Väisänen on asentanut yli 2000 keittiötä

|

Ilkka Väisänen asensi mallikeittiöön viimeisen kaapinoven paikalleen.

Maatilan navetta ja rehuvarasto muuttuivat nykyaikaisiksi tuotantotiloiksi ja keittiömyymäläksi.

Kurkisensaarentietä ajellessa ei moni ohikulkija välttämättä tiedä, että Hovisalon tilan kohdalla suunnitellaan ja valmistetaan keittiökalusteita. Vanhassa navetassa on iso tuotantohalli ja entiseen rehuvarastoon on rakennettu hiljattain tyylikkäät myymälätilat.

– Tämä on ihan uusi verstas, jossa on toimittu viimeiset puolitoista vuotta.  Toimistotilat ja malliryhmät on saatu ihan äskettäin valmiiksi, kertovat yrittäjät Ilkka ja Paula Väisänen.

Vap-keittiöt nimessä oleva etuliite tulee sanoista Väisäsen asennuspalvelu Ky, joka on perustettu Lahdessa vuonna 1990. Ilkka Väisänen on työskennellyt puuseppänä 1980-luvulta lähtien.

– Työskentelin Plan-kalusteella kolme vuotta. Tein yritykselle konepuusepän hommia ja innostuin keittiöasennuksista. Sitten tuli 90-luvun lama ja yritys ulkoisti asennuspalvelun. Minun olisi täytynyt palata sorvin ääreen, mutta perustin Väisäsen asennuspalvelun isyysloman aikana, Ilkka Väisänen taustoittaa.

Yrittäjä sanoo, ettei hänellä ollut tuossa vaiheessa toimeksiantajista tietoakaan. Niinpä hän lähti eräänä aamuna kiertämään keittiöfirmoja etukäteen tehdyn listan mukaan.

– Ehdin käydä päivän aikana läpi noin 20 yritystä, kunnes vantaalainen HTH-keittiöt lupasi hommia kolmeksi vuodeksi. Aloin tehdä kenttämyyntiä ja silloin myytiin Haukivuorellekin ensimmäiset HTH-keittiöt, Väisänen toteaa.

Vap-keittiön uudet tuotantotilat ovat valoisat.
Vap-keittiön uudet tuotantotilat ovat valoisat.

Väisäset muuttivat Mikkeliin vuonna 1991. Kolme vuotta myöhemmin he rakensivat Haukivuorelle omakotitalon.

– Tein reissuhommia ympäri Etelä-Suomea kymmenen vuotta. Keittiöiden lisäksi asensin myös julkisten tilojen kalusteita. Koska lapset olivat pieniä ja olin jatkuvasti reissun päällä, totesin, että tilanteen pitää muuttua.

– Vuosituhannen vaihteessa rakensin verstaan Pallasrantaan, tuohon parin kilometrin päähän. Se myytiin viime vuonna.

 

Vap-keittiöt toimii Mikkelin talousalueella.

– Keittiöiden suunnittelussa on omat niksinsä. Käytännön toimivuutta ei opi missään niin hyvin kuin asentaessa. Olen asentanut yli 2000 keittiötä, joista 1800 on tehty omana tuotantona alusta loppuun, hän summaa.

Yrittäjä toteaa, että keittiön hankinta on pitkäaikainen sijoitus, jota pitää miettiä tarkasti. Laadukkaista materiaaleista ja käytännöllisestä kokonaisuudesta on iloa vuosikymmeniksi.

Kalusteiden suunnittelu ja valmistus tapahtuvat yrityksen tuotantotiloissa, missä asiakkaat voivat myös käydä tutustumassa mallikeittiöihin. Varsinaisesti keittiön uusiminen alkaa aina mittauskäynnillä asiakkaan luona, silloin määritellään käytännön toiveet ja tarpeet.

– Haukivuori on ollut vuosien verralla hyvä työllistäjä. Pienenä perheyrityksenä toimimme aina asiakaslähtöisesti. Koska emme käytä ulkopuolisia asentajia, kannamme aina itse vastuun kalusteremonteista, Väisänen päättää hyväntuulisena.

Älykeittiössä syntyy tasalaatuista ruokaa

|
Älykeittiöt tukevat ammattikokkien tiukkaan aikataulutettua työtä. Työkseen ammattikeittiöiden ja ravintola Tallin opetuskeittiön kanssa askaroivat Xamkin projektipäällikkö Merja Ylönen ja ruokapalvelujen lehtori Hanna Pajari-Seppänen. Heille ...

Hapanta vai emäksistä?

|
Pintojen puhdistamisessa on omat niksinsä. Kysyimme marttojen asiantuntijalta vinkkejä kodin siivoukseen. Siivoustyylejä on luultavasti yhtä monta kuin on siivoajaa. Muutamat perusasiat on kuitenkin hyvä ...

Parvekelasituksen edut ovat myös taloudelliset

|
Lasituksella saadaan selvää säätöä myös energiassa. Parveke- ja terassilasitukset alkoivat lisääntyä 90-luvulla. Silloin niiden hyötyjä perusteltiin lähinnä asumismukavuuden lisääntymisellä, mikä on tutuin parannus tänäkin ...

Valmista tuli!

|
Parasta remontissa oli päästä itse osallistumaan suunnitteluun. Syys- ja lokakuun numeroissa kerroimme Mikkelin keskustassa sijaitsevan kaksion kokonaisvaltaisesta remontista. Valmista on tullut ja onnellinen omistaja ...