Rakennusala kulkee suvussa

23.2.2018 Rakentaminen
Kimmo Takkinen paneloi saunaa, jonka edelliset lauteet olivat 70-luvulta. Pääsääntöisesti mies työskentelee yksin.

Remontoinnin ohella mielessä on oman talon rakentaminen.

Mikkelissä ikänsä asunut Kimmo Takkinen päätti syyskuussa laittaa pystyyn oman yrityksen. Hän on työskennellyt siitä asti toiminimellä Rakennus K. Takkinen.
– Isälläni oli rakennusalan yritys, jossa työskentelin valmistuttuani koulusta. Hän jäi eläkkeelle, joten päätin työllistää itse itseni, Takkinen kertoo hymyillen.

Takkinen on valmistunut ammattikoulusta talonrakennuspuolelta 2009. Ala tuntui heti omalta ja parasta on, kun näkee oman käden jäljen.
– Teen oikeastaan kaikkea mahdollista pintaremonttia. Viime aikoina olen uusinut paljon kylpyhuoneita.
Mikkelin alueella on Takkisen mukaan paljon päivityksen tarpeessa olevia suihku- ja saunatiloja. Niiden remontointi kestää yleensä pari-kolme viikkoa. Ensin kylpyhuoneesta poistetaan vanhat materiaalit, jonka jälkeen on uuden vuoro. Värivalinnat Mikkelin alueella ovat kuulemma hyvin skandinaavisia, harmaan eri sävyt sekä valkoinen ovat suosiossa.
Takkinen muistuttaa, ettei remonttia kannata pelätä.
– Ihmisten kannattaisi rohkeasti teettää remonttia, koska se nostaa kiinteistön arvoa ja lisää asumisviihtyvyyttä.

Yleensä hieman hiljaisempi talvikausi tasaantuu kesää kohti mentäessä. Kesällä laitetaan kuntoon terassit, roskakatokset sekä muut pihan pienrakennukset.
– Töitä on tehtävä silloin kun niitä on. Parasta tietenkin on, kun saa asiakkaat tyytyväisiksi, Takkinen tuumaa.
Takkisella on mielessä oman talon rakennus 10 kilometrin säteellä Mikkelistä. Paikkakunnalta ei ole tarvetta lähteä pois, niin kauan kuin töitä riittää.
– Etelä-Suomessa on kuulemma vilkasta saneerauksen parissa. Tällä hetkellä ei ole tarvetta suunnitella muuttoa ja täällä on niin mukavia ihmisiäkin, Takkinen hymyilee.

 

Remontoi kylpyhuone toimivaksi

Kun kylpyhuone tarvitsee päivittämistä, uuden suunnittelu kannattaa aloittaa esimerkiksi piirtämällä käytössä olevasta tilasta pohjakuva paperille. Piirrokseen merkitään ovet, ikkunat, vesijohdot ja viemäreiden paikat. Suihkun ja wc:n paikat määräytyvät yleensä putkituksen mukaan, kun taas kaapistojen sijoittelussa kyse on ennen kaikkea toimivuudesta. Säilytystilan tarve tulee harkita monelta kannalta, paljonko sitä tarvitaan ja mihin tarkoitukseen.

Vesipisteiden paikat vaikuttavat myös muuhun sisustukseen. Vaikka monet kalusteet kestävät hyvin kosteutta, mikään kaluste ei pidä pitkäaikaisesta altistumisesta vedelle. Siksi kalusteet kannattaa sijoittaa riittävän kauas suihkusta ja ammeesta.
Etenkin vanhemman talon osakehuoneiston kylpyhuoneessa saattaa olla tilaa kuitenkin rajoitetusti. Pienessä tilassa etäisyyksiä ei tietenkään ole helppo luoda. Mitä pienempi kylpyhuone on, sitä suuremmaksi kasvaa suunnittelun merkitys. Oikein valituilla tuotteilla pienestäkin tilasta saa hyvin toimivan. Jos tilaa on vähän, kääntyvä suihkuseinä on mainio ratkaisu. Jos taas haaveilet ammeesta, säästät tilaa yhdistämällä siihen kylpyammeseinän. Nykypäivänä tarjolla on mitä kekseliäimpiä ratkaisuja pienenkin kylpyhuonetilan toimivaksi remontoimiseen, joten myös tuotevalikoimaan kannattaa tutustua huolella.
Lähde: rakentaja.fi

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0