Häkkäys toi ideoita

26.4.2018 Ajankohtaista
Anni Virsunen Visit Savonlinnasta ja Johanna Taylor Kahvila-Ravintola & Hotelli Saimasta haastoivat ”häkkäyksessä” opiskelijat keksimään kehitysideoita.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululla Xamkilla järjestettiin viikko sitten Hackathon-tapahtuma.

Ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa etsittiin digitaalisia ratkaisuja matkailu- ja ravitsemisalan yrityksille opiskelijoiden ja yritysten yhteistyön kautta. Etelä-Savosta mukana oli kuusi toimeksiantajaa.
– Yritykset ovat antaneet opiskelijoille digitaalisia haasteita. Tehtävien tarkoituksena on ratkaista tai kehittää yrityksen toimintaa digitaalisessa ympäristössä, kuten esimerkiksi palveluiden markkinoinnissa tai elämyksellisyyden kehittämisessä, tapahtuman projektipäällikkö Marjut Kasper Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululta kertoo.

Savonlinnalainen Kahvila-Ravintola & Hotelli Saima oli mukana haastamassa opiskelijoita. Yrityksen tavoitteena on lisätä tunnettavuutta ja helpottaa Saiman löytämistä asiakkaiden kannalta.
– Pitkä talvi on meille haastava. Kesällä oopperajuhlat tuovat majoittujia kaupunkiin, Yrittäjä Johanna Taylor toteaa.
Taylorin ajatuksena oli saada tapahtumasta konkreettisia ideoita yrityksen markkinointiin ja tunnettavuuteen. Tavoite toteutui ja kotiin viemisinä oli pitkä liuta ideoita sekä myös mainosvideo, joka voidaan ottaa käyttöön pienillä viilauksilla.
– Toivoisin, että joku opiskelija kiinnostuisi jatkamaan projektin kehitystä harjoittelun tai opinnäytetyön merkeissä.
Kaiken kaikkiaan Taylorin mukaan opiskelijoiden kanssa oli mukava toimia yhteistyössä ja hän odottaa innoissaan digimarkkinoinnin suunnitelmalle jatkoa.

Mukana Hackhathon-tapahtumassa oli opiskelijoita eri paikkakunnilta. Heidän esityksenä näytettiin suorana videolähetyksenä Mikkelissä, jonka jälkeen Mikkelin opiskelijat esittivät ideansa paikalla olleille yrityksille. Etelä-Savosta mukana olivat Saimaan saaristo- ja veneilypalvelut, Kulttuurikeskus Tempo, Visit savonlinna, Metsämuseo Lusto sekä Kahvila & hotelli Saima.

 

Mikä ihmeen Hackathon?

Hackathon määritellään tapahtumaksi missä joukko ihmisiä kokoontuu ennalta määrätyksi ajaksi työstämään ratkaisuja annettuihin haasteisiin. Yhdistävää näille tapahtumille on osaaottavien asenne, kyky hypätä uusiin asioihin ja halu päästä tekemään jotain uutta sekä mielenkiintoista.
Hackathon toimii myös yleisenä työskentelytapana varsin hyvin, mutta ei voi olla jatkuva työskentelymalli. Tapahtuma toimii loistavasti esimerkiksi kerran kolmen kuukauden välein järjestettynä, yhden päivän pituisena istuntona. Hackathonin henkeen ei kuitenkaan kuulu työlistan parissa puurtaminen vaan uusille ratkaisuille ja kokeiluille on annettava tilaa.
Lähde: www.cybercom.fi

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0