Kierrättämisestä luotiin varainkeruutuote

|

Uutta ajattelua. Mikkelin Romun toinen yrittäjä Jere Hytönen kertoo uuden idean pääteemana olevan helppokäyttöisyyden. – Palvelu ei työllistä seuroja ja yhdistyksiä sen suuremmin. Riittää kun laittaa romut kierrätykseen.

Varainkeruu perinteisen keksi- ja makeismyynnin sijasta hoituu myös kierrättämällä metalliromua.

Mikkelin Romun paikallinen romupiha yhdisti liiketoimintansa lasten urheiluseurojen ja peruskoululuokkien tukemiseen. Homman pääidea on se, että järjestelystä hyötyy jokainen osapuoli. Tavallinen kuluttaja pääsee eroon turhasta metalliromusta oikein kierrätettynä ja tukee samalla nuorten toimintaa metalliromusta maksettavilla summilla.
Kierrätä Romua! -varainkeruupalvelun tavoite on kerätä varoja esimerkiksi urheiluseuran tai koululuokan harrastus- ja retkeilytoimintaan tavalla, joka hyödyttää jokaista osallistujaa. Samalla, kun kuluttaja pääsee eroon turhasta metalliromusta, tuetaan nuorten hyvinvointia ja toimintaa romupihan arvojen mukaisesti kiertotaloutta kunnioittaen.
– Löydettiin tapa tehdä meidän normaalia liiketoimintaamme ja tukea samalla meille tärkeää asiaa. Olemme todella innoissamme tästä, kertoo Mikkelin Romun Hannu Vesanka.

Kierrättäminen ja varainkeruu on uuden konseptin avulla tehty mahdollisimman helpoksi. Yritys toimittaa varainkeruukohteen kanssa sovittuun osoitteeseen romulavan, johon kuluttajat voivat tuoda kotiin kertynyttä metalliromua. Mikkelin Romu maksaa korvauksen metalliromusta kertyneen kilomäärän mukaisesti.
Varainkeruuseen voi osallistua mikä tahansa Mikkelin, Pieksämäen ja ympäristökuntien alueilla toimiva seura, joukkue tai luokka. Romulahjoituksia voivat tehdä niin yksityishenkilöt, yritykset, taloyhtiöt kuin myös muut yhdistykset.

Joukkue tai luokka jakaa tietoa kampanjastaan omatoimisesti ja jokaisella varainkeruukohteella on oma kampanjakoodi, jolle kertyneet varat osoitetaan. Varainkeruupalvelu jää toistaiseksi osaksi Mikkelin Romun palveluvalikoimaa. Ensimmäisten joukossa harrastustoiminnan varainkeruuta lähti toteuttamaan Mikkelin Jukurien juniorit.

Pursiseura ja poliisi toivovat rauhaa vesille

|
Virkavaltaa työllistävät yleisimmin ylinopeudet ja väärät reittivalinnat. VIRPI KONTINEN Veneilykauden käynnistyessä venepoliisit toivovat, että vesilläliikkujat toimisivat maltillisesti. Odotuksiin kuuluu myös veneiden perusvarustus. – Veneilijöillä ...

Palmieri tuo tyyliä Euroopasta

|
Maailmaa kiertävä italialainen myyntiedustaja on ihastunut Suomen luontoon. Italiaisen laatta-, tapetti- ja lattiavalmistaja Inkiosto Biancon italialainen myyntiedustaja Marcello Palmieri vieraili pari viikkoa sitten TilesPoint ...

Hävikistä kalaruokaa koirille

|
Järvi-Suomen Kalatuote sai kumppanin eläinruokayrityksestä. Hirvensalmen Kissakosken tehdasalueella toimiva Järvi-Suomen Kalatuote Oy aloitti viime vuonna yhteistyön erilaisia koiranruokia valmistavan Alvar Petin kanssa. Raaka-aineensa Alvar ...

Mikkelin reunoilla menee huonoiten

|
Hyvä ja huono vointi keskittyy.   Asuinalueilla on Mikkelissäkin selvät pärjäämis­erot. Tämä selviää Diakonia-ammattikorkeakoulun ylläpitämästä valtakunnallisesta karttapalvelusta. Siihen on koottu erilaisia huono-osaisuuteen liittyviä mittareita. ...

Pula-aika väistynee tämän vuoden aikana

|
Vaihtoautokauppa piti automyyntiä pinnalla viime vuonna. Uusia autoja menisi kaupaksi enemmän kuin mitä niitä saadaan maahan. Valtakunnallisesti viime vuonna myytiin hieman enemmän autoja kuin ...