MHJ Racing Team palkitsi parhaitaan

|

Tiimin vuoden rallikuski on Ville Hanhisuanto.

Koronarajoitukset uhkaavat taas yleisöralleja.

Mikkelissä palkitsemistilaisuuttaan 11.12. viettäneen MHJ Racing Teamin vuoden rallikuski on ranualainen Ville Hanhisuanto. Hän voitti kovan F-Cupin mestaruuden BMW M3 -autollaan.
Hanhisuanto kiittelee MHJ:tä hyväksi tiimiksi, jossa esimerkiksi tiedotetaan aktiivisesti ja reaaliaikaisesti seuran jäsenten ajamisesta kisoissa.
F-Cupin mestaruus ratkesi vasta viimeisessä osakilpailussa. Kauden mittaan tuli yksi kytkimen rikkoutumisesta johtunut keskeytys, joten jokainen piste oli tärkeä.
– Sarja on tiukka. Äffässä ei kestä hirveästi möhliä. Siellä pitää alusta loppuun vetää täyttä ja onnistua joka kisassa, Hanhisuanto sanoo.

MHJ Racingin tallissa on autourheilun harrastajia eri puolilta Suomea. Se on nykyään normaalia, kun kyläkohtaiset autourheiluseurat ovat hiipuneet.
Lappilainen Hanhisuanto kehittää talviajotaitoja kotikulmilla, mutta eteläinen Suomi tarjoaa kesäkelin harjoitusmahdollisuudet, joita pohjoisessa ei ole.
– Kisat ovat eteläpäässä Suomea, ja Lapissa on erityyppinen tiestö kuin millä kilpailuissa ajetaan. Testiteitä ja mahdollisuuksia on etelässä paljon enemmän.
Omana vahvuutenaan Hanhisuanto pitää suoritusvarmuutta. Vauhti on aina ollut hyvä ja tasainen.
– Ainahan on ikuista kehittämistä joka osa-alueella. Pitää vain ajaa mahdollisimman paljon. Nuotin tekoa ei voi koskaan harjoitella liikaa, ja auton säätäminen on jatkuvaa.

MHJ palkitsi myös nuoria rallikuskeja. Kannustuspokaalit saivat mikkeliläinen Samuli Mynttinen ja lappeenrantalainen Juuso Paavilainen.
– He ovat jo päässeet ajamaan muutaman kilpailun ja saavat koko ajan lisää kokemusta. Sekin auttaa, että molempien isät ovat kokeneita rallissa, MHJ Racingin puheenjohtaja Jukka Kakriainen sanoo.
Vuoden yhteistyökumppaneina palkittiin Reijo ja Toni Vuohelainen. Lisäksi mikkeliläinen Petteri Soini palkittiin ”maailman nopeimpana juoksevana kartturina”. Mikkelin Kilpa-Veikoissa sprintterinä kiitävä Soini palkittiin Suomen Aikuisurheiluliiton Vuoden pikajuoksijana. Soini juoksi viime kesänä kahdellasadalla metrillä M55-sarjan pohjoismaiden ennätyksen, ja hänellä on samassa ikäluokassa myös sadan metrin Suomen ennätys.

Talvikauden rallitoimintaa varjostaa huoli koronarajoitusten palaamisesta. Niiden osalta tiedetään enemmän lähiviikkoina. Kakriainen toivoo, että rallit saadaan vietyä läpi ilman yleisörajoituksia, sillä asialla on yllättävä merkitys myös turvallisuuden kannalta.
– Yleisö on usein ensimmäisenä auttamassa ulos ajaneita. Koen lajille vaaralliseksi, jos yleisöä ei ole.
Talven rallikalenterissa on Etelä-Savossa ja lähialueilla useita kilpailuja. F-Cupia ajetaan Kangasniemi Rallissa 26.2.

Maukas paketti pistää miettimään

|
Nissan on japanilaismerkeistä ollut innokkain sähköautojen kehittäjä. Uusi Ariya lyö isoa kiilaa sähköautomarkkinoille. JARNO LAATIKAINEN Vanhan viisauden mukaan auto ostetaan tunteella. Hevosvoimat ja takakontin ...

SM-kisat tähdittävät kesäkautta

|
Motoparkin puitteet sopivat järjestäjien mielestä erinomaisesti yleisöystävällisen rallisprintin seuraamiseen.   JARNO LAATIKAINEN Autourheilupiireissä on yleisesti tiedossa mikkeliläisten osaaminen SM-rallien järjestäjänä. Viime keväänä ensimmäistä kertaa ...

Perheyrityksen arvot eivät muutu

|
Sota-aikana perustetun autoliikkeen nykyisyyteen peilautuu mielenkiintoisia yksityiskohtia. JARNO LAATIKAINEN Toukokuun alussa 80 vuotta täyttänyt Jyväskylän Autotarvike omistaa Mikkelissä ja Savonlinnassa toimivan Savilahden Auto Oy:n. ...

Miten biokaasun käy?

|
Biokaasusta ei ole tullut Mikkelille kultakaivosta, mutta omavaraisuus on uudessa nousussa. PETRI P. PENTIKÄINEN Kun energiatekniikan tutkija Mika Laihanen näytti Mikkelin tiedepäivillä kaaviota Suomen ...

Suxuki X-Cross: Ominaisuudet edellä

|
Nykymielikuva Suzukista Suomessa pohjautuu nelivetoon. Uusi S-Cross omaa tutun perustan, mutta on silti täysin uusi SUV. Mallistossa S-Cross sijoittuu loogisesti Vitaran ja Acrossin väliin, ...