Urheiluhieronta sopii kaikille

Arto Immosella on hierontatilat Savisillassa, lisäksi hän tekee myös kotikäyntejä.

Urheiluhieroja Arto Immonen tarjoaa hoitoja paitsi urheilijoille ja liikuntaa harrastaville, myös muillekin. Hieronnan lisäksi Immosen käytössä on Cryonic huippukylmähoitolaite.

Rantasalmelta maatalosta kotoisin oleva Immonen on ollut aina kiinnostunut urheilusta ja liikunnasta. Hän opiskeli ensin Tanhuvaarassa liikuntaneuvojaksi ja yhden kokeilumahdollisuuden perusteella hän kiinnostui hieronnasta ja suuntasi Tampereelle urheiluhierojakouluun.
– Tämä oli luonnollinen jatke omiin harrastuksiin ja aiempaan ammattiin, toteaa Immonen.
Opiskeluun kuului käytännön harjoittelua ja Immonen pääsi kiekkokaudeksi yhdeksi Liiga-Tapparan hierojista. Yhdeksän kuukauden ajan kuuden hierojan porukka piti huolen pelaajien lihashuollosta aamu- ja iltavuoroissa.
– Kiekkoilijoiden hierontakäsittelyjä tehtiin päivittäin ja olimme heidän käytössä tarpeen mukaan, lukuunottamatta vieraspelimatkoja.

Koulusta Immonen sai palkintomatkan Nashvilleen, NHL-joukkue Predatorsin vieraaksi. Viikon kestäneellä matkalla hän pääsi katsomaan kaksi peliä ja tutustumaan jonkin verran pelaajien arkeen. Tuohon aikaan joukkueessa oli kolme suomalaista pelaajaa, maalivahti Pekka Rinne, hyökkääjä Antti Pihlström sekä puolustaja Ville Koistinen. Reissu oli ainutlaatuinen kokemus, mutta hieman pettymyksiäkin odotuksiin nähden tuli.
– Osittain joukkueen toiminta ja esimerkiksi pukuhuone- ja hoitotilat olivat tarkoin varjeltuja salaisuuksia ja ulkopuolisilta kiellettyjä paikkoja. Koistista pääsin hieromaan hotellissa, muistelee Immonen.

Mikkeliin Immonen muutti vuonna 2009 ja aloitti oman yrityksen toiminnan vuotta myöhemmin. Aluksi hän toimi Rantakeitaan uimahallissa uinninopettajana sekä uimavalvojana ja loput ajat hierojana. Aika ei tahtonut riittää tähän kaikkeen ja hän ryhtyi kokopäiväiseksi hierojaksi.
Taustat kiekkoilijoiden hierojana vei hänet luonnollisesti Jukurien edustusjoukkueen mukaan. Tuohon aikaan Mestistä pelanneella Jukureilla ei ollut kokopäiväistä hierojaa, Immonen kävi viikottain Kalevankankaalla pelaajien apuna.
– Minulla käy edelleen paljon kiekkoilijoita hoidettavana, vaikka toimin itsenäisenä yrittäjänä omassa toimipisteessä.
Muu asiakaskunta koostuu pääosin urheilijoista, muun muassa yleisurheilijoita käy hänen hierontapöydällä. Paljon on myös ihan tavallisia työssäkäyviä asiakkaita. Vuosien saatossa asiakkaista tulee hyviä tuttuja.
– Hoidon yhteydessä vaihdetaan kuulumisia ja pidän heitä tietyllä tavalla myös ystävinä.

Kylmähoito auttaa nopeasti ja sopii moneen vaivaan.
Kylmähoito auttaa nopeasti ja sopii moneen vaivaan.

Hieronta on urheilijoille tärkeä osa lihashuoltoa, joka korostuu iän myötä. Sillä ehkäistään myös loukkaantumisia. Immonen suosittelee myös vähemmän liikkuville säännöllisiä käyntejä hierojalla. Urheiluetuliitettä ei pidä hänen mukaansa pelätä tai vieroksua. Urheiluhieronta perustuu klassisen hieronnan otteisiin.
– Esimerkiksi päätetyötä tekevillä on paljon niska- ja selkävaivoja. Niiden syyt täytyy ensin selvittää ja antaa sen jälkeen kuhunkin vaivaan sopivaa hoitoa. Monesti jalat voivat olla todella kireät selkävaivojen yhteydessä.

Kylmähoito tiedetään useassa yhteydessä hyväksi ensiavuksi vammoihin. Arto Immonen tarjoaa tehokasta kylmähoitomuotoa Cryonic -laitteella. Se sopii niin lihaskireyksien, vammojen, kuin myös kipujen ja turvotusten hoitoon. Myös leikkausten jälkihoito, reumasairaudet ja erilaiset alueelliset kivut sopivat hoidettavaksi kyseisellä laitteella. Hiilidioksidia syöttävällä Cryonic hoidolla saadaan nopeasti aikaan termoshokki, joka käynnistää luonnonmukaiset hoitomekanismit kehossa. Tämä nopeuttaa paranemista.
– NCS-huippukylmähoitoa on käytetty ihmisten ja eläinten, varsinkin hevosten ja koirien kivun, turvotuksen ja tulehduksen hoitoon. Se toimii erinomaisesti esimerkiksi golf- ja tenniskyynärpää oireisiin, myös ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä, päättää Immonen.

Saku Niilo-Rämä

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0