Itseajava prototyyppi matkasi 580 km

20.10.2015 Auto & Kone

Lokakuun aluksi PSA Peugeot Citroën –yhtymän itseajava prototyyppi matkasi autonomisesti 580 km Pariisista Bordeaux’n kaupunkiin moottoritietä pitkin.

Edellä mainitut 580 km ajettiin täysin autonomisesti eli auto kulki kuljettajan puuttumatta sen toimintoihin. Auto määritteli itse oman nopeutensa ja suoritti ohitukset huomioiden muut tiellä liikkuneet autot, nopeusrajoitukset ja infrastruktuurin.

PSA-yhtymälle myönnettiin heinäkuussa 2015 ensimmäisenä autonvalmistajana Ranskassa tarvittavat luvat autonomiseen testiajoon normaalin liikenteen ajoväylillä. Lupa koski yhtymän neljää itseajavaa prototyyppiä ja tulee vuonna 2016 laajenemaan käsittämään noin 15 prototyyppiä.

Vastatakseen kuluttajatottumusten muutoksiin ja asiakkaiden uusiin odotuksiin kehittää PSA-yhtymä teknologisia ratkaisuja, joiden ansiosta huomispäivän autot tulevat olemaan entistä älykkäämpiä ja huomioimaan aiempaa paremmin käyttömukavuuden. Autonomisten toimintojen ansiosta inhimillisten erehdysten ja kuljettajien kärsimän väsymyksen aiheuttamien liikenne-onnettomuuksien uskotaan vähenevän. Käynnissä olevat projektit konkretisoituvat nopeasti, kun uusiin sarjavalmisteisiin autoihin tulee tarjolle entistä enemmän kuljettajalle aiemmin kuuluneita toimintoja.

– Prototyyppimme suorittama ajomatka on todiste siitä, etteivät autonomiset autot enää ole vain science fictioniä. Edessämme on siirtyminen uudelle, erittäin kiehtovalle liikkumisen aikakaudelle, kommentoi PSA–yhtymän hallituksen puheenjohtaja Carlos Tavares.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0