Syksyllä ilmettä piristävät aurinkokennovalaisimet

|

Pienikokoisetkin aurinkokennovalaisimet taipuvat moneen käyttöön.

Markkinoilla on muun muassa aurinkokennoisia pylväsvalaisimia, aurinkokennolyhtyjä ja esimerkiksi eläimen muotoon rakennettuja aurinkokennovalaisimia. Pienimmät aurinkokennovalaisimet eivät paljon maasta erotu, eikä niiden valottava tehokaan ole kummoinen. Yksityiskohtina ne silti ovat hauskoja. Etuna on myös se, että aurinkokennot säästävät ostettavaa sähköenergiaa.
Useimmiten valaisimissa on oma katkaisin. Monissa valaisinmalleissa on myös hämäräkytkin, joka sytyttää valaisimen automaattisesti pimeän tullen. Maksimissaan aurinkokennovalaisin palanee hämärässä noin 5-6 tunnin ajan.

Valaisimien täyteen ladattujen akkujen antama valaisuaika vaihtelee akkutehon mukaan. Akkuna voi olla esimerkiksi nikkelimetallihydridi-akku tai litiumakku, jonka etuihin kuuluu runsas energianvarauskyky.
Uusien aurinkokennovalaisimien akkuja kannattaa ladata reilusti, jotta akuista lähtee jatkossa paras teho irti. Talven ajaksi akut on nostettava sisälle, jotta ne eivät pääse jäätymään rikki.

Lamppuina valaisimissa on useimmiten LED-lamput. Lamppujen hohtodiodi säteilee virtaa, kun sen läpi johdetaan sähkövirta.

Virpi Kontinen

Kesoset yrittävät saman katon alla

|
Yhteisistä tiloista syntyy synergiaetua. Joskus käy niin, että kun lausuu unelmansa ääneen, ne toteutuvat. Teollisuuskadulla sijaitseva Etelä-Savon Mainospiste sai heinäkuun alussa uuden yrittäjän, kun ...

Aurinkosähkön kysyntä pysynyt tasaisena

|
Aurinkosähkön ja siihen liittyvien laitteiden myynti on jatkunut Mikkelin seudulla tasaisena. Lumme Energian liiketoimintapäällikkö Joonas Kinnunen kiteyttää Lumme Energia olevan isosti tekemisissä aurinkosähköenergian kanssa. ...

Yhteydet Helsinkiin, so last season

|
Korona-aika on ollut parasta, mitä maakunta-Suomelle on aluekehityksessä vuosikymmeniin tapahtunut. Tuhoon tuomittu muuttotappion ja surkeuden maakunta-Suomi on yhtäkkiä olemassa vakavasti otettavana elämisen mahdollisuutena. Yhtäkkiä ...

Huonon kohun tuntee termistä gate

|
Sen jälkeen, kun kesällä 2003 Anneli Jäätteenmäki (kesk.) joutui luopumaan pääministerin tehtävästä, on suomalaisen politiikan sanastoon otettu termi gate. Jäätteenmäen kaatoi Irakgate, joka ravisteli ...