Rokkikansalle hunajaa purkin täydeltä

|

Rokki ja autot ne yhteen soppii. Jari Kuusisto (vas.) uskoo rokkikansan lähtevän liikkeille niin mökeiltään kuin kodeistaan. Esillä on eittämättä Suomen tunnetuin rock-auto, otavalaisen Kari Mannisen omistuksessa oleva ex-Hurriganes Cadillac.

Rokkikansa valtaa Mikkelin sataman rehellisen rock´n rollin ja Old Timer Runin harrasteautojen ryydittämässä viikonlopussa.
JARNO LAATIKAINEN

Neljä vuotta sitten kuopatun Jurassic Rockin jälkeen ei Mikkelissä ole järjestetty rock-festivaaleja. Tämän aukon on huomannut myös kokenut rokkimies Jari Kuusisto.
Vuosikymmenien varrella moninaisissa musiikkialan kuvioissa mukana ollut Kuusisto sai idean Kerran Mikkelissä -22 -tapahtuman järjestämisestä vierailtuaan Kuopiossa Jarmo Viljaharjun luona. Kaverukset toimivat yhdessä festarin promoottoreina.
Tapahtumapaikaksi valikoitui eri käänteiden jälkeen Sataman alue, tarkemmin sanottuna makasiinien ja Laiturikadun väliin jäävä parkkipaikka.
– Tämä tulee olemaan independent-meininkiä edustava tapahtuma, jossa on tarjolla laadukkaita paikallisten yritysten ruoka- ja juomapalveluja, Kuusisto painottaa.
Rockfestivaalialueelle ei ole myynnissä erikseen perus- ja VIP-lippuja. Kysymyksessä on K-18-tapahtuma.
– Meillä jokainen asiakas on hyvin tärkeä persoona. Otamme alueelle puolet sallitusta yleisökapasiteetista ja koko festivaalialue on väljää ravintola-aluetta.
– Lisäksi soitto loppuu jo 23.30, joten yötä myöten ei tarvitse kenenkään valvoa, Kuusisto tähdentää.

Tapahtuma pohjautuu perjantaina juurimusiikin ja puhtaan rock`n rollin ympärille, lauantaina puolestaan on tarjolla heavya ja punkia. Kantavana teemana on suomalaisen bändilegenda Hurriganesin 50 v. juhlavuosi.
Festivaalin kuumin nimi on jo vuosien ajan Hurriganes-covereita esittänyt joutsenolainen Black Devils, jonka kanssa lavalle ovat astuneet vuoroin niin Ile Kallio kuin Janne Louhivuori.
Mikkelin keikalla Louhivuoren lisäksi esillä Hurriganes-ajoilta on ainakin otavalaisen Kari Mannisen omistuksessa nykyään oleva Cadillac, joka on tuttu Roadrunner-klassikkolevyn kansikuvasta.
Lavan vieressä saatetaan Kuusiston mukaan nähdä myös toinenkin Hurriganesin entinen auto, mikäli pieksämäkeläisen Henrik Kososen omistuksessa oleva 1970-luvun Mercedes-Benz ehditään vain saada paikalle.

Kuusiston mukaan esiintyjälistassa on mainioita kokoonpanoja roots-musiikin ystäville. Mies uskoo nykyisen koneellisen rytmimusiikin seassa riittävän edelleen tilaa myös aidolle rokille.
– Tämä viedään loppuun saakka, vaikka epävarmuustekijöitä on matkalle mahtunut. Nyt kaikki näyttää enemmän kuin hyvältä, tapahtuman isä sanoo väistyneeseen koronauhkaan.

Kerran Mikkelissä -22 8.–9.7. Mikkelin satamassa, kerrannii.fi

 

Old Timer Run samaan aikaan

Heinäkuun toisena viikonloppuna järjestetään poikkeuksellisesti myös harrasteajoneuvotapahtuma Old Timer Run, nyt jo 31. kertaa.
– Syy siirtoon on Farmari 2022-tapahtuma. Visulahden alueelle ei sinä viikonloppuna olisi ollut asiaa, kertovat järjestelyissä mukana olevat Olli Jokinen ja Risto Teittinen.
Kolmen kerhon, Saimaa Vansin, Mikkelin Mobilistien ja Gas Army Garagen, järjestämä kokoontumisajo on houkutellut parhaimmillaan liki 700 ajoneuvoa ja lähemmäs 4 000 vierailijaan Mikkeliin. Lauantaipäivän lopuksi järjestettävä cruising starttaa Visulahdesta ja suuntaa Porrassalmen lenkin sekä keskustakurvailujen kautta maaliin eli Mikkelin Satamaan.
Jokisen mukaan cruising on kerännyt ajolenkin varrelle vuosittain runsaasti kilpaa kiiltävien harrasteautojen ihailijoita.

