Varastot tulevat ihmisten luo

|

Tasalämpöä, näkösuojaa ja turvallisuutta. Misete Rentin Seppo Tenhunen muokkasi entisistä myyntitiloista 45 varastokoppia Maaherrankadun varrelle.

Kodin ulkopuolisten varastotilojen vuokraus on yhä yleisempää.

Idea varastohotellista kypsyi Seppo Tenhusen mielessä monen vuoden ajan. Kun tilaisuus perustaa vuokravarastoja Mikkelin keskustan tuntumaan syntyi, oli päätös helppo tehdä.
Aiemmin Mikkelin Koneen ja Tarvikkeen toimitiloina tunnettu liikehuoneisto muuntui Tenhusen käsissä moderniksi varastoksi. Toteutus on siisti ja selkeä, eikä simppeleiden peltiseinien maisemoimilla käytävillä ensimmäisenä tule mieleen, että toteutuksessa on mukana myös modernia tekniikkaa.

Tenhunen kertoo luomansa vuokravarastotoiminnan nojaavan helppokäyttöisyyteen, turvallisuuteen ja energiatehokkuuteen. Esimerkiksi jokaisen varaston ovelle pääsee Maaherrankadun laidasta pumppukärryn ja kuormalavan kanssa. LED-valaisimet toimivat liiketunnistimien mukaisesti ja klo 6-23 välillä avoinna olevan tilan turvallisuudesta huolehtii kulunvalvontajärjestelmä kameroineen ja sähkölukkoineen. Koko varastotila on myös vartiointiliikkeen luupin alla.
Tenhusen mukaan asiakkaan ei tarvitse varastoitavien tavaroiden lisäksi tuoda mukanaan kuin riippulukko oman tilan lukitsemiseksi.
– Meillä on täällä erilaisia apuvälineitä helpottamassa tavaroiden siirtoa. Myös hyllyjä on vuokrattavana, Tenhunen näyttää haastattelun lomassa.

Mutta kenelle vuokravarastot ovat tarkoitettu? Tenhusen mukaan käyttäjäryhmiä on monenlaisia.
– Pienyrittäjät, kuten torimyyjät ja kirpputoriammattilaiset esimerkiksi. Ja sitten tietenkin kaikki tilapäistä varastotilaa tarvitsevat, kuten asunnon vaihtajat ja erilaisten säilytystilaa tarvitsevien kausiharrastevälineiden käyttäjät.
– Mahtuupa näihin koppeihin vaikka mopo tai moottoripyöräkin, Tenhunen vihjaa.
Ja pihamaalla vuokrattavaa löytyy vielä lisää. Tähän on syynä se, että Misete Rentin vuokraamat koneet ja laitteet on siirretty kotipihasta Maaherrankadun toimipisteen takapihalle. Oksasilppureiden, kantojyrsimien ja minikaivureiden kulta-aika on keväästä syksyyn, kun taas lumilingon sesonki on kohta käsillä.
– Talvisin suoritan lumiaurauksia ja huolehdin kiinteistöistä, Tenhunen kertaa arkeaan varastohotellin ja konevuokrauksen lisäksi.

Maaherrankatu 48 liikekiinteistön omistava Tenhunen pyörittää yhdessä vaimo-Mian kanssa Misete Rentin liiketoimintaa. Kokeneena kiinteistömiehenä Tenhunen tietää varastokoppien vuokraustoiminnan olevan pitkämielisen työtä.
– Nämä asiat on ajateltava vähintään 10 vuoden periodilla. Vuokravarastot ovat kuitenkin nouseva ala, sillä uusien asuntojen yhteyteen ei nykyään rakenneta isoja varastotiloja.
Isommissa kaupungeissa vuokravarastot ovat niin suosittuja, ettei niistä uskalleta luopua, vaan niistä pidetään kiinni. Jonot tiloihin ovat pitkiä.
Mikkelissä keskustavaraston tilanne on vielä toinen. Toiminta on vasta alkanut ja ensimmäiset käyttäjät ovat tuoneet tavaroitaan.
– Näiden pitää olla helppoja ja turvallisia käyttää. Se edellä tässä on nämä varastokopit kehitetty, Tenhunen päättää.

Älykeittiössä syntyy tasalaatuista ruokaa

|
Älykeittiöt tukevat ammattikokkien tiukkaan aikataulutettua työtä. Työkseen ammattikeittiöiden ja ravintola Tallin opetuskeittiön kanssa askaroivat Xamkin projektipäällikkö Merja Ylönen ja ruokapalvelujen lehtori Hanna Pajari-Seppänen. Heille ...

Hapanta vai emäksistä?

|
Pintojen puhdistamisessa on omat niksinsä. Kysyimme marttojen asiantuntijalta vinkkejä kodin siivoukseen. Siivoustyylejä on luultavasti yhtä monta kuin on siivoajaa. Muutamat perusasiat on kuitenkin hyvä ...

Parvekelasituksen edut ovat myös taloudelliset

|
Lasituksella saadaan selvää säätöä myös energiassa. Parveke- ja terassilasitukset alkoivat lisääntyä 90-luvulla. Silloin niiden hyötyjä perusteltiin lähinnä asumismukavuuden lisääntymisellä, mikä on tutuin parannus tänäkin ...

Valmista tuli!

|
Parasta remontissa oli päästä itse osallistumaan suunnitteluun. Syys- ja lokakuun numeroissa kerroimme Mikkelin keskustassa sijaitsevan kaksion kokonaisvaltaisesta remontista. Valmista on tullut ja onnellinen omistaja ...