Juha Veijonen tähdittää Himanesin musiikkivideota

20.10.2015 Koti
Kuvauksissa riitti naurua. Kuvassa etualalla Himanes eli Aki ja Riku Himanen, Perttu Sutinen ja Saku Niilo-Rämä. Takana näyttelijä Juha Veijonen ja kuvaaja Olli Vartiainen. Kuva: Hartza Miettinen.

Himanes tallensi musiikkivideoon hyvät ja huonot hetket. Bändi viettää juhlavuotta.

Mikkelin Haukivuoren omat pojat Aki ja Riku Himanen sekä Saku Niilo-Rämä kokoontuivat ensimmäisiin Himanesin bänditreeneihin syksyllä vuonna -90. Perttu Sutinen eli bändin basisti liittyi kuvioihin mukaan vuonna 2004. Himanesilla on riittänyt virtaa jo 25 vuotta ja bändi valmistautuu parhaillaan juhlakeikkaansa. Juhlakeikka rokataan marraskuussa Naisvuoritalolla. Bändiltä ilmestyy samalla neljäs pitkäsoitto ”Moodiin” sekä musiikkivideo, joka kuvattiin hiljattain Helsingissä. Musiikkivideolla esiintyy näyttelijä Juha Veijonen.

Helsingin Käpylässä kuvattu musiikkivideo tehtiin Saku Niilo-Rämän ja Riku Himasen kirjoittamaan kappaleeseen ”Hyvät ja huonot hetket”.

– Biisi kertoo alakuloisesta kaverista, josta tuntuu, että kaikilla muilla menee hyvin paitsi hänellä itsellään. Kaveri kuitenkin huomaa, ettei asia olekaan ihan niin ja kaikki ihmiset ovatkin ihan samalla viivalla, bändin rumpali Niilo-Rämä kertoo.

Kyseinen kappale on äänitetty Helsingissä 2014 loppiaisena ja se on mukana tulevalla albumilla. Veijonen on entuudestaan Sutisen tuttuja, joten näyttelijä saatiin projektiin mukaan sitä kautta.

– Tarvitsimme musiikkivideolle näyttelijän, joka pystyy tulkitsemaan kappaleen fiilikset omilla ilmeillään ja eleillään, jotta saadaan vaikutelma epävarmasta ja alakuloisesta kaverista. Siihen Veijonen oli rautainen ammattilainen, Niilo-Rämä kehuu.

Niilo-Rämällä oli takaraivossa haave yhdellä otolla kuvatusta musiikkivideosta. Pohjolankadulla kuvattu 200 metrin kävelypätkä tehtiinkin näin, mutta koska tarina ja viimeinen kohtaus päättyi asiakkaita täynnä olevaan ravintolaan, tarvittiin loppupätkään useampia ottoja. Videon kuvauksesta ja editoinnista vastaa Olli Vartiainen.

– Levyä on tehty viimeiset kolme vuotta ja olemme iloisia siitä, että se saadaan vihdoin ihmisten kuultavaksi ja arvioitavaksi. Videolle haetaan mahdollisimman paljon katselukertoja Youtubessa ja sitä edesauttaa ammattitaitoinen ja tunnettu näyttelijä, Niilo-Rämä summaa.

Himanesin musiikkivideo kuvattiin Helsingin Käpylässä. Kuva: Hartza Miettinen.
Himanesin musiikkivideo kuvattiin Helsingin Käpylässä. Kuva: Hartza Miettinen.

Lähes 30 vuotta teattereissa, TV:ssä ja elokuvissa näytelleelle Veijoselle on myös musiikkivideoiden tekeminen entuudestaan tuttua. Ensimmäinen pesti oli Samuli Edelmanin musiikkivideossa ”Pienestä kii”. Muita rooleja hänellä on ollut Raptorin, Jonna Gaegaen ja Lahti Unitedin videoilla.

– Ei minun tarvinnut Himanesin pyyntöä kauaa miettiä, sillä tunnen pojat entuudestaan. Kavereita on aina mukava jeesata, jos pyydetään. Olen mä kuunnellut heidän musiikkiaan. En nyt mikään hirveän iso fani, mutta keikalle lähden ehdottomasti mukaan, kun kohdalle sattuu, hän toteaa.

Veijosen mukaan musiikkivideolla nähdyn henkilön rooliin oli helppo sukeltaa, sillä hän tietää sellaisia ihmisiä, joita tarinan aihe liippaa oikeasti.

– Tiesin heti mistä on kysymys. Näyttelin syrjäytynyttä kaveria, jolla ei ole ystäviä ja siinä mielessä tarina oli koskettava. Vaikka aihe olikin vähän alakuloinen, meillä oli kuvauksissa hauskaa ja välillä nauraa rätkätimme, hän toteaa.

Juha Veijonen kiertää parhaillaan Suomen teatterilavoja yhdessä näyttelijäkollegan Eeva Elorannan kanssa. Kaksikko näyttelee pariskuntaa nostalgisten hittisävelten siivittämässä rantaloma- ja parisuhdekomediassa ”Jättipotti”.

– Ensi kesänä on tulossa iso juttu. Olen mukana Keski- Uudenmaan eli KUT:n kesäteatterissa. Minulla on rooli Arto Paasilinnan romaaniin perustuvassa näytelmässä Jäniksen vuosi. Hyppään siis näyttelijä Antti Litjan saappaisiin, Veijonen kertoo innoissaan.

Muitakin työkuvioita hänellä on viritteillä, mutta niistä hän ei saa vielä kertoa.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0