Koronaepidemia kurittaa, mutta ei lannista

22.4.2020 Koti
Keittiömestari Roope Rask vinkkaa että sen lisäksi, että ruoka-annokset voi noutaa ravintolasta tai tilata kotiinkuljetuksena, Bistro Holvin takapihalla toimii myös drive in -palvelu.

Uusia palvelumuotoja kehitetään jatkuvasti.

Koronaepidemiarajoitusten myötä ravintolat ovat uusien haasteiden edessä. Kulut juoksevat ja asiakasvirtaa pitäisi saada. Vuokranantajat ja pankit ovat tulleet yrityksiä vastaan, mikä on helpottanut yrittäjien tilannetta. Mikkeliläisravintoloissa ei myöskään ole jääty seisomaan tumput suorina, vaan palveluja on lähdetty kehittämään. Takeaway ja kotiinkuljetus ovat ajan trendi.
Bistro Holvin keittiömestari Roope Rask kertoo että hetkellisesti mielessä kävi jopa ravintolan sulkeminen.
– Luovuttaminen ei kuitenkaan käynyt meidän pirtaan, vaan aloimme kehittää palveluitamme ja ajoittain se on ollut jopa hauskaa, naurahtaa Rask.
– Päätimme kääntää kaikki kivet, minkä seurauksena esimerkiksi Holvin herkkuja myyvät nyt myös Mikkelin Citymarket ja K-supermarket Pikantti

MD Ravintolan yrittäjä Fazel Hussaini myöntää ajan olevan haasteellinen, mutta sanoo katsovansa silti positiivisesti tulevaisuuteen.
– Ravintola toimii kuten ennenkin, vaikka paikanpäällä ruokailu on kielletty. Mietimme myös koko ajan keinoja palvella asiakkaitamme entistä paremmin, sanoo Hussaini.
Tällä hetkellä suunnitelmissa on esimerkiksi drive in -tyyppinen palvelu.
Positiivisella asenteella ollaan myös Kiiskinmäen kahviossa, joka tarjoaa asiakkailleen ruokaa ja leivonnaisia noutopalveluna.
– Uskon että tästä mennään yli. Nyt on näin, mutta elämä jatkuu koronan jälkeenkin, sanoo kokki Laura Haikonen.

– Sen lisäksi että Papa’s Domista saa tällä hetkellä mukaan sekä pizzaa että panimotuotteita, kehitteillä on myös uusia takeaway -tuotteita, kertoo yrittäjä Juha Parkkinen.

Osuuskauppa Suur-Savon matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja Kai Nurmi kertoo, että takeawayta menee enemmän kuin koskaan. Myös kotiinkuljetusten volyymi kasvaa koko ajan.
– Toki se ei korvaa sitä myyntiä, mikä normaalioloissa olisi, mutta positiivisella mielellä kuitenkin edetään, uusia ideoita kehittäen ja tulevaisuuteen katsoen, kertoo Nurmi.
Takeaway-annoksia saa Frans & Michellestä, ja Amarillossa toimii noutopiste, josta saa myös Rosson ja Gastropub Einon annoksia. Nyt annoksia on myynnissä myös Prismassa.

Papa’s Dom sulki ovia ja avasi puodin.
– Vaikka tunnelmat eivät ole katossa, kirvestä ei heitetä kaivoon. Kauppa on kuitenkin käynyt kohtuudella ja pizzerian yhteyteen avattu pop-up olutpuoti on saanut loistavan vastaanoton, kertoo yrittäjä Juha Parkkinen.
Parkkinen haluaa kiittää yhteistyökumppaneita sekä vuokranantajaa ja pankkia vastaantulosta.
– Myöskään asiakkaita ei voi koskaan kiittää tarpeeksi. Heiltä saatu tuki ja kannustus on ollut suorastaan ihanaa, Parkkinen päättää.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0