Joulupukki tietää lahjatoiveet

9.12.2015 Ajankohtaista
Joulupukki sanoo, että vaikka vierailu on pienille lapsille aika jännittävä hetki, niin häntä ei tarvitse kuitenkaan pelätä. Yhteiset jutut alkavat luistaa, kunhan on ensin vähän tutustuttu.

Korvatunturilla on täysi tohina päällä, sillä jouluun on aikaa enää pari viikkoa. Joulupukilla on kova kiire, mutta siitä huolimatta hän järjesti pienen hetken jouluhaastattelua varten.

Joulupukki kävi Mikkelissä viime viikolla.

– Siellä me luemme joulumuorin ja tonttujen kanssa lasten lähettämiä kirjeitä ja tontut pakkaavat lahjoja sitä mukaa paketteihin. Perinteisiä kirjeitä tulee noin kymmenen miljoonaa ja sitten on vielä nämä sähköpostit ja tietokonehommelit. Se on sitä nykyaikaa, hän toteaa.

– Kirjeitä, piirustuksia ja lahjatoiveita tulee eri puolelta maailmaa. Niitä lähettävät kaikenikäiset ihmiset ihan pikkuvauvoista vanhuksiin, joten ikähaitari on varsin suuri. Kaikki kirjeet luetaan aina, hän lupaa.

Kirjeitä lueskeltuaan pukki tietää niin lasten kuin aikuistenkin suosikkilahjat.

– Tänä vuonna tytöt toivovat eniten Frozen –barbeja ja Emilia –nukkeja. Pojilla on lahjatoiveissa legoja ja pikkuautoja. Vanhemmat toivovat tabletteja ja uusia puhelimia. No, tietysti myös perinteiset villasukat kelpaavat aina kaikille, hän naurahtaa.

– Aika monet isät toivovat porakoneita, autotallitalttoja ja työhaalareita. Niitä tarvitaan aina, kun tehdään remonttia.

Joulupukki sanoo, että kaikki lahjat tehdään pääsääntöisesti Korvatunturilla pukinpajassa.

– Meillä on siellä keksijätonttu, joka tietää miten kaikki lahjat tehdään. Olen kouluttanut lahjojen valmistamiseen myös muita tonttuja.

Joulupukki sanoo, että Korvatunturilla asuu noin parisataa tonttua. Sen lisäksi hänellä on myös iso joukko aputonttuja, jotka liikkuvat ympäri Suomea. Aputontut käyvät kurkkimassa kotien ikkunoiden takana ja katsomassa, että ovatko lapset kilttejä. He myös raportoivat siitä sitten joulupukille.

– Jos on kiltisti, niin kyllä pukki tuo kaikille lahjoja. Ja kyllähän tontut tuovatkin minulle pääsääntöisesti vain positiivista viestiä. Lapset ovat hyvin reippaita ja auttavat vanhempiaan sekä isovanhempiaan.

Tosin joillakin lapsilla on ollut kotona hieman tottelemattomuutta.

– Koulussa olisi hyvä olla hieman tarkkaavaisempi. Koulusta ei ole hyvä myöhästyä ja läksyt pitää tehdä ajallaan, hän muistuttaa.

Nämä ovat ne kuuluisat tuhannen peninkulman saappaat.
Nämä ovat ne kuuluisat tuhannen peninkulman saappaat.

Tuolille istahtanut pukki kertoo tulleensa Mikkeliin helikopterilla.

– Tulin Korvatunturilta Kuopioon asti Petteri-porolla. Siellä vaihdoin kyydin helikopteriin, sillä täällä ei ole lunta.

Joulupukki sano olevansa hieman huolissaan eteläisen Suomen lumitilanteesta. Hän toivoo, että jouluaattona lunta olisi koko Suomessa, sillä se helpottaa liikkumista.

– Petteri on aika poro, mutta eihän sekään pysty ihan älyttömiä matkoja taivaalla lentämään. Sen vuoksi olisi helpompi, jos maa olisi lumenpeitossa, niin matkaa voisi tehdä reellä. Mutta kyllä minä joka paikkaan ehdin, hän vakuuttaa.

Joulupukki haluaakin lähettää lämpöiset terveiset häntä odottaville lapsille ja aikuisille.

– Oikein rauhallista joulun odotusta ja kaikkea hyvää vuodelle 2016. Pian nähdään, hän sanoo kättään heilauttaen.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0