Valssimyllyyn päästään muuttamaan ensi vuoden alussa

12.5.2021 Koti
Siilokorttelin kaverukset, tumma Valssimylly ja vanhaa viljasiiloa ulkoisesti muistuttava 14-kerroksinen rakennus ovat Mikkelin keskustan uutta silhuettia. Kuva: Kimmo Iso-Tuisku

LähiTapiolan rakennushanke tuo siilokortteliin 30 vuokra-asuntoa, ja vakuutusyhtiölle itselleen uudet toimitilat.

Entisiä siiloja ulkoisesti muistuttava 14-kerroksinen valkoinen rakennus ja sen kylkeen tehty tummasävyinen Lähi-Tapiolan hanke ovat jo etenemässä sisustusvaiheeseen.
Valssimyllyksi nimettyyn Lähi-Tapiolan taloon tulee 30 yksiötä ja kaksiota, kooltaan 28,5-51 neliömetriä. Osassa on sauna tai parveke.
– Hanke on jo pitkällä, omaan tilaan suunnitellaan tällä hetkellä kalustehankintoja, toimitusjohtaja Asko Lammela sanoo.
Vakuutusyhtiölle uuden ja ison toimitilan rakentaminen Mikkeliin on merkittävä ratkaisu ajassa, jossa etätyö ja verkkoasiointi ovat yhtäkkiä kasvaneet räjähdysmäisesti, ja myös Etelä-Savon tulevaisuutta arvaillaan.
Päätöstä hankkeeseen lähtemisestä ei ole silti tarvinnut katua.
– Välittömästi sitoumusten jälkeen tuli korona, joka yllätti koko rakennushankkeen. Meillä oli kuitenkin tiedossa, että työn tekemisen muoto saattaa muuttua. Toimitiloja tarvitaan tulevaisuudessakin, emmekä ole vähentämässä neliöitä.
Myös Lähi-Tapiolassa on nyt tehty enemmän etätöitä, mutta pysyvästi etätöihin ei ole halunnut juuri kukaan. Yrityksen konseptiin kuuluu muutenkin, että palvelua saa niin puhelimella, verkossa kuin paikan päällä.

Valssimyllyyn tulevista asunnoista ei vielä tehdä vuokrasopimuksia, mutta ennakkoilmoittautumisia on otettu vastaan. Kiinnostusta asuntoja kohtaan on ollut.
Asuntoja ei ole suunniteltu mitään tiettyä kohderyhmää varten, mutta enemmistö kyselijöistä on ollut varttunutta väkeä. Uuden rakennuksen sijainti on kaikenikäisille ideaali. Liki näköetäisyydellä ovat keskustan kaupalliset houkutukset sekä peruspalvelut, kuten matkakeskus ja sairaala.
Tarkoitus on pitää vuokrataso kohtuullisena, joten asunnot sopivat myös nuorille.
– Meidän sijoituspolitiikkaamme kuuluu, että olemme asiakkaiden omistama yhtiö, ja se perusideologia on otettava huomioon myös asuntojen hinnoittelussa. Tavoitteena on markkinoille sopiva, mutta kilpailukykyinen hinta.
Rakennuksen neljä alinta kerrosta tulevat noin 30 henkeä Mikkelissä työllistävän Lähi-Tapiolan käyttöön. Asunnot ovat ylimmissä viidessä kerroksessa. Toimisto-osassa on otettu huomioon mahdollisuus vaihtaa sen käyttötarkoitusta tulevaisuudessa, jos tarpeet muuttuvat.
– Tämä on tietenkin ollut haaste: asuinkerrostalon sisään on tehty toimisto, ja se näkyy jonkin verran sisustuksessakin, Lammela myöntää.
Aikataulun mukaisesti niin vakuutusyhtiö kuin vuokralaiset pääsevät muuttamaan Valssimyllyyn alkuvuodesta 2022. Jalon Rakentajien toteuttamalla kohteella on jonkin verran yhteistä viereisen siilotalon kanssa, esimerkiksi poistumistiet.

 

Itsenäinen yhtiö satsaa Itä-Suomeen

Lähi-Tapiola Savo-Karjala elää oman alueensa taloudesta ja voi tehdä suurimman osan päätöksistään täysin paikallisesti. Myös palvelut on pidetty Itä-Suomessa. Puhelimeenkaan ei vastata Helsingistä eikä Fuengirolasta, vaan aina jostain toimialueelta.
– Vakuutusmyynnistä vakuutuskorvauksiin asti koko hallinto on täällä. Pystymme palvelemaan asiakasta paikallisesti, toimitusjohtaja Asko Lammela linjaa.
Lähi-Tapiolassa ajatellaan, että jos alueella menee hyvin, myös yhtiö menestyy.
– Tiedostamme, että Etelä-Savo on muuttotappioalue, mutta emme voi lähteä siitä, että tämä tyhjenee. Pyrimme osaltamme tekemään sellaisia asioita, jotka pitävät aluetta mahdollisimman elinvoimaisena. Esimerkiksi viimeisen kuukauden aikana olemme tehneet kolme uutta rekrytointia Mikkeliin.
Lammela pitää hyvänä merkkinä sitä, että kesämökkikauppa käy vilkkaasti. Se voi muuttaa ihmisten tapaa ajatella, ja lisätä alueen elinvoimaa monipaikkaisen työn myötä.
Lähi-Tapiola on omalla alueellaan liikennevakuutusten markkinajohtaja 43 prosentin osuudellaan. Kasvua voisi Lammelan mukaan hakea yritysten ja metsätalouden vakuutuksista.
– Säästämisen ja sijoittamisen tuotteiden myynti on meillä kasvanut muutaman vuoden aikana. Viime vuoden alkupuolella tapahtui notkahdus, mutta nyt kurssit ovat lähteneet nousuun. Se näkyy tuloksessa ja asiakkaiden käytöksessä.

Petri P. Pentikäinen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0