Vianorin korjaamo isompiin tiloihin

20.10.2021 Auto & Kone
Vianorin uudessa korjaamohallissa on tilaa. Janne Salomaa (vas.) ja Ismo Himanen tekevät asennuksia.

Renkaiden asentajat huomaavat usein korjausta kaipaavia vikoja.

Parhaiten rengasliikkeenä tunnettu Vianor myös huoltaa ja korjaa autoja. Mikkelin toimipiste on saanut uudet korjaamotilat, joihin mahtuu yhtäaikaisesti kolme autoa. Aikaisemmin hallipaikkoja oli vain yksi, ja tilassa tehtiin vain öljynvaihtoja.
Nyt korjaamo tekee kaikkia korjauksia kaikkiin automerkkeihin.
Uutena hankintana on kuuden tonnin hallinosturi, joka mahdollistaa pienkuorma-autojen ja asuntoautojen korjaukset. Korjaamo palvelee myös asuntoautojen korikorjauksissa, joista Vianorin Mikkelin yksiköstä vastaavalla Jarmo Mutasella itsellään on aikaisempaa osaamista ja kontakteja.

Korjaamo ja rengasliike ovat niin yrityksen kuin asiakkaan kannalta hyvä yhdistelmä, Mutanen sanoo. Harva irrottaa autostaan pyöriä kaksi kertaa vuodessa, mutta rengasliikkeessä niin tapahtuu joka käynnin yhteydessä.
– Rengastöitä tekevät asentajamme ovat taustaltaan automekaanikkoja. He huomaavat usein renkaita asentaessa korjausta vaativia vikoja, joista kerrotaan asiakkaalle.
Tyypillisiä rengastöiden yhteydessä paljastuvia vikoja ovat ohjausnivelissä olevat ongelmat. Ne voivat syödä myös renkaita ennenaikaisesti vaihtokuntoon.
– Renkaat ovat arvokkaita, ja on ikävä, jos ne menevät pilalle autossa olevan vian takia, Mutanen sanoo.
Myös huonokuntoiset tiet näkyvät rengasliikkeessä työtilauksina. Ne aiheuttavat korjaustarvetta autojen alustoihin. Pyörien suuntaus on rengasliikkeelle luontevasti paljon tehtävä yksittäinen toimenpide.

Olemme saaneet osaavaa henkilökuntaa, Jarmo Mutanen (oik.) iloitsee. Asennushommissa on Ismo Himanen.

Ensimmäiset talvirenkaiden vaihdot on Mikkelin Vianorilla tehty viime viikolla, ja kiireisempi sesonki on pian alkamassa. Viime aikoina ruuhkat ovat kuitenkin olleet menneitä vuosia pienempiä.
– Ihmiset ovat valveutuneempia, eikä enää odotella lunta, ennen kuin renkaita vaihdetaan.
Toinen ruuhkahuippuja tasaava seikka on uusi laki, joka ei enää aseta tarkkaa päivämäärää talvirenkaiden käytölle. Kun autoilijat saavat toimia olosuhteiden eikä kalenterin mukaan, kaikki eivät vaihdata renkaita samaan aikaan.
Mikkelin seudulla nastarenkaat ovat yhä selvästi suositumpia kuin kitkat.

Mikkelin Vianorilla työskentelee kahdeksan ammattilaista. Mutasen mukaan osaavien tekijöiden löytäminen on ainakin Vianorille ollut ongelmatonta.
Korjaamon ostoissa pyritään suosimaan paikallisia varaosaliikkeitä. Tarvittaessa käytetään myös alihankintaa.
Vianor on suomalainen ketju, joka toimi 17 maassa. Se syntyi vuonna 2000, kun pohjoismaisia rengasliikkeitä koottiin yhteen. Vianorin omistaa Nokian Renkaat.

Petri P.Pentikäinen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0