Korkeimmalta paikalta avautuvat upeat näkymät

18.8.2017 Koti
Saimaan Ateljeen sisustusratkaisuista vastasi sisustusarkkitehti Netta Avikainen.

Paritalojen rakentaminen jatkui heti asuntomessujen jälkeen. Kaikki asunnot on jo varattu.

Rakennusliike Avikainen Oy rakensi Kirkonvarkauden Asuntomessualueelle ainoan asunto-osakekohteen. Perinteikäs perheyritys toteutti messuille Asunto Oy Saimaan Ateljeen kuuden paritalon kokonaisuudesta kaksi.  Messuvieraat pääsivät tutustumaan yhteen 95 neliön kokoiseen huoneistoon, jossa oli 25 neliön kokoinen terassi.

Huoneistossa on neljä makuuhuonetta, avokeittiö ja olohuone sekä sauna. Tilantuntua lisäsivät korkeat huoneet ja sisustuksen vaalea sävymaailma, jolle musta ja ruskea antoivat sopivasti kontrastia. Asuntoon sai myös hetkessä lisää avaruutta siirrettävien lasiseinien avulla.

– Saimaan Ateljeessa on kaikki, mitä asumiselta tänä päivänä vaaditaan.  Tämä on edullinen ylläpitää ja asunnossa on kaikki mukavuudet. Lämmitysmuotona on maalämpö ja aurinkopaneelit, joten hoitovastikkeet eivät ole korkeat, kertoo toimitusjohtaja Seppo Avikainen.

Avikaisen mukaan kohde sai paljon kiitosta ja ihmiset tulivat antamaan palautetta kädestä pitäen.

– Tämän päivän rakentaminen ja uudet ratkaisut herättivät kovasti kiinnostusta.

Vaikka paritalopuolikkaan asumisratkaisuissa riitti ihasteltavaa, niin suurimman huomion taisi kerätä hulppeat maisemat Saimaalle.

– Saimaan Ateljee sijaitsee alueen korkeimmalla paikalla. Ennen rakentamista kallion huippua louhittiin pudottamalla sitä viisi metriä alemmas.

Etualalla istuvat Jukka Petäjä ja Tuomo Melto ihastelivat asuntojen sijaintia. Toimitusjohtaja Seppo Avikainen kertoo käyneensä asuntomessuilla 1980-luvulta lähtien.
Etualalla istuvat Jukka Petäjä ja Tuomo Melto ihastelivat asuntojen sijaintia. Toimitusjohtaja Seppo Avikainen kertoo käyneensä asuntomessuilla 1980-luvulta lähtien.

 

Juvalta saapuneet Jukka Petäjä ja Tuomo Melto kehuivat asuntokohdetta hienoksi.

– Tontin korkeus on hyödynnetty hyvin. Ei ole itikoita, eikä tarvitse asua vesilammikossa, Melto summasi.

– Olohuoneen avaruus kiinnitti eniten huomiota. Terassi ja olohuone yhdistyivät hyvin toisiinsa. Korkeuseroa on sen verran, etteivät alapuoliset talot peitä järvinäkymiä. Kun ikkunoista avautuu Saimaa, niin tauluja ei tarvita, pohti puolestaan Petäjä.

Kohteen sisustamisesta vastasi Seppo Avikaisen veljen tytär Netta Avikainen, joka valmistui sisustusarkkitehdiksi pari vuotta sitten. Hänen mukaansa kohteessa on toteutettu ateljeefiilistä.

– Meillä on avara ja valoisa layout. Sisustuksen tavoitteena oli tuoda Saimaa lähelle, sisustusarkkitehti kertoi.

– Halusin asuntoon luonnonvärit ja luonnonmateriaaleja, ja totta kai modernia ja tyylikästä ilmettä, hän kertoi.

 

Saimaan Ateljee I muodostuu neljästä asunnosta. Avikaisen mukaan rakentamisen kaksi seuraavaa vaihetta jatkuvat välittömästi messujen päätyttyä.

– Tällä kohteella on ollut valtaisa kysyntä ja kaikki asunnot ovat varattuja.  Kokonaisuus valmistuu ensi kesään mennessä.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0