Hankkija kehittää palveluitaan yrityspuolelle

|

Hankkijan aluemyyntipäälliköt Ville Paasonen ja Jani Toivanen kertovat yhdessä myymäläpäällikkö Hannu Nykäsen kanssa akkukäyttöisten työkalujen laajentuneen valikoiman tukevan uutta kumppanuusajattelua.

Verkkokaupan kasvaessa halutaan vahvistaa myös henkilökohtaista palvelua.

Kuluttajapuolella vahvana toimijana tunnettu Hankkija aloitti syyskuun alussa satsaamaan entistä enemmän yrityksiin. Ajatuksena on helpottaa yrittäjien arkea sekä tuoda Hankkijan omaa valikoimaa sekä asiantuntevuutta tutuksi.
– Jalkaudumme yrityksiin ja kerromme mitä kaikkea meiltä saa. Se ei ole itsestäänselvyys, vaikka brändimme on vahva, aluemyyntipäällikkö Ville Paasonen toteaa.
Palvelu tulee myös henkilöitymään niin, että jokaiselle yrittäjä nimikoituu henkilökunnasta apukäsiä.
– Jos apua kaivataan puutarha-asioissa, niin asiantuntija valikoituu tietenkin siltä puolelta.

Hankkijan myymäläpäällikkö Hannu Nykänen kertoo, että Mikkelin seudulla yrittäjille tarjottavalle kokonaisvaltaiselle palvelulle on kysyntää.
– Kumppanuus on voimakas asia ja tietenkin kaikkien etu. Kun yritykset voivat hyvin, mekin voimme hyvin. Näen tulevaisuuden erittäin valoisana, mies pohtii.
Koronan tuomien muutosten myötä Hankkija, myös Mikkelin myymälä, on kasvattanut verkkokauppaansa merkittävästi. Kysyntä vaati uudistuksia, niin myymälätasolla kuin verkkosivustoilla.
– Meidän täytyi laajentaa verkkokaupalle tarkoitettua varastotilaa kysynnän vuoksi. Tämä on tietysti positiivinen ongelma, Nykänen kertoo.

Vaikka verkkokauppa jatkaa nousuaan, ihmiset haluavat edelleen asioida asiantuntijoiden kanssa. Erityisesti kiireiset yrittäjät haluavat keskittää mahdollisimman paljon säästääkseen aikaa ja rahaa.
– Pystymme ennakoimaan hiljaisina aikoina esimerkiksi kiireistä kevättä varten. Voimme varastoida muun muassa koneyrittäjälle tärkeimpiä varaosia sesonkia varten. Kun kausi on päällä, niin muutaman euron osaa ei tarvitse odottaa kahta viikkoa, Paasonen täsmentää.
Hankkijan valikoima on myös uudistunut konepuolen osalta. Nyt valikoimassa on kiinteistökoneita, joita pääsee koeajamaan myymälöissä.
– Hankkija on aina mukautunut asiakkaiden tarpeisiin. Siitä on todisteena pitkä historia. Yritys on ollut mukana rakentamassa sodan jälkeistä Suomea ja myynyt jossain vaiheessa jopa lentokoneita, Nykänen hymyilee.

 

Hankkijan historiaa

• 1905 Keskusosuusliike Hankkija perustettiin. Nykyisellä Hankkijalla ei ole muuta yhteistä alkuperäisen kanssa kuin nimi.
• Ensimmäiset myyntikonttorit perustettiin Viipuriin ja Kuopioon.
• Hankkija oli 1950-70 luvuilla Suomen suurin sähköurakoitsija.
• Suomen ensimmäinen traktori, amerikkalainen Allwork, tuotiin maahan Hankkijan toimesta vuonna 1917.
• Hankkijan sähköosasto teki Helsingin olympiastadionin sähkötyöt ja kisat vietettiin 1952. Muita merkittäviä sähkötöitä olivat Finlandia-talo 1971 ja Loviisan ydinvoimala 1972.
• 1970-luvun alussa Hankkija ryhtyi myymään mm. Piper Cherokee lentokoneita metsien lannoituksen yleistyessä.
• Hankkija rakensi Oulunkylään Euroopan suurimman tekojääradan 1976.

Sähkölaskuihin saa talvella tukea

|
Apua saa, jos sähkön hinta ylittää tukimuodosta riippuen 400 tai 500 euroa kuukaudessa. PETRI P. PENTIKÄINEN Hallituksen esityksessä tammi–huhtikuussa 2023 kulutettua sähköä koskevaa tukea ...

Pankkikonttoreita kaivataan yhä

|
Ikäihmisiä opastetaan nyt selviämään pankkiasioista itse. PETRI P. PENTIKÄINEN Vuosi sitten Suur-Savon Osuuspankki ilmoitti lopettavansa kaikki maalaiskonttorinsa, ja ovet sulkeutuivat maaliskuun lopussa. Nyt pankki ...

Pienten teiden kunto suututtaa

|
MTK Etelä-Savo kysyi jäseniltään alemman tieverkon tasosta. PETRI P. PENTIKÄINEN Alemman tieverkon kunto on huono tai erittäin huono. Tätä mieltä on 57 prosenttia MTK ...

Aurinkopaneeleita saa taas

|
Aurinkoenergian kuumat markkinat pitävät alan yrityksen kiireisenä talveen asti. PETRI P. PENTIKÄINEN Tämä vuosi on ollut mikkeliläiselle sähköalan asennusliike Sähkö-Soikkeli Oy:lle erikoista aikaa. Menneenä ...

Suomen vanhin rengasliike luottaa tulevaan

|
Rengasalan erikoisliike aikoo pysyä jatkossakin asiansa osaavana spesialistina. JARNO LAATIKAINEN Yksi Mikkelin vanhimmista yrityksistä, Kantolan Rengas Oy, täytti viime kuussa jo 95 vuotta. Otto ...

SKS-Rakennus laajentaa palvelujaan sähköasennuksiin

|
SKS-Rakennus ostaa Sähkö- ja pientalourakoinnin liiketoiminnan. Yrittäjä Santtu Koistinen kartuttaa ammattiosaamistaan oppisopimuksella. Valmisteilla on yrityskauppa, jossa firmansa Koistiselle myyvä kokenut mikkeliläisyrittäjä sitoutuu jatkamaan yrityksessä ...

Aurinkopaneeleita saa taas

|
Aurinkoenergian kuumat markkinat pitävät alan yrityksen kiireisenä talveen asti. PETRI P. PENTIKÄINEN Tämä vuosi on ollut mikkeliläiselle sähköalan asennusliike Sähkö-Soikkeli Oy:lle erikoista aikaa. Menneenä ...

Huonoina aikoina tarvitaan rohkeutta

|
40 vuotta toiminut tilitoimisto on nähnyt monet nousut ja laskut. PETRI P. PENTIKÄINEN Moni yrittäjä miettii parhaillaan, miten selvitä nousevien kustannusten ja säästöliekillä elävien ...