Kierrättämisestä luotiin varainkeruutuote

|

Uutta ajattelua. Mikkelin Romun toinen yrittäjä Jere Hytönen kertoo uuden idean pääteemana olevan helppokäyttöisyyden. – Palvelu ei työllistä seuroja ja yhdistyksiä sen suuremmin. Riittää kun laittaa romut kierrätykseen.

Varainkeruu perinteisen keksi- ja makeismyynnin sijasta hoituu myös kierrättämällä metalliromua.

Mikkelin Romun paikallinen romupiha yhdisti liiketoimintansa lasten urheiluseurojen ja peruskoululuokkien tukemiseen. Homman pääidea on se, että järjestelystä hyötyy jokainen osapuoli. Tavallinen kuluttaja pääsee eroon turhasta metalliromusta oikein kierrätettynä ja tukee samalla nuorten toimintaa metalliromusta maksettavilla summilla.
Kierrätä Romua! -varainkeruupalvelun tavoite on kerätä varoja esimerkiksi urheiluseuran tai koululuokan harrastus- ja retkeilytoimintaan tavalla, joka hyödyttää jokaista osallistujaa. Samalla, kun kuluttaja pääsee eroon turhasta metalliromusta, tuetaan nuorten hyvinvointia ja toimintaa romupihan arvojen mukaisesti kiertotaloutta kunnioittaen.
– Löydettiin tapa tehdä meidän normaalia liiketoimintaamme ja tukea samalla meille tärkeää asiaa. Olemme todella innoissamme tästä, kertoo Mikkelin Romun Hannu Vesanka.

Kierrättäminen ja varainkeruu on uuden konseptin avulla tehty mahdollisimman helpoksi. Yritys toimittaa varainkeruukohteen kanssa sovittuun osoitteeseen romulavan, johon kuluttajat voivat tuoda kotiin kertynyttä metalliromua. Mikkelin Romu maksaa korvauksen metalliromusta kertyneen kilomäärän mukaisesti.
Varainkeruuseen voi osallistua mikä tahansa Mikkelin, Pieksämäen ja ympäristökuntien alueilla toimiva seura, joukkue tai luokka. Romulahjoituksia voivat tehdä niin yksityishenkilöt, yritykset, taloyhtiöt kuin myös muut yhdistykset.

Joukkue tai luokka jakaa tietoa kampanjastaan omatoimisesti ja jokaisella varainkeruukohteella on oma kampanjakoodi, jolle kertyneet varat osoitetaan. Varainkeruupalvelu jää toistaiseksi osaksi Mikkelin Romun palveluvalikoimaa. Ensimmäisten joukossa harrastustoiminnan varainkeruuta lähti toteuttamaan Mikkelin Jukurien juniorit.

Jämsät halusivat takaisin kotiin

|
Kotipaikkakunta ei lähtenyt mielestä neljännesvuosisadan aikana, eikä siihen enää ole tarvettakaan. JARNO LAATIKAINEN Saman yläkoulu- ja lukiopolun käyneet Jani ja Marjo Jämsä ovat pitäneet ...

Mikkeliläinen maahantuoja avasi ovensa Helsingissä

|
Oman maahantuonnin kautta valtakunnalliseksi ketjuksi laajentunut perheyritys suuntaa suurasiakasmarkkinoille toden teolla. JARNO LAATIKAINEN Keraamisista laatoista, tapeteista ja muista sisustustarvikkeista sekä työkaluista tunnettu mikkeliläinen Tilespoint ...

Pursiseura ja poliisi toivovat rauhaa vesille

|
Virkavaltaa työllistävät yleisimmin ylinopeudet ja väärät reittivalinnat. VIRPI KONTINEN Veneilykauden käynnistyessä venepoliisit toivovat, että vesilläliikkujat toimisivat maltillisesti. Odotuksiin kuuluu myös veneiden perusvarustus. – Veneilijöillä ...

Palmieri tuo tyyliä Euroopasta

|
Maailmaa kiertävä italialainen myyntiedustaja on ihastunut Suomen luontoon. Italiaisen laatta-, tapetti- ja lattiavalmistaja Inkiosto Biancon italialainen myyntiedustaja Marcello Palmieri vieraili pari viikkoa sitten TilesPoint ...