Syksyllä ilmettä piristävät aurinkokennovalaisimet

|

Pienikokoisetkin aurinkokennovalaisimet taipuvat moneen käyttöön.

Markkinoilla on muun muassa aurinkokennoisia pylväsvalaisimia, aurinkokennolyhtyjä ja esimerkiksi eläimen muotoon rakennettuja aurinkokennovalaisimia. Pienimmät aurinkokennovalaisimet eivät paljon maasta erotu, eikä niiden valottava tehokaan ole kummoinen. Yksityiskohtina ne silti ovat hauskoja. Etuna on myös se, että aurinkokennot säästävät ostettavaa sähköenergiaa.
Useimmiten valaisimissa on oma katkaisin. Monissa valaisinmalleissa on myös hämäräkytkin, joka sytyttää valaisimen automaattisesti pimeän tullen. Maksimissaan aurinkokennovalaisin palanee hämärässä noin 5-6 tunnin ajan.

Valaisimien täyteen ladattujen akkujen antama valaisuaika vaihtelee akkutehon mukaan. Akkuna voi olla esimerkiksi nikkelimetallihydridi-akku tai litiumakku, jonka etuihin kuuluu runsas energianvarauskyky.
Uusien aurinkokennovalaisimien akkuja kannattaa ladata reilusti, jotta akuista lähtee jatkossa paras teho irti. Talven ajaksi akut on nostettava sisälle, jotta ne eivät pääse jäätymään rikki.

Lamppuina valaisimissa on useimmiten LED-lamput. Lamppujen hohtodiodi säteilee virtaa, kun sen läpi johdetaan sähkövirta.

Virpi Kontinen

Jämsät halusivat takaisin kotiin

|
Kotipaikkakunta ei lähtenyt mielestä neljännesvuosisadan aikana, eikä siihen enää ole tarvettakaan. JARNO LAATIKAINEN Saman yläkoulu- ja lukiopolun käyneet Jani ja Marjo Jämsä ovat pitäneet ...

Mikkeliläinen maahantuoja avasi ovensa Helsingissä

|
Oman maahantuonnin kautta valtakunnalliseksi ketjuksi laajentunut perheyritys suuntaa suurasiakasmarkkinoille toden teolla. JARNO LAATIKAINEN Keraamisista laatoista, tapeteista ja muista sisustustarvikkeista sekä työkaluista tunnettu mikkeliläinen Tilespoint ...

Pursiseura ja poliisi toivovat rauhaa vesille

|
Virkavaltaa työllistävät yleisimmin ylinopeudet ja väärät reittivalinnat. VIRPI KONTINEN Veneilykauden käynnistyessä venepoliisit toivovat, että vesilläliikkujat toimisivat maltillisesti. Odotuksiin kuuluu myös veneiden perusvarustus. – Veneilijöillä ...

Palmieri tuo tyyliä Euroopasta

|
Maailmaa kiertävä italialainen myyntiedustaja on ihastunut Suomen luontoon. Italiaisen laatta-, tapetti- ja lattiavalmistaja Inkiosto Biancon italialainen myyntiedustaja Marcello Palmieri vieraili pari viikkoa sitten TilesPoint ...