”Ajatuksena on luoda inspiraatiota”

17.3.2021 Rakentaminen
Kauppias Tuula Korja kertoo heidän ottavan mielellään vastaan asiakkaiden toiveita tuotteista, joita he haluaisivat nähdä Värisilmän valikoimassa.

Värisilmä Mikkelin tuotevalikoima laajeni.

Mikkelin Värisilmässä tehtiin myymäläuudistus, joka valmistui maaliskuun alussa. Käytännössä koko myymälä myllättiin uuteen järjestykseen ja tuotteita tuotiin mallihuoneiden avulla asiakkaiden nähtäville.
– Kyllähän tämä oli rankka pyrähdys, koska myymälämme oli auki koko remontin ajan. Päällimmäisenä ajatuksena oli luoda tiloja, jotka inspiroivat asiakkaitamme, Mikkelin Värisilmän kauppias Tuula Korja kertoo.
Kalusteita on nyt esillä aikaisempaa enemmän. Aikaisemmin sisääntulon luona oli esillä remonttitavaraa, kuten maaleja, mutta ne on nyt siirretty täysin omaksi osioksi myymälän sivuosaan.
– Sisääntulon luona meillä on esillä tapetteja sekä pari mallihuonetta. Ajatuksena siinäkin, että asiakas saisi napattua ideoita oman kodin sisustukseen.

Novacolorin jälleenmyyjä Jari Leinonen Dekotuote Oy:stä oli viime viikolla remontoimassa yhtä Värisilmän mallihuoneista. Metallinhohtoinen efektimaali jättää pinnan eläväksi eikä tarkoituksena ole tavanomainen yksivärinen lopputulos.

Liike sai valikoimaansa myös astioita sekä sisustusesineitä, kuten maljakoita.
Myymälän tuotteet ovat Korjan ja hänen henkilökunnan valitsemia. Ajatuksena oli tarjota asiakkaille jotain erilaista.
– Kevään aika valikoimamme kasvaa valaisimilla. Olen itse aivan ihastunut näihin uusiin tuotteisiin, Korja hymyilee esitellessään laseja, joiden pohjaa koristaa kullanvärinen reunus.

Myymäläuudistuksella sekä valikoiman laajentumisella pyritään palvelemaan luonnollisesti asiakkaita entistä paremmin. Nykyajan remontoija haluaakin valmiin paketin.
– Suunnittelemme enemmän kokonaisuuksia, sillä kotia mietitään kokonaisuutena, Korja toteaa.
Suunnitteluun kannattaakin varata reilusti aikaa. Vaikka asiat saadaan toteutettua nopeallakin aikavälillä, on hyvä muistaa, että suunnittelija tarvitsee aikaa luomiseen. Itsellekin kannattaa jättää aina pieni miettimisaika.

Haaveista totta

Tuula Korja aloitti Mikkelin Värisilmän kauppiaana vuonna 2004. Hän työskenteli aikaisemmin pankkialalla, mutta oma yritys oli ollut haaveissa pitkään. Sisustaminen oli jo tuolloin hänen intohimonsa.
– Kun silloinen yritys Raatihuoneenkadulla tuli myyntiin, päätin ryhtyä toteuttamaan haaveitani. Vuonna 2010 muutimme nykyisiin tiloihin.
Kun Korja aloitti kauppiaana, työntekijöitä oli kolme. Nyt henkilökunta on kasvanut kahdeksaan henkilöön.

Uudet astiat sekä sisutusesineet parantavat myymälän palvelukokonaisuutta.

Vuosien varrella alalla on tapahtunut paljon kehitystä, mutta suurin muutos on Korjan mukaan ollut suunnittelun merkityksen kasvu.
– Nykyään käytetään 3D -kuvia, joiden avulla asiakkaan on helppo nähdä realistinen lopputulos. Niitäkin asiakkaita on, joiden on saatava esimerkiksi tapetti heti mukaan, mutta sellaisia remontoijia on yhä vähemmän.

Korja arvelee nykyisten tilojen olevan riittävät myymälälle tulevaisuudessakin.
– Meillä ei ole kovinkaan suurta varastoa, vaan tuotteet toimitetaan tilauksesta. Tämä tila on toiminut hyvin ja tämä sijainti on myös plussaa, Korja hymyilee viitaten valtateiden läheisyyteen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0