Savon Rengas avasi ovensa

22.1.2016 Auto & Kone
Trio valmiina. Väinö Siitari, Ari Nousiainen ja Antti Svahn järjestelivät paukkupakkasista välittämättä uutta rengasliikettä iskukuntoon.

Ylä-Savossa kahdella paikkakunnalla toimiva rengasliike avasi uuden toimipaikan vuoden alusta Johtokadulle.

Kaapelikadulle yhteiseen autotaloon Kärkimerkkien kanssa muuttaneen Citixin tyhjäksi jäänyt liiketila täyttyi heti. Savon Rengas aloittaa rengasmyynnin Rengasmarket-ketjun alla. Ominta osaamista on raskaan kaluston renkaisiin erikoistuminen. Korkean hallitilan uumenissa on nosturit ja laitteet myös henkilöautojen rengastöihin.

– Olemme tutkineet Mikkelin markkinatilannetta ja etsimme jonkun aikaa hyvää paikkaa raskaan kaluston rengasliikkeelle. Tässä on lisäksi iso piha, joka on erittäin tärkeä asia, renkaan irrotus ja asennus kun tapahtuu useimmiten ulkona, yrittäjä Ari Nousiainen kertoo.

Lapinlahtelaisen Nousiaisen omistama Savon Rengas toimii Mikkelissä tuttujen alan miesten komennossa. Mikkelin liikkeen toiminnasta vastaa Väinö Siitari ja asentajana Antti Svahn. Sesonkiaikana yritys työllistää myös kausityöntekijöitä.

Johtokadun toisella puolella toimii rekkahuolto ja seuraavalla kadulla traktorikauppa. Vaikka renkaita myydään henkilöautoihin useissa paikoissa, on raskaan kaluston rengasliikkeitä koko kaupungissa vain muutama.

– Tällä reunalla olemme ainoa tekijä. Siksi ounastelen meille olevan aitoa tilausta.

Kuorma-autojen renkaiden kohdalla sesonkiaika ajoittuu syksyyn, kun kevyemmän kaluston osalta puhutaan kevään ja syksyn kiireistä. Nousiaisen mukaan kuorma-autojen renkailla ajetaan 8-10 kuukautta, jonka jälkeen ne on vaihdettava tuoreempiin. Koko vuotta ei yhdellä rengassarjalla tahdo selvitä.

Myös raskaan kaluston renkaat ovat entistä pehmeämpiä ja kuluvat siten nopeammin. Henkilöautoista tuttu mukavuusnäkökulma ei ole syynä pehmeisiin renkaisiin, vaan maksimaalinen pito.

– Kuorma-autojen massat ovat kasvaneet ja tarvitaan enemmän kitkaa eli parempia pito-ominaisuuksia, Nousiainen painottaa.

Savon Rengas toimii Lapinlahdella ja Kiuruvedellä First Stop-ketjun alla, joka tunnetaan rengasvalmistaja Bridgestonen tuotteista. Mikkelin liike kuuluu sen sijaan Rengasmarket-ketjuun, josta löytyy etupäässä rengasjätti Continentalin tuotteita.


Monta rautaa tulessa

www_ari nousiainen
Ari Nousiainen

Jo vuodesta -89 yrittäjänä toiminut Ari Nousiainen on todellinen autoalan monitoimimies. Hänen vastuulla on valtakunnan laajuinen autokouluketju Driv, kuljetusliike, raskaan kaluston korjaamo sekä uusien ja käytettyjen henkilö- ja pakettiautojen myyntitoiminnot Kärkimerkit Oy:n myötä.

Mikkelissä Nousiainen pyörittää nyt jo kahta yritystä. Ahkerana miehenä hän ei juuri vapaata tunne. Työnteko on maistunut hyvältä jo ihan pikkupojasta lähtien. Ja kuten arvata saattaa, oli Nousiaisella omistajana näppinsä pelissä, jotta Citixin muutto ja uuden rengasliikkeen perustaminen muuttui todeksi.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0