Keittiöremontin ei tarvitse olla vaivalloista

10.11.2017 Koti
Keittiömalliston suunnittelussa on otettu huomioon erikokoiset käyttäjät. Saana Gustafsson-Purujärvi kertoo, että kaapistoja ja tasoja on saatavilla eri korkeuksilla.

Saksalainen keittiövalmistaja toimittaa Noblesse-malliston rungot lähes valmiiksi kasattuina, joten käytännössä asennukseen jää vain vedinten kiinnitys ja kaappien paikoilleen nosto.

Euroopan suurimman keittiövalmistajan mallistoa on myyty Suomessa jo seitsemän vuoden ajan. Noblessa-keittiöitä löytyy jo tuhansista suomalaiskodeista.

Värisilmä Mikkeli otti Noblessan edustukseen viime keväänä. Kauppias Tuula Korja kertoo, että myös Mikkelin Asuntomessuilla paljon nähty mallisto on osoittautunut suosituksi.

– Valmiiksi kasatuissa rungoissa on kaikki laatikot ja kaapit paikoillaan, joten se nopeuttaa asennusta. Asiakkaiden antaman palautteen perusteella sarjassa on helppouden ja vaivattomuuden lisäksi hinta/laatu -suhde kohdallaan, Korja sanoo.

Mikkeli Värisilmän keittiö- ja kalustesuunnittelija Saana Gustafsson-Purujärvi kertoo, että mallistossa on satsattu mitoituksiin. Erikokoiset käyttäjät on huomioitu hyvin ja keittiöissä voidaan toteuttaa hyvinkin yksilöllisiä ratkaisuja.

– Esimerkiksi runkojen, sokkeleiden ja työtasojen sekä komeroiden korkeutta voidaan säätää 30 sentin säteellä. Samoin kalusteiden syvyyteen voidaan vaikuttaa. Yleensäkin malliston suunnittelussa on panostettu hyvin ergonomiaan, toteaa Gustafsson-Purujärvi.

Asentamisessa on pyritty helppouteen ja esimerkiksi yläkaapit asennetaan kiskoille.

– Saksassa keittiö voidaan ottaa mukaan muuttaessa uuteen asuntoon. Siksi alakaappejakaan ei tarvitse asentaa seinään, vaan ne kytketään toisiinsa kiinni. Tässä on myös sellainen etu, että kaapistojen paikkaa on tarvittaessa helppo vaihtaa, Gustafsson-Purujärvi sanoo.

Nopea tutustuminen myymälän mallistoon antaa vaikutelman siitä, että yksityiskohtien suunnitteluun ja viimeistelyyn on panostettu. Saksalaissuunnittelijat ovat keksineet käytännöllisiä ratkaisuja tavaroiden säilytykseen ja löytäneet käteviä mekanismeja ovien ja laatikostojen avaamista varten.

Korjan mukaan käytännöllisyyden lisäksi laatu näkyy myös viimeistelyssä.

– Esimerkiksi kaikki viimeistelylevyt tulevat valmiiksi mitoitettuina, joten työmaalla niitä ei tarvitse enää sorvata. Päätylevyissä on myös tyylikkäät metallivahvikkeet, jotka suojaavat kolhuilta ja kosteudelta siivouksen yhteydessä.

Välitilaan ja kaapistoihin on saatavilla myös valmiiksi asennetut led-valot, jotka toimivat kaukosäätimellä.

– Keittiön saa kodinkoneineen päivineen. Laitteet tulevat samalta tehtaalta. Omat tuotemerkit ovat Elektroluxin ja Siemensin valmistamia. Kaikki kodinkoneet on mahdollista asentaa kalustepeitteisinä.

Keittiömyyjien mukaan kalusteet toimitetaan Verl:n tehtailta yleensä kuukauden sisällä tilauksesta.

– Keittiö on niin suosittu, että toimitusaika on tällä hetkellä pari kuukautta. Saksassa tehdäänkin parhaillaan kolmatta tehdasta, jotta toimitusaikoja saadaan kirittyä nopeammiksi, kaksikko päättää.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0