Haukivuorella aloittaa Hankkijan sopimushuolto

|

Jukka Kohvakan yritys tarjoaa Haukivuorella Hankkijan sopimushuoltoa.

Haukivuorella Ursuksentien alkupäässä oleva iso halli siirtyi kesäkuun alusta alkaen haukivuorelaisen Kohvakan Koneaseman hallintaan.

PETRI P. PENTIKÄINEN

Tilat tulevat Jukka Kohvakan vetämän yrityksen käyttöön. Maa- ja metsätalouskoneiden huoltoa tekevä Kohvakan Koneasema laajentaa toimintaansa, ja siihen uudet tilat ovat juuri sopivat.
Laajennuksen myötä Haukivuorella aloittaa Hankkijan sopimushuolto. Se on merkittävä parannus alueen maa- ja metsätalousyrittäjille, sillä tähän asti lähimmät Hankkijan pisteet ovat olleet Kouvola, Jyväskylä ja Kuopio.
– Maantieteellisesti ollaan hyvin hollilla. Toivotaan, että hommia riittää, Kohvakka sanoo.
Toimipistettä vetää Henrik Strömberg, joka on ollut Koneaseman hommissa jo ennestään neljä vuotta.
– Tarvittaessa väkeä palkataan myös lisää.

Hankkijan sopimushuolto, kuten Koneaseman tähänastinenkin toiminta keskittyy traktoreiden ja maatalouskoneiden huoltoon. Merkkihuoltoa annetaan esimerkiksi Claasin traktoreille, ajosilppureille ja puimureille, Cronen heinätyökoneille, Väderstadin muokkaus- ja kylvökoneille ja Amazonen laitteille.
– John Deereä on tehty ja tehdään jatkossakin. Myös kaivinkoneiden huoltoa jatketaan. Jos mahdollista, muutakin raskasta kalustoa voidaan ottaa vastaan.
Tuotevalikoimaan lisätään hydrauliikkaletkuja ja -komponentteja, joiden nopea saatavuus on tärkeää koneyrittäjille.
Myöhemmin on tarkoitus hankkia myös raskaan kaluston rengaskone.

Kohvakan Koneasema laajentaa toimintaansa tilanteessa, jossa varsinkin maataloudella menee surkeasti. Puukauppa on ollut vilkasta, mutta kustannusten nousu rasittaa myös metsäkoneyrittäjiä.
Kohvakka myöntää, että laajennus on tässä kohtaa rohkea ratkaisu, mutta yrittäjän pitää ottaa riskejä.
– Ajat ovat erittäin vakavat, mutta liiketoimintaa on pakko viedä eteenpäin. Yrittäjänä on tottunut ottamaan riskejä, Jukka Kohvakka sanoo.
Kohvakan Koneasema on vuonna 2010 perustettu yritys, joka on tarjonnut maatalous- ja koneurakointia, huoltoa, kuljetuspalveluita sekä lietteensiirtoa.

Jättitraktori luovutettiin Mikkelissä

|
Keski-Euroopassa valmistettava Claas painaa 13,5 tonnia. PETRI P. PENTIKÄINEN Itä-Suomen todennäköisesti yksi suurimmista traktoreista luovutettiin kesäkuun alussa mikkeliläiselle koneliike Amadosille. Claas 950 Axionin todella ...

Sähköisten kulkuneuvojen akkupalot ovat arvaamattomia

|
Akkupalot ovat harvinaisia, mutta vaarallisia ja If toteutti tätä havainnollistaakseen palotestin. Sähköisten kulkuneuvojen akkupalot eivät ole onneksi vielä kovin tavallisia, selviää Ifin tilastoista. Sähköpyörien ...

New Holland toi markkinoille biokaasutraktorin

|
Ensimmäinen pelkästään biokaasukäyttöinen traktori on saapunut Suomeen. Biokaasulla käyvä traktori on etukäteen herättänyt kiinnostusta sekä biokaasulaitosten kehittäjien että maanviljelijöiden keskuudessa. Myös kuntasektori ja kiinteistönhuolto ...

Konekauppa uskoo tulevaan, vaikka haasteita riittää

|
Koronakurimuksen jälkeen putken päässä on valoa, mutta maatalouden kannattavuusongelmat heijastuvat myös konekauppaan. Ammattilaiset tarvitsevat traktoreita ja työkoneitaan, oli suhdanne tai olosuhde mikä tahansa. Lumia ...

Kun koneeseen tulee vika, silloin on kiire

|
Forest Huolto on myös iso varaosien toimittaja. Ensi vuonna 20 vuotta Mikkelissä toiminut Forest Huolto lähtee keikalle vaikka maastoon, jotta metsäkone tai maansiirtokone saadaan ...

Hanhet kasvavat luonnon arvoilla

|
Hanhifarmin koko tuotantoketju on Rantalaisten omissa käsissä. SELMA RIEPPONEN Suomen ainoa hanhitila, Hauhalan hanhifarmi, täyttää tänä vuonna jo 25 vuotta. Anttolassa sijaitsevan hanhifarmin yrittäjät ...

Mosaiikit inspiroivat käsitöihin

|
Kaupanteon ohella työstön alla on myös mosaiikkiaiheinen kirja. VIRPI KONTINEN MosaiikkiMyymälän Sirpa Hämäläinen puhkuu tänä kesänä intoa. Hän valmistelee Mosaiikki valloittaa -kirjaa, jonka vaiheissa ...

Päivät ovat pitkiä, mutta kiinnostavia

|
Kokeneen yrittäjän mukaan kokonaistilanne siivous- ja jätealalla on todella erikoinen. VIRPI KONTINEN – Kokonaistilanne toimialoillamme siivouksessa ja jätehuollossa on todella omituinen, vastaa toinen RL-palvelut ...

Etelä-Savon Katsastukselle uusi omistaja

|
A-Katsastus osti ketjun, johon kuuluu myös Etelä-Savon Katsastus. PETRI P. PENTIKÄINEN 160 toimipisteessä Suomessa autoja katsastava A-Katsastus Group on allekirjoittanut sopimuksen Keto1Groupin ja Autokatsastus ...