Toko-SM mitellään raviradalla

|

Mikkelin Agilityharrastajat ry:n joukkue lähtee Sm-kilpailuihin seuraavalla kokoonpanolla: Maarit Karhu-Teiskonen ja Lex, Johanna Vuorinen ja Valo, Minna Himanen ja Pihka, Minna Iso-Tuisku ja Velho, Satu Paavilainen ja Priima sekä Helen Habte ja Eino. Kuvat: Essi Rahikainen/riemukauppa.fi

Suomen tottelevaisimmat koirat kisaavat paremmuudestaan.

Heinäkuun toisena viikonloppuna Mikkelissä järjestetään koirien tottelevaisuuskoulutuksen SM-kilpailut. Mukana on kaiken kaikkiaan 213 koirakkoa, joista kaikki starttaavat lauantaina.
– Meillä on raviradan keskinurmella yhteensä 15 kehää, joissa kokeet suoritetaan. Tokon korkeimmassa luokassa eli erikoisvoittajaluokassa (EVL), kilpailee 56 koirakkoa, joista kaksikymmentä jatkaa finaaliin sunnuntaille, vastaava koetoimitsija Sanni Helppolainen kertoo.
Mikkelin Agilityharrastajat ry:n (MAH) piti järjestää kilpailut jo viime vuonna, mutta ne jouduttiin perumaan koronan vuoksi.
– Teimme ison valmistelutyön jo silloin, joten on hienoa, että Palveluskoiraliitto antoi meidän järjestää kisat nyt, Hepolainen Helppolainen toteaa iloisena.

SM-kilpailut käydään kaksipäiväisinä niin, että lauantaina on joukkuekilpailu ja erikoisvoittajaluokan karsinta ja sunnuntaina yksilöfinaali. Tämä tarkoittaa sitä, että perjantaina palkitaan joukkue suomenmestarit ja sunnuntaina SM yksilömestaruudet. Ainoastaan EVL-koirakoilla on mahdollista voittaa henkilökohtainen SM-titteli.
– MAH:lla on mukana oma joukkue. He ovat treenanneet todella ahkerasti, ei vain tätä varten, vaan vuosien varrella. Tällä alueella on hyvä harrastajamäärä ja meillä on Suomen huippuja koiria ohjaajineen, Helppolainen kertoo.
Jäsenistä kaksi Satu Paavilainen ja bordercollie Priima sekä Maarit Karhu-Teiskonen ja bordercollie Rim ovat treenanneet tiensä maajoukkueeseen ja matka MM-kilpailuihin Sveitsiin on edessä elokuussa.
– Jännittävää ja samalla ihan huippua. Tämä on ollut tavoitteena ja nyt siihen päästy, ensi kertaa MM-kisoihin lähtevä Karhu-Teiskonen iloitsee.
Paavilainen puolestaan on ollut mukana useasti MM-tason kilpailuissa ja hänellä on Priiman kanssa kuluneen vuoden osalta useita voittoja maajoukkuekarsintakisoista.
– Meillä on kova tsemppi päällä, että Satu ja Priima hoitavat mestaruuden kotiin, Karhu-Teiskonen kannustaa hymyillen.

MAH:in jäsenet ovat harjoitelleet ahkerasti tulevalla kisapaikalla. Reilun pelin hengessä mukaan harjoituksiin on saanut tulla myös ulkopaikkakuntalaisia.
– Treenit ovat olleet ihan avoimia. Kyllähän siitä on etua, jos pääsee harjoittelemaan varsinaisella kisapaikalla. Raviradalla on todella hienot puitteet ja iso kiitos kaupungille, että koiratapahtumia saadaan järjestää raviskalla, Karhu-Teiskonen kiittelee.
Kilpailut ovat aina jännittävä paikka niin koiralle kuin ohjaajalle. Vaikka treenit sujuisivat hyvin, niin ohjaajan jännitys voi laukaista koirassa ei-haluttua käytöstä.
– Koirat ovat koiria. Kuusivuotias Rim on todella ympäristöherkkä, joten olemme työstäneet sitä asiaa todella paljon, Karhu-Teiskonen kertoo.

Viikonloppun aikana on yleisöllä on mahdollisuus nähdä Suomen tottelevaisimpia koiria. Helppolainen kertoo, että tapahtumaan on vapaa pääsy ja kaikki ovat tervetulleita paikalle.

SM-kisat tähdittävät kesäkautta

|
Motoparkin puitteet sopivat järjestäjien mielestä erinomaisesti yleisöystävällisen rallisprintin seuraamiseen.   JARNO LAATIKAINEN Autourheilupiireissä on yleisesti tiedossa mikkeliläisten osaaminen SM-rallien järjestäjänä. Viime keväänä ensimmäistä kertaa ...

Jampan eläinhoitolassa riittää nyt lintuja

|
Nuori joutsen tarvitsee vielä lajitovereitaan. Jampan Eläinhoitolan Jarmo Lautamäki sai joulukuun loppupuolella ilmoituksen Hirvensalmella heikossa kunnossa olevasta joutsenesta. – Joutsen oli selvästi nälkiintynyt, eikä ...

Kotimaisuus kiinnostaa myös lemmikkien omistajia

|
Alkuperä painaa vaakakupissa enemmän kuin edullinen hinta. Suomalaisten tuotteiden arvotus on noussut kuluttajamarkkinoilla. Suomalaisen Työn Liitto järjesti tänä vuonna kuudetta kertaa Osta Työtä Suomeen ...

Piski ja Poni aloitti toimintansa

|
Henna Räisänen odottaa pääsyä uuteen kotiin, jonne tulee myös uudet toimitilat hänen yritykselleen. Henna Räisänen muutti perheensä kanssa pääkaupunkiseudulta Hirvensalmelle noin vuosi sitten. Tämän ...

Siisti lemmikki, siisti koti

|
Ennakoivilla toimilla voi helpottaa siisteyttä. Juhlapyhinä kodin halutaan olevan viimeisen päälle kunnossa. Kynttilät tunnelmaa luomassa, koristeet huurteisilla ikkunoilla ja paketit tuoksuvan kuusen alla. Lemmikkitalouksissa ...

Lemmikit tuovat iloa

|
Suomessa on yli 1,5 miljoonaa lemmikkieläintä. Näistä valtaosa on koiria ja kissoja – vain 10 % kaikista lemmikeistä on muita kuin koiria tai kissoja. ...