Oldtimer Run Mikkelin Visulahdessa la 9.7. alk. klo 9.00. Cruising-letka starttaa Visulahdesta klo 19.00 ja saapuu Mikkelin Satamaan n. klo 20.00.

 

Vaakunassa elvistellään

Valtakunnallinen Elvis-kesätapahtuma järjestetään tänä vuonna Mikkelissä. Viikonlopun aikana on King Elvis Association kerhon presidentti Tomi Raussin mukaan luvassa monipuolista ohjelmaa rockin kuninkaan muistoa kunnioittaen.
– Lauantain päivätapahtuma sisältää tuotemyyntiä, huutokaupan ja tietokilpailun. Iltaisin on live-esiintymisiä.
Perjantaina Elviksen musiikkia esittää Roni Leppä & TCE band ja lauantai-iltana vuorossa on Ismo & Men in Back.

Kaikille avoin Elvis-kesätapahtuma pe-la 8.–9.7. Sokos Hotel Vaakunassa. Elvis-näyttely ”Mies ja myytti” GalleriArissa koko heinäkuun ajan. Lisätietoa: elviskerho.fi

Old Timer Run heinäkuun toisena viikonloppuna

|
Harrasteajoneuvotapahtuma Old Timer Run järjestetään nyt jo 31. kertaa, ja poikkeuksellisesti heinäkuun toisena viikonloppuna. – Syy siirtoon on Farmari 2022-tapahtuma. Visulahden alueelle ei sinä ...

Maanteillä tehdään niittoa ja viivojen maalausta

|
Keltaiset viivat ovat katoamassa ensi kesään mennessä. Itä-Suomessa jatketaan tänä kesänä keltaisten ohituskieltoviivojen maalaamista valkoiseksi. Värimuutostyötä on tehty jo laajalti parin vuoden ajan, ja ...

Etelä-Savon Katsastukselle uusi omistaja

|
A-Katsastus osti ketjun, johon kuuluu myös Etelä-Savon Katsastus. PETRI P. PENTIKÄINEN 160 toimipisteessä Suomessa autoja katsastava A-Katsastus Group on allekirjoittanut sopimuksen Keto1Groupin ja Autokatsastus ...

MB C 300 E: Suoraan pistokehybridien esikuvaksi

|
Kun sähkö- ja polttomoottoriauton parhaat puolet yhdistetään, on tulos hyvinkin käytännöllinen. JARNO LAATIKAINEN Tuskin mistään puhutaan nyt autoalalla niin paljon kuin voimanlähdemurroksesta. Sähköautojen tulevaisuus ...

Maukas paketti pistää miettimään

|
Nissan on japanilaismerkeistä ollut innokkain sähköautojen kehittäjä. Uusi Ariya lyö isoa kiilaa sähköautomarkkinoille. JARNO LAATIKAINEN Vanhan viisauden mukaan auto ostetaan tunteella. Hevosvoimat ja takakontin ...

Lyijykomppania tulitti kokoelmalevyn

|
Haukivuorelta ponnistava heavy metal -yhtye täytti viime vuonna 40 vuotta. Lyijykomppania koostuu nykyään rumpali Esa Moilasesta, basisti Petri ”Lemmy” Lindströmistä ja laulaja-kitaristi Tero Vuorisesta. ...

Kulttuurintekijät eivät anna periksi

|
Vaikka resurssipula ja talousongelmat asettavat haasteita kaupungin kulttuurikentälle, niin lippu pidetään korkealla. Mikkelissä on tänä vuonna kulttuuritarjontaa ihan jokaiseen makuun ja mikä parasta, vierailevien ...