Compitec otti koko tuotannon omiin käsiin

– Investointien myötä palvelumme paranevat ja toimitusajat nopeutuvat, iloitsee Compitec Oy:n yrittäjä Teijo Puolakka.

Yritys investoi viimeisintä huipputekniikkaa oleviin laitteisiin.

Haukivuorella toimivat tilaus- ja alihankintakonepaja Compitec Oy on tehnyt laiteinvestointeja, joiden avulla yritys on parantanut kilpailukykyä sekä nopeuttanut tuotantoprosessia huomattavasti. Yrityksellä on jo jonkin aikaa ollut käytössä CNC-plasmaleikkuri, jolla metallilevystä voi leikata lähes mitä vain. Ennen vuodenvaihdetta käyttöön tuli viimeisintä teknologiaa oleva CNC-särmäyspuristin, jonka käsittelyssä jopa neljän metrin levyinen metallilevy taipuu haluttuun muotoon.
– Pääosin Compitec valmistaa kuljetinlaitteita, ruuvi- ja kolakuljettimia. Ykkösalueena meillä on puunjalostusteollisuus sekä kaikki toimijat, missä haketta siirtyy pisteestä toiseen, esimerkkeinä paperiteollisuus, vaneri- ja kartonkitehtaat sekä lämpövoimalat, sanoo yrittäjä ja toimitusjohtaja Teijo Puolakka.

Uusien laitteiden myötä työ on sekä nopeutunut että helpottunut.
– Uusilla koneilla pystyy käsittelemään isompia ja monimutkaisempia kappaleita, mikä vähentää esimerkiksi hitsaustyön tarvetta, kertoo Puolakka.
– Kun aikaisemmin osa työstä tehtiin käsityönä, nyt halutut kappaleet mallinnetaan tietokoneella ja koneet hoitavat lopun.

Vaikka investinnit ovat olleet taloudellisesti isoja, Puolakka uskoo että ne ovat oikeita.
– Ennen investointeja olemme joutuneet teettämään paljon työosuuksia alihankintana, mutta uusien laitteiden myötä palvelumme kattavat koko prosessin aina suunnittelusta valmistukseen ja asentamiseen.
– Samalla tuotteiden toimitusajat asiakkaille nopeutuvat huomattavasti, mikä ei varmasti ole huonoimpia kilpailuvalttejamme, Puolakka sanoo.

Compitec testaa tuotteitaan ennen kuin ne toimitetaan asiakkaalle.

Compitecin osaaminen on erikoisalaa. Se käy ilmi hallin puolella, missä rakennetaan erilaisia koneiden osia ja kuljettimia.
– Sen lisäksi että meillä on kattavat palvelut alusta loppuun, teemme tilaustöitä myös valmiiden piirustusten mukaan, kertoo Puolakka.
– Ammattitaidon ja oman suunnittelupuolen osalta pystymme palvelemaan asiakkaita myös ongelmatilanteissa. Ratkaisun myötä asiakkaan tuottavuus yleensä paranee.

Compitec Oy:ssä on tällä hetkellä kahdeksan työntekijää ja toiminta-alueena yrityksellä on koko Suomi. Enemmistö asiakkaista tulee kuitenkin Etelä-Savon alueelta.
– Miehet ja laitteet kulkevat tarvittaessa minne vain. Joitain tilauksia olemme toimittaneet myös ulkomaille suurempien tilaajien kautta, kertoo Puolakka.
Parhaillaan yrityksellä on menossa työvoiman rekrytointi.
– Kesäksi tarvittaisiin ainakin pari metallialan taitajaa lisää, Puolakka vinkkaa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0