Ruokaa halutaan ostaa lähempää

14.4.2016 Koti
Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen osallistui viime viikolla K-supermarket Karikon avajaistilaisuuteen. – Mielestäni olemme onnistuneet luomaan tavallista paremman ruokakaupan, jossa on monipuoliset palvelut, hän toteaa.

Päivittäistavarakaupat elävät muutosten aikaa. Nykyajan kyläkauppa löytyy sieltä, missä on ostovoimaa.

Mikkelissä eletään päivittäistavarakauppojen kohdalla muutosten aikoja. Kun yhden perinteikkään myymälän ovet vasta sulkeutuivat, lähistölle avattiin uusi kauppapaikka. Paitsi, että kaupunkiin rakennetaan kevään ja kesän aikana aivan uusia myymälöitä, osa tutuista asiointipaikoista häviää kokonaan katukuvasta.

Karikossa vietettiin viime viikolla uuden K-supermarketin avajaisia. Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen sanoo, että uudet kauppapaikat perustetaan sinne, missä ovat asiakkaat ja ostovoima sekä markkinatilaa. Lisäksi kaupalle pitää saada hyvä saavutettavuus ja näkyvyys.

K-ryhmä vahvistaa parhaillaan kauppapaikkaverkostoaan panostamalla lähikauppoihin. Kesko ilmoitti hiljattain ostaneensa Suomen Lähikaupan. Sen myötä Siwat ja Valintatalot katoavat Suomen katukuvasta ja muuttuvat K-marketeiksi. Tavoitteena on saada muutostyöt valmiiksi seuraavan vuoden aikana. Samalla käynnistyy koko K-market-ketjun visuaalisen ilmeen uudistaminen.

– Verkostosuunnittelu on parhaillaan työn alla ja muutokset alkavat heti ensi kuussa. Valtakunnallisesti ensimmäiset uudistukset tehdään Etelä-Suomessa, Kuosmanen toteaa.

– Etelä-Savon tai Mikkelin osalta en osaa sanoa tarkkaa aikataulua. Kaikkinensa homma tapahtuu rullaavasti sitä mukaa, kun suunnitelmat ja resurssit antavat myötä.

Yritysoston myötä kilpailuviranomaiset velvoittivat Keskon myymään 60 Suomen Lähikaupan myymälää kilpailijoille. Kuosmasen mukaan Etelä-Savossa ainoastaan Kangasniemen Asemakadun Siwa ei kuulunut kauppaan.

– Uudistuksen myötä lähikauppapalvelut paranevat merkittävästi. Nämä 2020-luvun lähikaupat tarjoavat tuoreen ja laajan valikoiman, toteaa Keskon varatoimitusjohtaja ja päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Jorma Rauhala.

Savisiltaan tulevan Sale-myymälän rakentaminen alkaa touko-kesäkuun vaihteessa.
Savisiltaan tulevan Sale-myymälän rakentaminen alkaa touko-kesäkuun vaihteessa.

Osuuskauppa Suur-Savo rakentaa Mikkeliin kevään ja kesän aikana kaksi uutta Sale-myymälää. Tuskuun Juontotielle sijoittuva lähikauppa on tällä hetkellä rakennuslupavaiheessa ja rakennustyöt on tarkoitus aloittaa huhti-toukokuun vaihteessa. Savisiltaan eli Savisillantien ja Porrassalmenkadun risteykseen tulevan kaupan rakentaminen alkaa noin kuukautta myöhemmin. Molemmista rakentuu samanlaisia noin 400 neliön myymälöitä, jotka valmistuvat jouluksi tai viimeistään vuoden 2017 alkuun mennessä.

– Palautetta ja toiveita omasta lähikaupasta on tullut molemmista kaupunginosista. Alueet ovat selkeästi sellaisia, että sieltä on ollut liian pitkä matka ruokaostoksille. Savisillassa asuu paljon nuoria lapsiperheitä. Tuskussa ikärakenne on hieman vanhempi, toteaa marketkaupan johtaja Iiro Siponen.

Mikkelissä on huhuttu pitkään myös toisen Lidl-myymälän rantautumisesta kaupunkiin.

– Etsimme jatkuvasti uusia myymäläpaikkoja ympäri Suomen, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Näemme Mikkelin seudulla mahdollisuuksia toiselle myymälälle, mutta valitettavasti kauppapaikka-asiasta ei ole tällä hetkellä muuta kerrottavaa, toteaa kehitysjohtaja Virpi Kaikkonen.

Myös Lidl muuttaa myymäläilmettään lähivuosien aikana. Ensimmäinen uudella ilmeellä toteutettu myymälä avattiin tällä viikolla Muurameen. Siellä Lidlin sini-keltainen väritys on vaihtunut hillittyyn harmaaseen ja monet tuttuun myymäläkonseptiin kuuluvat yksityiskohdat on päivitetty.

– Rakennamme jatkossa kaikki uudet myymälämme uuden myymäläilmeen mukaisesti. Lähivuosien tavoitteena on uudistaa myös kaikki nykyiset Suomen Lidl-myymälät samanlaisiksi, mutta myymälä- tai edes aluekohtaisia aikatauluja ei ole vielä päätetty, Kaikkonen päättää.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0