Arjen luksus on sallittua

23.10.2019 Ajankohtaista
Sinisen eri sävyt olivat vahvasti esillä Cersaien messuilla. – Monella osastolla oli myös keraamisia altaita, eli niitä tullaan varmaan jatkossa näkemään, Tilespointin Annika Hytönen pohtii. Kuvat: Annika Hytönen

Maailmalla valkoinen alkaa väistyä antaen tilaa ruosteen eri sävyille.

Italian Bolognassa järjestetään vuosittain yhdet Euroopan suurimmat Cersaie -laattamessut. Esillä on perinteisiä laattoja, marmoria, kalusteita, parketteja ja kaikkea mitä kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin voidaan liittää. Mikkelin Tilespointin Annika Hytönen vieraili messuilla syyskuussa.
– Tiesin kyllä messujen olevan suuret ja siellä olevan esillä suurimmat lattavalmistajat. Kiersin osastoja kaksi päivää ja silti tuntuu, että paljon jäi näkemättä, Hytönen kuvailee.
Etelä-Euroopan suunnalla isot marmorilaatat tuntuivat edelleen olevan suosiossa. Väreissä eri sinisen sävyt sekä ruosteen vihreä nostavat päätään.

Battiscopalla saadaan piilotettua laattojen kulmat siististi.

– Kyseiset sävyt sopivat suomalaisten makuun todella hyvin. Meidänkin valikoimassa on uusi mallisto, jossa nähdään noita värejä ja se on otettu hyvin vastaan, Hytönen kertoo.
Uusien värien lisäksi mosaiikkien välissä käytettävä sauma-aine on saanut uusia värisävyjä. Niitä on toki ollut olemassa, mutta mielikuvituksella ei ole enää rajoja.
– Uusien sävyjen kirjo oli aivan valtava. Messuosastoilla pystyi myös näkemään kuinka pienillä muutoksilla, kuten juuri sauman värillä, jokainen voi luoda omanlaisen fiiliksen kylpyhuoneeseen, Hytönen sanoo.

Näytteilleasettajat olivat todella panostaneet osastoihin. Suurin osa oli rakennettu luonnollisesti laatoista tai mosaiikeista. Cersaien messualueella oli yhteensä 18 hallia, joista jokainen kätki sisälleen useita eri esittelijöitä. Hytönen arveli, että pelkästään laattavalmistajia oli noin
160 000 neliön verran.
– Valkoinen laatta alkaa maailmalla väistyä värien tieltä. Suomessa ollaan vieläkin ehkä hieman arkoja käyttämään värejä sekä luomaan itselleen sellaista arjen luksusta, Hytönen pohtii.
Muissa maissa ollaan valmiita käyttämään niin sanottuja luksusmateriaaleja, mutta suomaiset saattavat pitää niitä liian hienoina itselleen.
– Joku saattaa ajatella, että mitä joku vieras ajattelee, jos panostaa vaikka kylpyhuoneeseen. Minusta itsellekin on hyvä suoda hemmottelua ihan jokapäiväiseen elämään, Hytönen hymyilee.

Marmori on suosittua erityisesti suurissa laatoissa, joista tehdään esimerkiksi pöytätasoja.
Mosaiikit ovat edelleen vahvasti mukana laattamarkkinoilla.
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0