Ajanvaunu ja Citix yhdistyvät yhdeksi ja samaksi

|

Jatkossa samaan suuntaan. Huoltoneuvojana Ajanvaunun kirjoilla pian aloittava Antti Ruusu, myyntipäällikkö Veijo Karjalainen ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Piispa ovat tyytyväisiä liiketoimintojen sulautumisesta.

Citroënin ja Peugeotin varaosa- ja huoltopalvelut Mikkelissä keskittyvät jatkossa Ajanvaunu Oy:n yhteyteen.

Vuonna 2007 perustetun Citix Oy:n liiketoiminta sulautuu osaksi Ajanvaunu Oy:tä. Kaapelikadulla vaikuttaneen huoltokorjaamon ovet menevät kiinni itsenäisyyspäivään mennessä. Citixin neljän työntekijän henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä Kinnarinkadun ja Juvantien kulmauksessa sijaitsevan Ajanvaunun tiloissa.
Citixin yrittäjänä viimeiset kolme vuotta yksin toiminut Antti Ruusu luonnehtii muutosta omalta kohdaltaan luonnolliseksi. Ranskalaismerkkien uusien autojen myynti on ollut useamman vuoden ajan Ajanvaunun kanssa samaa yritystä olevan Autoarinan kontolla. Lisäksi kilpailu on koventunut ja merkkien autokanta muuttunut.
– Itse pidän eniten asiakaspalvelutyöstä. Jatkossa muut hoitavat hallinnon ja se sopii minulle, kolmen pienen lapsen isä toteaa.

Ajanvaunu Oy:n hallituksen puheenjohtajan Pekka Piispa kertoo liiketoimintakauppaa valmistellun jo pitkään.
– Tärkeintä tässä on se, että saamme näiden merkkien jälkimarkkinointipuolelle lisää osaamista. Näin voimme palvella Citroën- ja Peugeot-autoilijoita entistä paremmin.
Ajanvaunu Oy:n palkkalistoilla on liiketoimintakaupan jälkeen yli 50 työntekijää. Yrityksellä on täyden palvelun autotalo Mikkelin lisäksi myös Savonlinnassa sekä Kuusitien ja Juvantien risteyksessä sijaitseva Autoarinan automyynti.

Aloite liiketoimintakauppaan tuli Ruusun puolelta. Neuvotteluja yhdistymisestä liiketoimintakaupan muodossa käytiin pitkään. Vuonna 2007 perustetun Citix Oy:n perustajaosakkaat Juha Routaharju ja Juha Anttonen ovat väistyneet yhtiön toiminnasta jo vuosia sitten.
Ruusu on ollut mukana Citixin liiketoiminnassa vuodesta 2014 työskenneltyään sitä ennen yrityksessä huoltoneuvojana. Nyt ympyrä tavallaan sulkeutuu, sillä opiskeltuaan silloisessa Mikkelin Ammattikorkeakoulussa autoinsinööriksi mies työskenteli Ajanvaunulla kahtena kesänä varaosamyyjänä.

Ajanvaunu Oy tunnetaan Mikkelissä ja Savonlinnassa parhaiten Skoda-myynnistään. Autoarinan kautta yritys myy lisäksi Hyundain, Citroënin, Peugeotin, Suzukin, Subarun ja Isuzun uusia autoja sekä vaihtoautoja. Kinnarinkadun huoltokorjaamosta löytyvät edellä mainittujen merkkien lisäksi myös Fiatin ja Mitsubishin merkkihuolto- ja varaosapalvelu.
Se kuinka Citixin brändi tullaan näkemään jatkossa, jää nähtäväksi. Piispa uskoo sillä olevan käyttöä.
– Se selviää myöhemmin, mies kertoo hieman salaperäisesti.

Bensavarkaudet loppuivat Nesteellä

|
Osalla Mikkelin asemista on vielä mahdollisuus tankata ennen maksua. Vielä pari vuotta sitten rikosilmoituksen tekeminen sujui Mikkelin Lähemäellä toimivan Neste-aseman yrittäjä Janne Rintalalta tottuneesti. ...

Kaksoiskuntalaiset ovat Mikkelille arvokkaita

|
Kaupunginjohtaja näkee kaksoiskuntalaisissa paljon sosiaalista potentiaalia. Kaksoiskuntalaisuusmalli voisi tuoda kuntalaisille paljon etuja. Ilman kaksoiskuntalaisuuttakin suomalaiset valitsevat nykyään itse etukäteen, minkä kunnan terveyspalveluita pääsääntöisesti käyttävät. ...

Kolmannen sukupolven tyyliteini

|
Oman luokkansa ikoniksi muodostunut Nissan Qashqai lataa uuden mallin myötä turvavarusteet, ajettavuuden ja äänimaailman uudelle tasolle. Vuonna 2006 esitellyt ”Kassu” on ollut valmistajalleen elintärkeä ...

Tilaa tarjoavasta retkeilyautosta on moneksi

|
Kotimaassa jälkikäteen varusteltu hyötyajoneuvo voi olla vastaus monenlaisiin tarpeisiin. Suomalaiset korirakentajat ovat tunnettuja korkealaatuisista tuotteistaan. Meistä lähes jokainen on istahtanut näyttävästi rakennetun taksibussin tai ...

Matkailuautokauppa on käynyt kuumana

|
Omavarainen oleskelu puskaparkeissa on yhä suositumpaa. Matkailuautoja hankitaan myös kimppakäyttöön. Uusien henkilöautojen kauppa on kärsinyt koronan kourissa, vaikkakin ruuhkaisempaa Eurooppaa selkeästi vähemmän. Sen sijaan ...

Vianorin korjaamo isompiin tiloihin

|
Renkaiden asentajat huomaavat usein korjausta kaipaavia vikoja. Parhaiten rengasliikkeenä tunnettu Vianor myös huoltaa ja korjaa autoja. Mikkelin toimipiste on saanut uudet korjaamotilat, joihin mahtuu ...

Suursatsaus loi palvelukeskittymän

|
Osuuskauppa Suur-Savon uusi autotalo Savonlinnassa on tervetullut piristysruiske maakunnan toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Kuun alussa Mertalaan avattu Etelä-Savon Auton uusi autotalo pihapiirin palveluineen houkuttelee autoilevia ...