Vain elämää kävi Hirvensalmella

9.6.2016 Ajankohtaista
Kauko Venäläinen on katsonut Vain elämää –ohjelman kaikkien tuotantokausien jaksot.

Hirvensalmen Satulinnassa kuvattiin vasta Vain elämää-ohjelman viidennen tuotantokauden jaksot. Ohjelma on tuonut paikkakunnan suomalaisten tietoon, vaikka kartalle Hirvensalmea ei välttämättä osata vielä sijoittaa.

Ohjelman viimeisenä kuvauspäivänä paikkakunta oli tuulinen ja sateinen maata riepottelevan kesämyrskyn vuoksi, joten Hirvensalmen kylänraitti vaikutti melko hiljaiselta. Paikallisessa Seon Baarissa aamukahvilla istuskelleen väen mielestä ohjelma on tuonut paikkakunnalle myönteistä julkisuutta.

– Monesti, jos jossain tilanteessa on tullut vieraan ihmisen kanssa puhetta omasta asuinpaikkakunnasta, niin aika moni toteaa, että ”Ai, se missä kuvataan sitä ohjelmaa”. Ihmiset tietävät Hirvensalmen, mutta eivät välttämättä sen sijaintia, pohtivat baarin työntekijä Taru Ukkonen ja asiakas Kauko Venäläinen.

Venäläinen kertoo seuranneensa televisiosta mielenkiinnolla kaikkien tuotantokausien jaksot. Tällä kaudella mukana ovat  Anna PuuChisuHectorLauri Tähkä, Mikael GabrielMikko Kuustonen ja Suvi Teräsniska.

– Ehkä Hector kolahtaa näistä eniten, sillä hän edustaa omaa ikäluokkaani. Jatkossa ohjelmassa olisi kiva nähdä vaikka Kari Tapion poika Jani Jalkanen tai vaikka Arja Koriseva.

Venäläinen on tehnyt myös havaintoja ohjelman artisteista ja kuvausryhmästä.

– Eilen he olivat kuvaamassa Elomaan koulun liikuntasalissa. En tiedä mitä he siellä tekivät. Tuotantoryhmän porukkaa kävi ulkona, mutta itse artisteja ei näkynyt. Poikani kuitenkin näki heidät pelaamassa urheilukentällä ja koulun takana frisbeetä.

Ukkonen ei ole tänä kesänä julkkiksia nähnyt.

– Ensimmäisenä kesänä näin Erinin kaupassa, mutta en arvannut, että se on hän, koska en tiennyt kuvauksista. Yhdellä kaudella Paula Koivuniemi istui tässä Seon terassilla ja nousi Toni Virtasen kyyditsemään bussiin, hän kertoo.

– Tykkään ohjelmasta, koska siinä pääsee tutustumaan syvemmälle artistien elämään, eikä vain kuunnella musiikkia. Kyllähän se kiinnostaa myös siksi, että se on täällä kuvattu.

Hirvensalmen elinkeinoasiamies Heikki Isokäännän mielestä tämän kauden suosikkiartisti on Chisu. – Ihan vain siksi, että pysyn tyttären kanssa hyvässä sovussa, hän naurahtaa.
Hirvensalmen elinkeinoasiamies Heikki Isokäännän mielestä tämän kauden suosikkiartisti on Chisu. – Ihan vain siksi, että pysyn tyttären kanssa hyvässä sovussa, hän naurahtaa.

Hirvensalmen elinkeinoasiamies Heikki Isokääntä on mielissään siitä, että ohjelma tuo kunnalle näkyvyyttä ja välittää katsojille pikkupitäjästä hyvin myönteisen vaikutelman.

– Ohjelmasta välittyy aikalailla oikeanlainen kuva paikkakunnasta, joka on siis leppoisa ja lämminhenkinen. Hienoa, että televisiosta tulee tällainen ohjelma ja varsinkin niin paljon Satulinnan kautta.

Satulinnaa emännöivä Raija Moilanen sanoo, että kymmenen päivää kestävät kuvaukset sujuivat kivasti hyvässä yhteishengessä. Moilasen lisäksi vieraiden ylläpidosta ovat vastanneet kaksi kokkia ja salihenkilökuntaa.

– Vain elämää -kokki Roope Rask laittoi saunalle seitsemän artistin menut. Aamut alkoivat aikaisin ja ihmiset lopettivat työt yöntunneilla. Oli meillä yövalvojakin, joten henkilökunta oli hälytysvalmiudessa vuorokauden ympäri, Moilanen toteaa hyväntuulisena.

Ohjelman vastaava tuottaja Alexandra von Rosti kehuu, että takana on mahtava viikko.

– Kaikki olivat innoissaan ja voin sanoa, että tulossa on hieno kausi. Olemme tosi iloisia siitä mitä on nähty ja kuultu. Eilen oli viimeiset kuvaukset. Yhdessäolo oli niin tiivistä, että tottakai se oli kaikille aika outo tilanne lähteä sieltä pois, hän päättää.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0