Oikeanlainen kenkä on kaiken a ja o

|
Eräilybuumi on nostanut päätään eikä loppua näy. Matkustusrajoitukset ovat lisänneet luontomatkailua ja ihmiset ovat heränneet näkemään lähelle. Luontoretkelle voi lähteä matalallakin kynnyksellä ja melkein ...

Huonoina aikoina tarvitaan rohkeutta

|
40 vuotta toiminut tilitoimisto on nähnyt monet nousut ja laskut. PETRI P. PENTIKÄINEN Moni yrittäjä miettii parhaillaan, miten selvitä nousevien kustannusten ja säästöliekillä elävien ...

Pakko painaa pitkää päivää

|
Palkittu yrittäjä on onnistunut luovimaan vaikeammaksi muuttuneella taksialalla. PETRI P. PENTIKÄINEN Elokuussa Samu Avikaisen takin rinnukseen kiinnitettiin Suomen Yrittäjien yrittäjäristin timanttiristi 30 vuoden ansioista. ...

Peltialan yritys laajensi yritysostolla

|
Mikkeliläisen Heikki Tiihosen yritys tekee nyt myös kattojen huoltokartoituksia. Jo 15-vuotiaasta rakennusalalla työskennellyt Heikki Tiihonen aloitti kirvesmiehenä, teki töitä vuokrafirmalle ja perusti lopulta toiminimen, ...