Tärkeintä on opettaa lapsille yhteisiä pelisääntöjä sekä innostaa liikkumaan.
Wisa-areenalle kokoontuu lauantaisin ryhmä 5-9-vuotiaita liikkumaan ja tutustumaan nyrkkeilyyn leikin varjolla. Mikkelin nyrkkeilijät järjestää Vekara-boxingia, jonka perimmäisenä tarkoituksena on innostaa liikkumaan. Kyseisen ryhmän vetäjinä toimivat Jari Liimatainen, Mika Pasonen sekä Tarja Väisänen.
– Ohjelmarunko koostuu peleistä ja leikeistä. Neljännes on lajinomaista harjoittelua, Pasonen kertoo.
Tärkeintä ohjaajien mukaan ei ole itse nyrkkeily vaan se, että lapset oppivat noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä.
– Haluamme tietenkin samalla innostaa liikkumaan sekä edistää terveellisiä elämäntapoja, Liimatainen täsmentää.
Yhteisistä pelisäännöistä puhutaankin ennen tunnin alkamista ja ohjeet käydään läpi lasten kanssa.
– Yhdessä toimiminen on tärkeää myös koulun kannalta. Tämän ikäiset ymmärtävät jo, ettei voi juoksennella päättömänä paikasta toiseen.
Joillekin ryhmäläisille syttyy kipinä lajia kohtaan. Vekara-boxingin jälkeen siirrytään seuraavaan ikäryhmään, jossa harjoittelevat 9-15-vuotiaat.
– Muutama poika on käynyt harjoittelemassa vanhempien kanssa. Kiinnostusta siis löytyy, Pasonen toteaa.
Hän lisää, että Mikkelin nyrkkeilijöihin kaivataan lisää kilpailevia urheilijoita. Seura on saanut mukavasti menestystä viime aikoina. Se on kuulemma pienen porukan aikaansaannosta ja kilpailijoita kaivataankin miesten mukaan lisää. Harrastuksena kuntonyrkkeily on kasvanut huimasti viime vuosien aikana ja saanut paljon uusia harrastajia liikkeelle. Pasonen ja Liimatainen kertovat kumpikin omaavan nyrkkeilytaustan.
– Olemme aikanaan saneet seuralta todella paljon tukea. Vetämällä Vekara-boxingia voimme antaa jotakin takaisin. Ja tulee itsellekin liikuntaa samalla, Liimatainen naurahtaa.
Ryhmässä on kymmenkunta lasta, joista valtaosa on poikia. Kaikki ovat kuitenkin tervetulleita.
– Ilman muuta kaikki vain mukaan. Leikin varjolla tässä tosiaan mennään näin nuorten kanssa, miehet huikkaavat vielä ennen tunnin alkua.
Näyttävät vanhemmatkin viihtyvän hipassa ja polttopallossa. Salissa riittää hymyä ja naurua, kun jokainen juoksee hippaa karkuun vuorollaan. Välissä treenataan myös nyrkkeilyn perusasentoa, jonka jälkeen palataan taas leikin kautta liikkumiseen.