Metsäalan opiskelijat pääsivät hyviin käsiin

Luokkahuone oli muutettu pikaparturiksi ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumassa Salosaaressa.

”Nyt mie lähen naisiin” tokaisi yksi metsäalan opiskelija noustuaan parturikampaajan penkiltä hiukset siistiksi leikattuna.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Mikkelin toimipisteissä vietettiin marraskuun ensimmäisellä viikolla valtakunnallista ehkäisevän päihdetyön viikkoa. Osana viikon ohjelmaa oli metsäalan opiskelijoille Salosaaressa järjestetty mahdollisuus hiusten leikkuuseen.

Kolmannen vuoden parturi-kampaajaopiskelijat leikkasivat metsän poikien hiuksia hymyssä suin. Metsäalan opiskelijat kun eivät ole niitä hiljaisimpia hissukoita. Yksi huikkasi kiitokseksi ovelta, että hänelle saa halutessaan antaa oman puhelinnumeron!

Etukäteen parturipalveluihin oli ilmoittautunut vain neljä opiskelijaa, mutta tilaisuuden koittaessa parturituoliin istahti lähes viisitoista nuorta miestä. ”Tää on ihan kiva juttu, kun pääsee parturiin ilmaiseksi”, kommentoi metsäkoneenkuljettajaksi toista vuotta opiskeleva Tomi Parviainen.

Parviaisella olikin vierähtänyt aikaa edellisestä parturikäynnistä. Opiskelija Nipi Halinen naksi Parviaisen hiuksia varmoin ottein. Pikaparturi oli pystytetty Salosaaren yhteen luokkahuoneeseen. Peilejä ei ollut, mutta palautetta sai vieruskaverilta: ”Hei, sustahan tuli hieno!”

Nipi Halinen parturoi Tomi Parviaisen hiukset varmoin ottein ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumassa.
Nipi Halinen parturoi Tomi Parviaisen hiukset varmoin ottein ehkäisevän päihdetyön viikon tapahtumassa.

Opiskelija Jokke Kohvakka oli tehnyt varman valinnan. Kohvakkaa parturoi veljen tyttöystävä Janita Auvinen, joka on leikannut aikaisemminkin Kohvakan hiukset. ”Luotan Janitan taitoihin sataprosenttisesti”, kuittaa Kohvakka.

Halinen ja muut parturikampaajaopiskelijat olivat tyytyväisiä Salosaaren hiustenleikkauskeikkaan. ”Tämä oli mukavaa vaihtelua normaaliin koulupäivään. Oli kiva, kun asiakkaat olivat ronskeja ja puheliaita”, nauraa Halinen päivän päätteeksi.

Myös tapahtuman järjestäjänä toiminut kuraattori Katariina Romo hykertelee tyytyväisyyttään. ”Kaikki onnistui yli odotusten. Osa pojista ei ollut koskaan käynyt parturissa, joten tämä oli uusi hieno kokemus monelle”, iloitsee Romo.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla Salosaaren opiskelijoille oli tarjolla myös asiaa Liikenneturvan ja poliisin oppitunneilla. Yhtenä päivänä luonnonvara-alan opiskelijat saivat nauttia kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden tekemän terveellisen välipalan.

Romo haluaa kiittää kaikkia mukana olleita rohkeasta heittäytymisestä yhteiseen tekemiseen. ”Yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys vahvistavat hyvää oloa ja onnellisuutta. Tämä jos mikä on parasta ehkäisevää päihdetyötä.”

Teksti ja kuvat: Laura Salonen

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0