JTJ-Team Oy täytti viisi vuotta

23.2.2018 Rakentaminen
Yrittäjä Jari Tuohimaa opiskeli nuorena miehenä hetken Lontoossa ja suunnitteli jo uraa kansainvälisillä markkinoilla, mutta rakennusala vei miehen kiertämään Suomea.

Viidessä vuodessa toiminta on laajentunut, mutta haasteita alalla on.

Rakennusliike JTJ-Team Oy on Jari Tuohimaan ja Janne Honkasen pyörittämä rakennusalan yritys, joka tarjoaa kaikki rakennusalan palvelut samasta pisteestä.
– Ajatus yrittäjyydestä kypsyi pikkuhiljaa. Olemme molemmat työskennelleet alalla pitkään ja yhteistyökuvioita meillä on ollut suurin piirtein yhtä kauan. Koska homma toimi ja vastuun jakaminen tuntui luontevalta, päätettiin pistää pystyyn yhteinen yritys, kertoo Tuohimaa.
– Voimien yhdistämisen myötä pystyimme vastaamaan suurempaan kysyntään.
Työntekijöiden määrä JTJ-Teamillä on vaihdellut viiden ja kymmenen välillä.
– Aluksi työntekijöitä oli meidän lisäksemme pari kappaletta. Kasvun ja kasvavan kysynnän myötä määrä on lisääntynyt. Sen lisäksi työllistämme vakituisesti myös paria aliurakoitsijaa.

Tuohimaalla on puupuolen insinöörikoulutus.
– Olen ollut palkkatöissä muuallakin työnjohtotehtävissä ja myyntipäällikkönä, kertoo Tuohimaa.
– Janne Honkasella on rakennuspuolen koulutus ja hän on aikaisemmin toiminut myös yksityisyrittäjänä.
Viidessä vuodessa ystävänpäivänä perustettu firma on kasvanut melkoisesti. Kaupparekisteriin yhtiö merkittiin 14.2.2013.
– Tämän vuoden tilinpäätös ei ole vielä valmistunut, mutta vuoden 2016 tilipäätöksessä liikevaihto oli jo pitkälti toista miljoonaa euroa, kertoo Tuohimaa.

JTJ Teamin pääkallopaikka on Hirvensalmella, mutta pelikenttänä toimii koko Suomi.
– Ymmärrettävästi projekteja on ollut paljon enemmän muualla Suomessa kuin Hirvensalmella.
– Lama-aikana uudis- ja korjausrakentaminen suhteessa siihen, minkä verran tekijöitä on, on ollut kaikkialla pientä. Se tiukentaa kilpailua ja jossain määrin myös väärentää sitä, mikäli hintoja lähdetään polkemaan.

Viime syksynä valmistui JTJ-Teamin tähän asti suurin yksittäinen projekti.
– Teimme Toyota Auto Finlandin kanssa sopimuksen kaikkien Suomen Toytoa autoliikkeiden sisä ID-muutoksista, eli sisätilojen kokonaisvaltaisesta remontista, kertoo Tuohimaa.
– Remontissa uusittiin autoliikkeiden sisäväritys, kalusteet, uudet lattiat, seinät. Kaikki liikkeet saivat yhtenäisen ilmeen. Uudistuksessa avainasemassa oli myös liikkeiden digitalisointi. Me hoidimme myös laiteasennukset.
– Projekti oli hyvin laaja ja mielenkiintoinen. Yhteensä uusimme 57 liikettä ja aikaa meni yhteensä 2,5 vuotta.
– Meillä oli oma ryhmä, joka keskittyi vain tähän projektiin. Minä ja kolme muuta miestä kierrettiin koko Suomi.
– Janne vastasi omakotitalo- ja huvilaprojekteista sillä aikaa.

Viiden vuoden taivalta juhlitaan työn merkeissä.
– Tulevaisuuden näkymät näyttävät hyviltä. Keväällä yleensäkin paremmalta, kun rakentamisen sesonkiaika on tulossa, mutta kyllä työn löytäminen vaatii paljon työtä, tuumii Tuohimaa.
– Valmius isompiin haasteisiin vaatii enemmän työvoimaa ja se tarkoittaa sitä, että urakkatutka täytyy olla päällä koko ajan. Työmaat eivät kävele ovesta sisään.
– Vaikka yrityksemme liikevaihto saattaa kuulostaa jonkun mielestä isolta, ei tässä rikastumaan pääse, sanoo Tuohimaa.
– Toimeen tullaan ja firman maksukyky on hyvä, mutta tiukkaa vääntämistä tämä kaikkinensa on.
Mieluisinta olisi, jos urakat löytyisivät lähialueilta.
– Etelä-Suomessa projekteja ja työmaita löytyy helpommin, mutta kustannukset ovat myös sen mukaisia; asuminen, matkat, päivärahat ynnä muut. Kulut muuttuvat isoiksi, tietää Tuohimaa.
– Reissutyö on myös sekä henkisesti että fyysisesti raskasta, mutta työt otetaan vastaan sieltä, missä niitä on.

Töitä tehdään yksityishenkilöiden omakotitalojen pikkuremonteista aina julkisten tilojen rakentamiseen ja saneeraukseen.
– Laidasta laitaan rakentamista. Meillä on luotettavat yhteistyökumppanit muun muassa putki- ja sähköhommiin myös Hirvensalmelta, kertoo Tuohimaa.
– Solmimme juuri yhteistyösopimuksen Mikkelin Kiinteistömaailman kanssa, eli jos heidän asiakkaansa tarvitsevat remonttia tai vaikka kustannusarviota remontista, olemme käytettävissä.
– Vastavuoroisesti heillä on tarjota omille asiakkailleen luotettava yhteistyökumppani, jonka kautta löytyy kaikki tarpeellinen rakennus-, remontti- ja korjaustöihin.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0