Hullunkurinen tapahtuma vetää suolle

12.7.2015 Ajankohtaista
Viime vuonna Suolentopallossa koettiin onnistumisen tunteita. Pelaajat eivät pelänneet heittäytyä turpeeseen pallon perässä. Halukkaat ehtivät vielä ilmoittaa joukkueensa mukaan kisoihin. Kuva: Haukivuoren Setu/Saku Niilo-Rämä

Haukivuoren Rajasuolla vietetään Suolentopallon MM-kisoja jo kymmenennen kerran. Luvassa onkin siis juhlavuosi.

Suolentopallon MM-kisat pelataan perinteisesti Haukivuoren Rajasuolla 25.-26.7. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestävänä tahona toimii Mikkelin Passarit ry. Aikaisempina vuosina tapahtumasta on vastannut Haukivuoren tapahtumayhdistys, joka nyt on mukana uudelleen järjestäytyneenä Haukivuorelaiset ry:nä.

– Passareille tässä tulee uutta asiaa päivittäin, mutta onneksi vanhat tekijät ovat mukana auttamassa murrosvaiheessa, Passareiden puheenjohtaja Lasse Turunen toteaa.

Mukana on tähän mennessä 65 ilmoittautunutta joukkuetta, mutta mukaan mahtuu vielä. Turunen vinkkaa, että erityisesti miesten kilpasarjaan ja naistenharrastesarjaan mahtuu reilusti joukkueita.

– Pelkistä pelaajista tulee kävijöitä noin 500. Toivomme tietysti, että katsojatkin saapuvat paikalle tähän erikoiseen tapahtumaan.

Turunen kertoo, että viihtymisestä turnauksen ajan huolehtii Bar Swamp, jossa on juomia aikuiseenkin makuun ja huippukokin tekemiä ruokia. Baarin ohjelmaan kuuluu karaokea ja muuta viihdykettä, jotta suolla viihtyminen olisi huippuluokassaan.

Suolla pelattava lentopallo poikkeaa normaalista monellakin tapaa. Turunen toteaa syöttöpelin olevan ratkaisevassa roolissa.

– Hyvillä syötöillä pääsee jo pitkälle. Muutamia sääntöjä on sovellettu ja käytetty beach volleyn sääntöjä.

Suolle tullaankin viettämään yhteistä aikaa ja pitämään yksinkertaisesti hauskaa. Tärkeintä ei ole jaossa olevat tittelit. Majoitus on tänä vuonna mahdollista varata Haukivuorelta. Majoituspakettiin kuuluvat yöpyminen, aamupala sekä kyyditys suolle.

– Illanvietto yleensä jatkuu pelien jälkeen, niin ei tarvitse kenenkään miettiä kuka lähtee auton rattiin, kun kyyti on valmiina, Turunen naurahtaa.

Yhtenäiskoulun läheltä, muutaman sadan metrin päästä löytyvät myös kaikki tarvittavat palvelut. Kaupat ja ravintolat ovat vain kivenheiton päässä, kuten myös jatkopaikat eli paikalliset ravintolat.

– Tällä hetkellä majoittuneita on tulossa mukavasti, mutta paikkoja löytyy vielä. Jos saamme palvelusta hyvää palautetta ja homma toimii, niin tarjoamme tämän mahdollisuuden jatkossakin.

Passarit yhdistyksenä kokoaa tällä hetkellä joukkueidensa rivejä ja panostaa juniorityöhön. Erityisesti tyttöjen osalta tilanne näyttää erittäin hyvältä ja puheenjohtaja uumoilee, että muutaman vuoden päästä saataisiin useampikin edustusjoukkue.

– Tällä hetkellä varmaan 80 prosenttia junioreista on tyttöjä ja loput poikia. Pidämme harrastuksen aloittamista helppona ja mukaan on tultu myös kesken kauden. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, Turunen kertoo.

Mies epäileekin, että sana on kiirinyt lentopallon ja harjoitusten mukavuudesta, joten mukaan on saatu paljon uusia pelaajalupauksia. Itse seuralla menee myös taloudellisesti hyvin ja se on velaton. Turunen harmittelee ainoastaan, että he joutuivat jättämään miesten edustusjoukkueen tänä vuonna pois peleistä.

Vaikka myös moni lentopallon harrastaja kokoaa rivinsä suolle lähtöä varten, tapahtumassa vallitsee rennon letkeä meininki, joka tarttuu kaikkiin.

– Tämä on hullunkurinen kesätapahtuma ja se on varmasti se mikä vetää ihmisiä puoleensa. Minkäänlaisia rähinöitäkään ei ole yleensä sattunut ja luulen, että ne eivät ole edes ensimmäisenä tähän tapahtumaan lähdössä, Turunen vinkkaa naurahtaen.

Joukkueiden kannattaa myös panostaa peliasuihin, koska parhaiten pukeutunut joukkue palkitaan. K-18 tapahtumassa on kuitenkin otettu kaikki huomioon ja anniskelualueella sekä pelialueilla järjestysmiehet vastaavat rauhan ylläpitämisestä. Kyselyitä tapahtuman ajankohdasta sekä järjestelyistä on tullut pitkin vuotta ja Turunen kertoo, että jo talvella hän sai puhelun Lahdesta, jossa tiedusteltiin tapahtuman ajankohtaa.

– Mies varmisteli, ettei suolentis satu häiden kanssa samaan aikaan ja tarpeen mukaan kuulemma siirretään vihkijuhlaa. Meitä on monenlaisia ja joka lähtöön, suokansa on myös sitten erikseen, Turunen naurahtaa lopuksi.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0