”Nautin joka sekunnista kameroiden edessä”

6.7.2016 Ajankohtaista
Felicia Kivistö on parhaillaan käymässä kotikaupungissaan Ruotsin Eskilstunassa.

Malli Felicia Kivistö osallistui Euroopan suurimpaan mallicasting -tapahtumaan. Kaunotar sai jatkoneuvottelumahdollisuudet Pariisista ja Kaliforniasta.

Kivistö on Ruotsissa asuva malli, jolla on jalat tukevasti myös Mikkelin ovenraossa. Mallinuraa aloitteleva 20-vuotias nainen osallistui kesäkuun alussa Pariisissa suurtapahtumaan, jossa oli mukana yli 40 uutta nuorta mallia eri puolilta maailmaa. Tapahtumapaikkana oli ylellinen 5-tähden hienostohotelli Hilton Paris Opera, jossa mallikokelaat esittäytyivät uusia kasvoja hakeville mallitoimistojen agenteille. Kivistö sai tapahtumassa kolmelta mallitoimistolta jatkoneuvottelumahdollisuuden Ranskasta ja Yhdysvalloista. Nuoren kaunottaren ura mallina alkoi Mikkelistä.

– Sukuni asuu Suomessa ja tulin viime syksynä Helsinkiin hoitamaan sukulaislapsia. Sieltä matka jatkui Mikkeliin, jossa asuvat isovanhempani ja tätini perheineen. Tädilläni on Mikkelissä luontaistuotekauppa ja olen ollut siellä hänen apunaan. Näin minusta tuli mikkeliläinen, hän selventää.

Kivistön oli tarkoitus viipyä Mikkelissä vain tovi, mutta aikaa vierähtikin reilut puoli vuotta. Saapuessaan kaupunkiin hän näki lehdessä ilmoituksen kauppakeskuksessa järjestettävästä Fashion Model Agencyn mallihakutilaisuudesta, jossa hän meni käymään.

– Eli kaikki alkoi siitä, kun menin Akseliin mallihakuun ja sain kutsun Helsinkiin koekuvauksiin. Aloitin mallikurssin, jonka Fashion Model Agency järjesti Mikkelissä viime vuoden puolella.

Kivistö kokee, että mallin työ sopii hänelle hyvin.

– Tiedän että se on vaativa työ, mutta nautin joka sekunnista kameroiden edessä.

Felicia Kivistö ei pelkää lähteä yksin maailmalle.
Felicia Kivistö ei pelkää lähteä yksin maailmalle.

Mentorinani on toiminut koko ajan tätini paras ystävä ja entinen valokuvamalli Kati Van Der Hoeven, joka asuu myös Mikkelissä. Hän on ohjannut minua ja neuvonut miten tällä malliuralla edetään.

Pariisissa järjestettävässä tapahtumassa etsittiin uusia kasvoja muun muassa USA:n, Aasian ja Euroopan markkinoille. Paikalla oli lähes 20 agenttia, jotka edustivat mallitoimistoja muun muassa Milanosta, Hampurista, Pariisista ja Lontoosta. Suomesta Euroopan agenttina ja lähettiläänä toimii Fashion Model Agencyn Merja Kupiainen-Groundstroem.

– Felicia edustaa persoonallista kauneutta. Hän on hyvin aktiivinen ja motivoitunut, joten hänellä on hyvät edellytykset pärjätä mallimaailmassa, Kupiainen-Groundstroem toteaa.

– Matka oli tosi jännittävä, mutta erittäin antoisa ja sain enemmän itsevarmuutta. Mahtavinta oli itse tapahtuma, jossa sain esitellä oman portfolioni ja itseni kaikkien eri maiden agenteille englanniksi, malli itse sanoo.

– Reissu antoi paljon kokemusta mallialalta ja juuri sen vuoksi en pelkää lähteä yksin maailmalle. Mottoni on ”the sky is not the limit” eli eteenpäin vain, Kivistö huudahtaa iloisesti.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0