Tavara-autot saivat oman osaston

9.6.2016 Auto & Kone
Ei ainakaan tiloista kiinni. Vauhti-Vaunun autotalonjohtaja Aleksi Musakka kertoo kaupanteon olevan uusissa tiloissa entistä miellyttävämpää.

Vauhti-Vaunu satsaa hyötyajoneuvojen myyntiin uuden myymäläkonseptin avulla.

Toukokuun alussa Vauhti-Vaunun autotalon saneeraus sai sinetin. Viimeisenä vaiheena uudistui Ford-myynnin vanhempi puoli, josta tuli samalla Itä-Suomen ainoa merkin hyötyajoneuvoihin keskittyvä Transit-keskus.

Sinisen ovaalin omaavien autoliikkeiden jako mallistojen myynnissä on laitettu uusiksi. Ford-Store -tunnusta kantavat myymälät pitävät sisällään koko merkin kirjon aina pienestä Ka:sta Mustangeihin saakka hyötyajoneuvoja unohtamatta. Ford-premium -liikkeistä löytyy henkilöautomallisto urheilullisia ST- ja RS-malleja lukuun ottamatta. Mikkelin toimipiste on juuri tämän uuden kategorioinnin mukainen premium-liike maustettuna Transit-keskuksella.

Autotalonjohtaja Aleksi Musakan mukaan hyötyajoneuvomallisto on nyt nähtävillä ja tutkittavana sisätiloissa vähintään kuuden mallin voimin. Lisäksi ulkoa rivistä löytyy viisi erilaista tavara-autoa valmiina koeajoon.

– Mallistosta löytyy erilaisia vaihtoehtoja lähes joka tarpeeseen. Hyötyajoneuvomallisto tarkoittaa meidän tapauksessa pienestä lähettipakusta aina kuorma-autoiksi rekisteröitäviin versioihin saakka lava-autoja unohtamatta.

Musakka odottaa pakettiautomyynnille pientä kasvua. Viime vuonna koko valtakunnan alueella myytiin neljän ensimmäisen kuukauden aikana noin 4000 pakettiautoa, kun tänä vuonna vastaava luku on 4400. Etelä-Savossa tuohon 10 prosentin kasvuun ei ole vielä tosin ylletty, vaan myyntilukemat, 153 autoa, ovat viime vuoden tasolla.

Tyypillinen uuden pakettiauton ostaja on pienyritys. Yhden tai kahden auton omaavat yritykset uusivat autokalustoaan kolmen-neljän vuoden välein. Kansalliset yritykset ostavat autot keskitetysti yhdestä paikasta.

– Ominaisuuksiensa ja ajettavuutensa osalta nykyaikaiset pakettiautot ovat hyvin henkilöautomaisia. Sen puolesta ne käyvät käyttöautoksi kenelle tahansa, jotka tilaa vain tarvitsevat. Tämän hetken trendi on automaattivaihteisto. Ne lyövät itsensä lopullisesti läpi tavara-autopuolella, Musakka paljastaa.

Pakettiautojen pohjalta varustetaan myös bussit. Henkilökuljetuksiin varusteltavat versiot myydään autoliikkeistä ja autot kiertävät muutokset tekevän koritehtaan kautta luovutukseen, useimmiten taksiautoilijoille.

Musakka on huojentunut, kun automyyntitilat alkavat olla monivaiheisen rakennus- ja remonttirupeaman ansiosta ajan tasalla. Transit-keskuksen kohdalla tiloihin tehtiin perusteellinen pintaremontti lattialaattoja myöten. Kaikkiaan Vauhti-Vaunun 1.300 m² automyyntitiloissa on nähtävillä yhteensä noin 40 eri automallia kolmen eri merkin voimin. Fordin lisäksi liikkeestä saa uusia Subaruita ja Opeleita. Viimeksi mainitun merkin uusi myymälätila otettiin käyttöön vajaa vuosi sitten.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0