Liukkosen ja Suhosen seuraava tähtäin on elokuussa Lahdessa

18.5.2018 Koti
Kartturi Vesa Suhonen (vas.) on ollut Tuomo Liukkosen aisaparina neljä vuotta. Kuva Liukkonen/Motorsport

MHJ Racing-teamin jäsenet toivoivat pääsyä kymmenen parhaan joukkoon, mutta joutuivat kuitenkin keskeyttämään.

Hirvensalmelainen rallikuski Tuomo Liukkonen osallistui huhtikuun lopussa kartturi Vesa Suhosen kanssa Hictoric Vltava Rallyyn Tsekissä. Ajo ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.
– Eipä sieltä ole paljon kerrottavaa. Autoon tuli moottorivika ja jouduimme keskeyttämään, Liukkonen tokaisee.

Tuomo on aloittanut kartturina vuonna 2005, jolloin hän oli lukemassa nuotteja Markku Liukkosen kyydissä. Tuomo Liukkosen ensimmäinen ralli ratin takana oli vuonna 2007 järjestetty Kiuruvesiralli. Siellä kartturina toimi Marko Kiiliäinen. Vesa Suhosen kanssa yhteistyö alkoi vuonna 2014. Ensimmäinen yhteinen kisa ajettiin sinä vuonna samaisessa Vltava Rallyssa.
Suurimmaksi saavutukseksi hän mainitsee vuoden 2011 EM-pronssin Historic Rally EM-sarjassa. EM-kaudella karttureina toimivat Jani Hokkanen ja Petteri Soini ja viimeisessä Costa Bravan kisassa virolainen Andre Vare.

Autona parivaljakolla on allaan Mercedes-Benz 190E 2.3 16V Cosworthin tekniikalla.
– Nyt autoon tulee isot korjaukset, koska moottori petti kisassa. Suomen sarjoja ajellessa auto on pelittänyt hyvin, paitsi yhdessä kisassa jouduttiin keskeyttämään, Liukkonen kertoo.
Tavoitteetkin menivät moottorivian myötä uusiksi. Seuraavaksi tähtäin on Lahden EM-sarjan kilpailussa elokuussa.
– Auton koneeseen on vaikea löytää osia, ja niitä joudutaan hetki odottamaan.Toivottavasti löydetään osat Euroopasta, Liukkonen pohtii.

 

Maaria Nykänen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0