Suurta peluria eivät tiukat säännöt häiritse

12.5.2021 Koti

Ylen mukaan rakennusalalla on juhlat: painovoimaisen ilmanvaihdon osaajat on häädetty alalta.
Luomu-ilmanvaihto muuttui muutamassa vuosikymmenessä kielletyksi hedelmäksi, josta nauttimiseen nöyrän kansalaisen pitää hakea poikkeuslupa. Se on tehokkaasti ohjannut talopakettihaaveilijat tilaamaan koneellisella ilmastoinnilla varustettuja, muovilla yltä päältä vuorattuja koteja.

Ylen jutussa kuullaan myös Suomen LVI-liittoa, joka heittelee odotettuja nyreyksiä tuosta auttamattoman vanhanaikaisesta ilmanvaihdosta.

Raskas sääntely ja kieltäminen eivät haittaa etupiirejä millään tavalla. Toisin kuin pienillä toimijoilla, heillä on varaa toteuttaa mitkä tahansa määräykset. He suorastaan toivovat sääntöjä, sillä palkintona odottavat harvojen käsiin keskittyneet markkinat ja paremmat katteet.
Siksi haurastuneen mediamme kannattaisi siirtää painopistettään pikakohuista oikeaan lainsäädäntötyöhön.
Gallupien ja henkilökiistojen sijasta olisi huomattavasti kovempaa journalismia seurata sitä, keitä eduskunnan ovissa ramppaa lobbaamassa ja antamassa lausuntoja. Vaatimassa määräysten kiristymistä ja aina vain suurempaa vaatimustasoa.

Sääntelypeli on pelattu Suomessa jo lukuisilla aloilla jo maaliin asti, median ja kansalaisten häiritsemättä.
Kun seuraavan kerran kuulemme, että Suomessa on maailman puhtainta maitoa, muistakaamme, että emme me välttämättä ylenpalttisen hygieenisiä elintarvikkeita tarvitse, vaan ne tahot, jotka haluavat niille mahdollisimman pitkän myyntiajan.
Sen maidon me ostamme äärimmilleen keskittyneeltä kaupan alalta, jolta on hyvässä yhteishengessä häädetty ylimääräiset häiriköt ulos. Eikä uusia mahdu mukaan, kiitos kuitenkin mielenkiinnosta.
Kun luemme lehdestä, että liikennemerkit uudistettiin, ja ainakin pieniä muutoksia tuli lähes jokaiseen merkkiin, kuvitelkaamme, mitä se maksaa ja mitkä tahot käärivät siitä tuotot. Tästä media ei ole tehnyt mitään numeroa, vaan ainoastaan siitä, että merkeissä ei ole enää sukupuolia.
Ja tiesimmehän, että muutama vuosi sitten ryhdyttiin uusimaan myös rautateiden kaikki vaihdemerkit. Ja uusittiinkin, kunnes huomattiin, että niistä ei saa mitään selvää, ja uusittiin taas. Ai emme tienneet.

Olemme täällä korruptoitumattomassa maassamme niin tottuneita hyvää tarkoittaviin lobbareihimme, että emme yhtään ihmettele, kun joka kevät ja syksy saamme kuulla, että autonrenkaamme ovat huonossa kunnossa. Tämän meille tiedottavat yhteistyössä sitoutumaton poliisi sekä rengasliikkeiden ja rengaspinnoitusyritysten etujärjestö Autonrengasliitto ry.
Olemme myös liikuttavan innostuneesti mukana, kun maakuntapoliitikot päättävät haluta nelikaistaisen tien, uuden radan tai lentokentän. Emme kysy heiltä, vaikuttaako tämä kenties nykyisten, kuoppaisten teidemme tasoon, koska kaikkea uutta on vain saatava, eikä se entinen mitenkään kelpaa. Näin on meitä Infrajätti Oyj:n ja Väylätörsäysviraston saunaillassa valistettu.
Eikä niitä pieniä hankkeita kannata tehdä, kun ne eivät jättipörriäisiä kiinnosta, ja tulisi vaan turhaan perusasiat kuntoon, ja rahat valuisivat pienille paikallisille.
Harmi kun tästä ei ole mediassa mitään. Setä A., Sanna U. ja Ulla A. eivät käytä tällaisiin pieniin miljardinippeleihin aikaansa.

Petri P. Pentikäinen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0