Ovissa ovat muotia älylukot ja omatoiminen suunnittelu

Oveen voi valita lasimateriaalin itse, Jani Paakkunainen kertoo. KUVA: PETRI P. PENTIKÄINEN

Oviin halutaan myös laseja somisteeksi ja valon tuojaksi.

Kotioven voi nyt suunnitella myös itse. Lammin Ikkunan Pro Studio -applikaattorilla asiakas voi suunnitella haluamansa oven, kunhan hänellä on käytössä ARCore-ominaisuutta eli lisättyä todellisuutta tukeva mobiililaite. Ammattilaisen voi tilata suunnittelutueksi myöhemmin.
Mikkelin Lasiasennus Oy:n yrittäjä Jani Paakkunainen on myös Lammin Ikkunoiden ovituotteiden edustaja Mikkelissä. Yritys tekee asennuksia 200 kilometrin säteellä verstaaltaan. Firmalta tilataan pääosin uusia ulko-ovia vanhojen ovien tilalle. Lammin ovia saa nykyään sekä lasillisina että umpiovina.
– Lähes kaikissa myymissämme ovissa on ikkuna. Ikkunamallejakin on valittavana useita, esimerkiksi pyöreää ja pieniruutuista. Lasimateriaalinkin saa valita itse, Paakkunainen valottaa.

Suosituimmat ovivärit ovat grafiitinharmaa ja valkoinen, mutta mikään ei estä tilaamasta vaikka moniväristä ulko-ovea.
– Parin vuoden ajan todella suosittuja ovat olleet älylukolliset ovet. Jos vaikka nuohooja on tulossa taloon, hänelle voidaan luoda niihin kertakäyttöinen ovenavauskoodi.
Vanhoja Abloy-lukollisia oviakin kuitenkin edelleen kysytään, ja laitattaapa joku vielä vanhan lukkonsakin uudelleen.
Asennukset ovat Paakkunaisen mukaan sujuneet ongelmitta. Oven voi tilata joko avaimet käteen –pakettina tai raaka-asennettuna. Avaimet käteen –asennukseen kuuluvat listatkin, ja raaka-asennuksiin kuuluvat vain oven asentaminen paikalleen sekä uretaanieristys.
Ovilla on kolmen vuoden rakennetakuu sekä lämpörakenteisille oville kymmenen vuoden suoranapysymistakuu. Yhden ainoan kerran Paakkunaisen asentama ovi on pitänyt vaihtaa takuuaikana.
Alumiinipintaisten ovien polttomaalattu ulkopinta ja lämpörakenteisten ovien uretaanimaalipinta ovat osoittautuneet kestäviksi. Oven omistajan vastuulle jää lähinnä saranasäätöjen tekeminen ja rasvaaminen, jos ovi on kielekelukollinen.

 

Lähituotteita Kangasniemeltä

Lammin ovitehtaan tuotteet valmistetaan avainlipputuotteena Kangasniemellä. Hiilijalanjälki on pieni.
Tethdas käyttää sormijatkettua puuta, josta ei synny hukkatavaraa. Tuotteisiin kelpaamaton laatu käytetään tuotteiden pakkausmateriaaliksi ja syntyneellä purulla sekä hukkapätkillä lämmitetään ovitehtaan kiinteistö.

Virpi Kontinen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0