Ajanvaunu ja Citix yhdistyvät yhdeksi ja samaksi

|

Jatkossa samaan suuntaan. Huoltoneuvojana Ajanvaunun kirjoilla pian aloittava Antti Ruusu, myyntipäällikkö Veijo Karjalainen ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Piispa ovat tyytyväisiä liiketoimintojen sulautumisesta.

Citroënin ja Peugeotin varaosa- ja huoltopalvelut Mikkelissä keskittyvät jatkossa Ajanvaunu Oy:n yhteyteen.

Vuonna 2007 perustetun Citix Oy:n liiketoiminta sulautuu osaksi Ajanvaunu Oy:tä. Kaapelikadulla vaikuttaneen huoltokorjaamon ovet menevät kiinni itsenäisyyspäivään mennessä. Citixin neljän työntekijän henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä Kinnarinkadun ja Juvantien kulmauksessa sijaitsevan Ajanvaunun tiloissa.
Citixin yrittäjänä viimeiset kolme vuotta yksin toiminut Antti Ruusu luonnehtii muutosta omalta kohdaltaan luonnolliseksi. Ranskalaismerkkien uusien autojen myynti on ollut useamman vuoden ajan Ajanvaunun kanssa samaa yritystä olevan Autoarinan kontolla. Lisäksi kilpailu on koventunut ja merkkien autokanta muuttunut.
– Itse pidän eniten asiakaspalvelutyöstä. Jatkossa muut hoitavat hallinnon ja se sopii minulle, kolmen pienen lapsen isä toteaa.

Ajanvaunu Oy:n hallituksen puheenjohtajan Pekka Piispa kertoo liiketoimintakauppaa valmistellun jo pitkään.
– Tärkeintä tässä on se, että saamme näiden merkkien jälkimarkkinointipuolelle lisää osaamista. Näin voimme palvella Citroën- ja Peugeot-autoilijoita entistä paremmin.
Ajanvaunu Oy:n palkkalistoilla on liiketoimintakaupan jälkeen yli 50 työntekijää. Yrityksellä on täyden palvelun autotalo Mikkelin lisäksi myös Savonlinnassa sekä Kuusitien ja Juvantien risteyksessä sijaitseva Autoarinan automyynti.

Aloite liiketoimintakauppaan tuli Ruusun puolelta. Neuvotteluja yhdistymisestä liiketoimintakaupan muodossa käytiin pitkään. Vuonna 2007 perustetun Citix Oy:n perustajaosakkaat Juha Routaharju ja Juha Anttonen ovat väistyneet yhtiön toiminnasta jo vuosia sitten.
Ruusu on ollut mukana Citixin liiketoiminnassa vuodesta 2014 työskenneltyään sitä ennen yrityksessä huoltoneuvojana. Nyt ympyrä tavallaan sulkeutuu, sillä opiskeltuaan silloisessa Mikkelin Ammattikorkeakoulussa autoinsinööriksi mies työskenteli Ajanvaunulla kahtena kesänä varaosamyyjänä.

Ajanvaunu Oy tunnetaan Mikkelissä ja Savonlinnassa parhaiten Skoda-myynnistään. Autoarinan kautta yritys myy lisäksi Hyundain, Citroënin, Peugeotin, Suzukin, Subarun ja Isuzun uusia autoja sekä vaihtoautoja. Kinnarinkadun huoltokorjaamosta löytyvät edellä mainittujen merkkien lisäksi myös Fiatin ja Mitsubishin merkkihuolto- ja varaosapalvelu.
Se kuinka Citixin brändi tullaan näkemään jatkossa, jää nähtäväksi. Piispa uskoo sillä olevan käyttöä.
– Se selviää myöhemmin, mies kertoo hieman salaperäisesti.

SM-kisat tähdittävät kesäkautta

|
Motoparkin puitteet sopivat järjestäjien mielestä erinomaisesti yleisöystävällisen rallisprintin seuraamiseen.   JARNO LAATIKAINEN Autourheilupiireissä on yleisesti tiedossa mikkeliläisten osaaminen SM-rallien järjestäjänä. Viime keväänä ensimmäistä kertaa ...

Maukas paketti pistää miettimään

|
Nissan on japanilaismerkeistä ollut innokkain sähköautojen kehittäjä. Uusi Ariya lyö isoa kiilaa sähköautomarkkinoille. JARNO LAATIKAINEN Vanhan viisauden mukaan auto ostetaan tunteella. Hevosvoimat ja takakontin ...

SM-kisat tähdittävät kesäkautta

|
Motoparkin puitteet sopivat järjestäjien mielestä erinomaisesti yleisöystävällisen rallisprintin seuraamiseen.   JARNO LAATIKAINEN Autourheilupiireissä on yleisesti tiedossa mikkeliläisten osaaminen SM-rallien järjestäjänä. Viime keväänä ensimmäistä kertaa ...

Perheyrityksen arvot eivät muutu

|
Sota-aikana perustetun autoliikkeen nykyisyyteen peilautuu mielenkiintoisia yksityiskohtia. JARNO LAATIKAINEN Toukokuun alussa 80 vuotta täyttänyt Jyväskylän Autotarvike omistaa Mikkelissä ja Savonlinnassa toimivan Savilahden Auto Oy:n. ...

Miten biokaasun käy?

|
Biokaasusta ei ole tullut Mikkelille kultakaivosta, mutta omavaraisuus on uudessa nousussa. PETRI P. PENTIKÄINEN Kun energiatekniikan tutkija Mika Laihanen näytti Mikkelin tiedepäivillä kaaviota Suomen ...

Suxuki X-Cross: Ominaisuudet edellä

|
Nykymielikuva Suzukista Suomessa pohjautuu nelivetoon. Uusi S-Cross omaa tutun perustan, mutta on silti täysin uusi SUV. Mallistossa S-Cross sijoittuu loogisesti Vitaran ja Acrossin väliin, ...